София МЛАДОСТ (16)

• 60 373
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Каза също, че признаците, които според мен са на глад, били нервни реакции и да не го храня като ги видя, щото не бил гладен (смучане на ръце, плезене и мляскане) ...
Олеле  Laughing
А каза ли от какво са му нервните реакции, щом не са от глад? И дали сукането няма да му се отрази благотворно на нервната система Laughing

# 541
радос, все още можеш да избереш и друг лекар за бебето /ако тази не ти е харесала/ - това става след като излезе ЕГН-то и полълниш бланка за избор на лекар. Peace
За кърменето, ако приемаш съвети - кърми го на поискване и го гушкай, колкото ти душа иска.  Grinning
П.П. Честито бебе, да е живо и здраво! Страхотно име сте му избрали!   bouquet Hug

Последна редакция: пн, 15 авг 2011, 15:57 от tini-mini

# 542
Никога не съм разчитала на педиатърката за друго освен поставянето на ваксини. За мен тя е поредния бюрократ, който пише болнични, дава бележки за ДГ и направления когато са ми необходими. При кой специалист да го водя и какво лечение да предприема решавам сама защото последствията са за мен и моето дете. След това я уведомявам какво сме свършили и комуникацията ни е чудесна.

# 543
  • София
радос, все още можеш да избереш и друг лекар за бебето /ако тази не ти е харесала/ - това става след като излезе ЕГН-то и полълниш бланка за избор на лекар. Peace
За кърменето, ако приемаш съвети - кърми го на поискване и го гушкай, колкото ти душа иска.  Grinning
Подкрепям мнението  Peace .

и Честито бебче и от мен!Да е живо и здраво и много щастливо!

Аз пък ,да си кажа ,много съм доволна от педиатъра ни ( Ивайло Димитров от поликлиника Младост ).Винаги сме били на едно мнение ,което за мен е много важно.Чувала съм ,че е добър диагностик ,но за щастие не ни се е налагало да разберем  Grinning .Но най-важното за мен е ,че въпреки минималното надаване на Йоана ,не препоръча нито веднъж АМ ,а подкрепяше изцяло кърменето й  Peace

# 544
  • София, България
Самсара, защо не си доволна от Азади, всички тооолкова я хвалят  newsm78 А пък от тези дето си изброила моя приятелка била при Вашева, каза че я е сменила със Симеонова, и като я питах какво не и харесала, реакцията и беше .... Нищо, ама просто за нищо не става ...

Благодаря ви за пожеланията, кърмим се с бебчо на поискване, гушкаме се разбира се, даже мисля да си взема слинг, за да ми помага в домакинската работа. Спомням си как се прави режим с първото ми дете ... може после да са "по-спокойни", но докато направиш режима няколко месеца късаш нервите и на себе си, и на бебето ... така че ... мерси

Елора, нервните му реакции показвали, че е здрав и нормален  Joy не че е гладен  Wink Знам, че сукането ги успокоява, но това което леко ме притеснява е, че все още имам твърде много мляко и той милия няма "празно" сукане за успокояване, все му пуска по нещо. Нали не е възможно да го прехранвам  newsm78

ГериАлександрова и аз съм чувала добри отзиви за Димитров, но ми се искаше да е от нашта поликлиника, че ми е по-близо, пък и той май бил нещо болен сега  newsm78

И според мен комуникацията е най-важна. Разбира се, че я свърша, както аз искам, но е важно да можеш да споделиш с лекаря какво мислиш да направиш, за да може и той да е в течение как лекуваш детето. А не да се криеш от него, защото се притесняваш как ще реагира  newsm78 Затова ми е мъка, че старата ни докторка остана в Толстой ... така добре се разбираме с нея  Tired

П.п. И всички ли вземат по 20 лв. за първо посещение ?!?

Последна редакция: пн, 15 авг 2011, 17:15 от радос

# 545
А не да се криеш от него, защото се притесняваш как ще реагира 

Защо пък да се криеш? Може и да поспорите, ако мислиш, че това е в полза на лечението. Обаче е добре, ако не сте на едно мнение все пак да си тръгнеш с направление, а не с голо доверие.

Аз последният път, в който спорих с личната тя ме уверяваше, че щом кардиограмата ми е чиста значи нямам проблем със сърцето. Аз спорих, тя си настояваше че всичко е наред. На следващият ден ме закараха по спешност в "Св. Екатерина" с вирусен миокардит, от който се умира за 3-4 дни. 

# 546
  • София
На нас ,Димитров ,не ни е взимал пари.
Да е болен ,не съм чула ,но пък ние сме на консултация чак в края на месеца.

# 547
  • Страната на чудесата
Димитров има здравословни  проблеми, не е на работа от Юли, целия Август също ще е почивка.Замества го д-р Филчев в съседния кабинет. Отделно от това, не приема нови пациенти.

# 548
За кърменето, ако приемаш съвети - кърми го на поискване и го гушкай, колкото ти душа иска.  Grinning

категорично на нито един от тези "съвети" не бих се спряла  Rolling Eyes
Режима е тотална отживелица и освен тормоз за майката и изтезание за бебето не виждам никаква полза, кърменето на поискване е най-доброто нещо за едно бебе, за гушкането пък да не говорим. Аз ползвах слинг за разходки в началото особено и дори като поотрасна в дадени случаи, но не мисля, че бих могла да върша с него домакинска работа ( все пак това не пречи да опиташ).
Само за коликите съм съгласна - поне аз и в трите случая така и не открих най-доброто. Последно ползвах Инфакол - относително спокойно беше детето, но пак си имаше колики де.

Никога не са ми искали пари за преглед и посещение с децата!

# 549
Прегледите на деца са безплатни и ги поема държавата. Не дължиш нищо, дори потребителска такса. Май наистина не е читава тази докторка.

# 550
  • София
  Ако имаш въпроси за кърменето не се притеснявай да ми пишеш и да питаш без проблеми. Може дори да се видим и да поговорим, аз съм от Младост също. Или ми пиши на скайп - Aila_24
  За заплащане на първият преглед и ние сме плащали само тогава, имаше нещо общо с това , че не е излязъл акта за раждане и още не е записано детето, но много от педиатрите не взимат пари дори  и тогава.

# 551
  • София, България
Мерси Айла, ще имам предвид, засега горе долу се справям. Слагам го на поискване (дано само правилно да тълкувам "поискването"), но той често не доизсуква цялата гърда. Ако се задави или закашля - край, повече не ще да захапе, ама хич. След половин един час вече пак е гладен, но тогава пък вече го слагам на другата гърда, горе долу равномерно да вървят. Имам много кърма засега, само ме е страх с това недоизсукване да не се прецакам и да ми намалее кърмата. А хич не ми се цеди  Rolling Eyes

# 552
Цеденето не е задължително, аз не съм го правила никога. Нека и Айла да се изкаже, но доколкото знам, е желателно в рамките на 2-3 часа да му даваш от една и съща гърда, за да изсуче и от задното мляко.  Peace

# 553
Извинявам се, че ви прекъсвам, но много искам да се похваля с прасето. Детето вече сте го виждали  Mr. Green - http://www.facebook.com/media/set/?set=a.273432709339612.88535.1 … 45f2c5&type=1

# 554
  • Страната на чудесата
О, очарователно е прасето. За детето си знаеш Mr. Green
След Коледа обаче снимай пак Wink прасето. Детето по-честичко Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт