София МЛАДОСТ (16)

• 60 360
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ох, Октоподче, как ме развесели Laughing Страхотен сладур! За Митето си знаеш Heart Eyes
Завидях ви за дворчето.....

# 556
Самсара, защо не си доволна от Азади, всички тооолкова я хвалят  newsm78 А пък от тези дето си изброила моя приятелка била при Вашева, каза че я е сменила със Симеонова, и като я питах какво не и харесала, реакцията и беше .... Нищо, ама просто за нищо не става ...

Кой толкова я хвали Азади?
Макар,че и ние по-препоръка се записахме при нея.

Азади ще ти свърши работа за редови консултации. Плюса е, че са в събота, но до навършване на 1 г. на детето. Вдига си телефона, но аз не съм й звъняла късно или в почивни дни, и не знам дали и тогава отговаря. Със сигурност, когато е в отпуска го изключва.

Азади е лекар с много високо мнение за себе си, не обича да й се задават много въпроси, никак не обича да й се противоречи или да не се съгласиш с нея. Недай си Боже пък да кажеш, че нещо някъде си прочел и искаш да знаеш нещо повече по еди кой си въпрос напр. - Отговорът й е - Аз съм лекаря, аз преценям!
Не дава направления, пак трябва тя да прецени!
Слага нетемперирани ваксини.
Никак не обича да ходиш на преглед към края на работното й време.
Комуникацията, която Окти е написала, че се случва с нейната педиатърака - Вашева е, ако не се лъжа, е напълно невъзможна при Азади! Пак идва от голямото й самочувствие на голям специалист.

Това е най-общо, няма да се спирам на отделни случки, че много дълго ще стане...

Моя приятелка е много доволна от Вашева, за разлика от твоята Simple Smile, което показва колко са индивидуални нещата - всеки според опита си и разбиранията си!

# 557
Да, при д-р Вашева сме цялото семейство след няколко трудни години при д-р Ивайло Тодоров. Рядко й звъня по телефона, но винаги вдига и е отзивчива. Харесвам и сестрата, която също ми е била полезна при нужда.

Благодаря за комплиментите към свинчето. Препоръчвам го за домашен любимец при малки деца.

# 558
  • София
Мерси Айла, ще имам предвид, засега горе долу се справям. Слагам го на поискване (дано само правилно да тълкувам "поискването"), но той често не доизсуква цялата гърда. Ако се задави или закашля - край, повече не ще да захапе, ама хич. След половин един час вече пак е гладен, но тогава пък вече го слагам на другата гърда, горе долу равномерно да вървят. Имам много кърма засега, само ме е страх с това недоизсукване да не се прецакам и да ми намалее кърмата. А хич не ми се цеди  Rolling Eyes

Здравей,
доколкото виждам по линииката вие сте на девет дни. Може ли да опишеш как са памперсите, колко напишкани и наакани и как изглеждат изхожданията? Тини -Мини е права със забележката, хубаво е да изсуче добре едната гърда, да омекна осезаемо преди да предлагаш и другата, за да не суче само от предното мляко. Тогава може често да иска да суче, изхожданията да са пенести и зеленикави и да изпитва дискомфорт в коремчето от много лактоза. Нормално това се случва обаче само при много мляко, докато не е регулирано количетвото все още. Ти си в период точно при слизане на кърмата, когато има излишък. Няма нужда да цедиш, хубаво е да остава известно количество мляко в гърдата, ако той няма нужда от такива количестав, за да разбере организма, че няма нужда от толкова мляко и да намалее производството до нуждите на бебето и да няма излишъци.
    Напиши ми как са памперсите, за да можем да преценим дали хубаво хапва бебенцето. Следи дали преглъща и поне малко дали омеква гърдата, ако в рамките на три часа поиска отново да суче и първата гърда не е омекнала и изпразнена добре, наистина е разумно да предложиш първо да доизсечу нея. Бебето отново ще получава същото количество мляко, но балансирано и предното и задно мляко, което е по-богато на мазнини и забавя преминаването през храносмилателният тракт, както и съдържа по-малко лактоза. Ще отбележа, че бебетат основно растат обаче от количество, така че връщай на първата гърда, само ако не е изпразнене, ако е празна и бебето иска да суче си предлагай втората веднага и дори на едно хранене ако са по-меки няма никакъв проблем да редлагаш всеки път и двете. Просто първо изчакай хуубаво да изпразни едната и тогава втората.
    За намаляването на кърмата, както писах по-горе в момента имаш излишък, които е хубаво да намалее спрямо нуждите на бебето и няма никаква нужда да цедиш.
   За да си сигурна, че бебчо хапва добре, трябва да има поне шест добре напишкани памперса и поне 2-3 хубаво наакани, може да има и изхождане на всяка смяна на памперса. Цвета е като на горчица с малки бели пресечени парченца.
   П. П Извинявам се за отклонението в темичката  Simple Smile

# 559
  • София, България
Памперсите са супер. Всичките са и напишкани и наакани, отделно пишка всеки път като го събуем. Акитата са предимно жълти и редки, някой път са по твърдички. Когато е спал по-дълго изсуква цялата гърда. Но ако не е бил много гладен, хапне малко, изпуска и повече не ще. Гърдата по-принцип омеква, да, дори да не е изсукана докрай. Значи след половин-един час, когато пак поиска да му дам пак същата гърда, така ли  newsm78 Все си мисля, че за толкова време тя ще се е напълнила пак, той ще се наяде и пак няма да стигнем до другата, която вече ще се е препълнила много. Но ще опитам де, ако толкова не я иска втората, ще я изцедя.  Hug

# 560
  • София
  Няма нужда да цедиш и да идеята е другата да постои малко пълна за да се намали леко производството. А и реално нея ще я предложиш като втора на храненето след час и половина или на следващото най-късно.  Както описваш обаче памперсите всичко ми звучи идеално, така че спокойно може да си продължиш в ритъма който сте си установили. Усещаш много добре нещата, така че съм сигурна, че ще се справиш.
  Общата идея е хубаво да се изпразни едната преди да се предложи другата. Ако млякото е малко, се кърми по-често, всеки път от двете гърди. В обратната ситуация, когато кърмата е повече и има лека хиперлактация целта е друга. Отново първата гърда хубаво да се изпразни, но и другата да се държи леко пълна, защото когато има мляко в гърдата и не се изпразва, се натрупва един специален локален инхибитор на лактацията, който дава сигнал за намаляване на производството. Което е и целта, да няма излишъци, гърдите скоро да станат меки и спокойни и млякото да е точно колкото е нужно на бебето. Ако гърдата  е много пълна и изпитваш дискомфорт отново няма никаква нужда да цедиш, просто дай на бебчо да суче от нея.
   Основното е ако не омекват хубаво и бебето суче много начесто, например вечер, опитай първо да предложиш един, два пъти едната гърда, докато я изпразни хубаво, а другата стои леко пълна през това време, за да се регулират нещата. Спрямо ситуацията разбира се винаги може да предложиш и другата на следващото хранене или дори и двете на кърмене. Скоро това свръхпроизводство ще изчезне, производството ще се регулира и гърдите ще омекнат значително, което е напълно нормално и няма за какво да се притесняваш. Това е нормалното състояние след първите няколко седмици. Няма нужда гърдите ти да текат и да са препълнени, за да има достатъчно мляко. Просто давай на бебчо, както правиш и в момента да суче винаги когато поиска и следи памперсите, те са много добър показател дали хапва достатъчно  Simple Smile

# 561
Незнам дали тук е мястото, но все пак.. търся квартира в Младост до 150 EUR- боксониера/ едностаен,обзаведен,по възможност без ТЕЦ. Двойка сме, в момента сме в Младост 3, но след изтичане на договора за наем искаме да се преместим. Ще съм благодарна на всеки,който се отзове Simple Smile

# 562
Мой приятел дава под наем гарсониера в Младост 4, до пощата. В момента правят ремонт. Ако искаш да го попитам?

# 563
Здравейте,
търся си квартира в Младост 1,1а,2,3 . Спалня с отделна стая-трапезария.Едностаен, двустаен . Да са по-нови мебелите. Да е до 400 лв. Телефона ми е 0883307179 или на ЛС .Наистина вече съм отчаена, агенциите всички са мн големи измекяри пускат обяви, които нямат нищо общо, обаждаш се нищо не ти предлагат. Други искат наем за 1 година или това е поредната им лъжа. Благодаря на всеки, който се отзове и извинявайте, че пиша в тази тема Heart Eyes Rolling Eyes

# 564
Записвам се да следя какво става из квартала  Laughing

A за търсещите квартира понеже всеки ден минавам по улицата до Общината, през тези високите блокове там, по стълбовете има множество залепени обяви за отдаване на жилища под наем . Може да се разходите и да пробвате на оставените телефони, а и вярвам, че по този начин ще са от собственик  Peace

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 14:08 от 8558

# 565
  • София, България
За съжаление не мога да помогна с квартирите.

Мерси Айла, ще пробвам така Simple Smile Дано скоро се урегулират нещата, само се опасявам, че тъкмо ще намалее кърмата и той ще почне да има нужда от повече Simple Smile Но предполагам и това ще се регулира от само себе си

# 566
  • с/у ОколоМръсТното
Здравейте!
Искам да попитам, някой поръчвал ли е торти от подлеза на метрото в Мл.1? ... по-точно там, където продават Форнети.  Rolling Eyes
Водели се някакви гръцки торти.  Thinking

... или пък да ми препоръчате място (но без Неделя, Лучано, Нилана и т.н) от където сте поръчвали хубави торти (вкусни, "леки" и с нормални цени)? Говоря за маясто в Младост.

Някакъв цех за поручка на торти имало около м-н Европа в Мл.4... Но нищо повече не знам за него...

Мерси предварително   bouquet

# 567
Аз поръчвам торти само от Романс в Симеоново. Добри са като цена, а имат и безплатна доставка.  Wink

# 568
Шани, много зависи какво разбираш под "нормална цена" ( в смисъл понятието е доста разтегливо). Иначе аз бих си поръчала торта само при вълшебника от Мармо  Crazy Flutter Crazy, макар че като се замисля трябва да го превърна в свой кръвен враг, защото по негова вина сега ще се наложи да съм с цял бански на морето, защото няма половинка от която да не се изсипвам  Rolling Eyes Twisted Evil #2gunfire
Момичетата търсещи квартири - първо в Продавалника вече има подраздел за недвижими имоти и има обяви и второ имам координати на двама читави брокери ( наистина читави), така че ако искате пишете ми на Лс да ви ги пратя.

# 569
Шани, много зависи какво разбираш под "нормална цена" ( в смисъл понятието е доста разтегливо). Иначе аз бих си поръчала торта само при вълшебника от Мармо  Crazy Flutter Crazy, макар че като се замисля трябва да го превърна в свой кръвен враг, защото по негова вина сега ще се наложи да съм с цял бански на морето, защото няма половинка от която да не се изсипвам  Rolling Eyes Twisted Evil #2gunfire
Момичетата търсещи квартири - първо в Продавалника вече има подраздел за недвижими имоти и има обяви и второ имам координати на двама читави брокери ( наистина читави), така че ако искате пишете ми на Лс да ви ги пратя.

За Продавалник- всеки ден гледам.. Искам координатите на брокерите:)   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт