София МЛАДОСТ (16)

• 60 423
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Гола вода сте! #2gunfire

Или аз не ви намерих.
Дадох интервю за "Дневник" - само тази медия успях да открия.

Бях до тебе когато си давала интервю, но понеже не се познаваме...
Видях как един готин баща опита нещо да каже и как поп го избутваше - дано са го заснели, дори полицията дойде да го закача - не ги е срам!

Аз също се карах с хората, но организацията я нямаше наистина.

# 181
# 182
   Момичета, копирам си поста от другата тема, тъй като мисля да помоля да я заключат.
  Моля ви, ако някой има повече време или възможности да можем да разгледаме по-добре ПУП и да се осведомим за бизнес сградата,която също се предвижда да бъде построена в парка. И също да се свържем със Сдружение Младост. Аз съм плътно ангажирана до края на месеца, след което юли ще мога да отделя повече време да всякакви инициативи, за които се уговорим.

На хората от Младост предлагам да се преместим в отчетната тема на младостките майки, тъй като говорих с хора от общината и искам да ви кажа нещо важно. Строежа на църква не е единствения, който се предвижда в парка. Има и проект за бизнессграда до оградата на едно от училищата, на кучешката поляна. Може би това ще заинтересува майките на учещи в двете училища и ще можем да се организираме поне срещу това.
   Наистина нямам нерви да чета предзложения и упражнения на хора, които ги правят само за спорта. Когато не познаваш проблема, по добре да не влезаш в гадания, иначе се получават недомислици - някой беше предложил напримар да се направи парк с пейки в градинката срещу Деница - тази земя има собственик, които от години води дела с общината, понеже тя не му позволява да промени предназначението на земята, но и самата община не може да сложи там една пейка.

Който се интересува сериозно от проблема, ще се видим в младостката тема.

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 11:19 от Iris04

# 183
Тъй като темата за новата църква беше скоропостижно заключена, ще си позволя да пусна тук.

Аз като един от визираните "умници" в предишната тема се извинявам че съм провокирала недоволството на някого. Със сигурност не е защото съм искала да се упражнявам в предложения и тълкувания. 

Със сигурност и нямам място в темата за младостките майки така че - чао от мен. Беше ми приятно ... с някои от присъстващите в темата за новата църква.

# 184
Здравейте, записвам се да следя темата за новостроящата се църква тук. Надявам се да измислим някаква форма, в която да обявим несъгласието си.
Това за бизнес сградата на кучешката поляна искрено ме ужаси. Дано да имаме повече време да реагираме!

# 185
   Напротив, Ели най-малко пък теб имах предвид. Знам, че имаш опит в общуването с институции, така че ще ти бъда много благодарна, ако имаш желание да ни посъветваш нещо.

Това е ПУП, на района. До сградата на 81во училище виждате в обозначеното с 58, което е тенис корт, едно червено квадратче. От човек от общината разбрах, че това ще бъде бизнес сграда. както знаем, една такава върви с паркинг, автомобили и прочие - не стига че е в парка, ами и баш до училището. Ако искате да се заинтересуваме от това.

http://sofia-agk.com/esoft/planove/displayImage.php?folder=Mladost_3_zapad/

# 186
А какъв беше смисъла да се затваря другата тема - колкото повече се шуми, толкова по-добре /независимо от лирическите отколонения там/.  Peace

# 187
Аз също бях на косъм да информирам модератор за участието на Клонка в темата. Излишно е да се създават спорове и емоции за скучаещите форумни персони. По добре е да се говори по същество и да мислим какво можем да направим.

# 188
Лени, извинявай, но напуснах групата във Фейса. Peace Религиозните ми възгледи са в конфликт с набирането на средства за църква, затова и ще се въздържам от коментари в темата.

Ако все още акцента стои върху това дане се строи нищо бих могла да съм полезна, но като чета и в другата тема това вече е загубена кауза, май.

Няма за какво да се извиняваш Октоподче, аз ви аднах заради спора и с надеждата, че наистина ще има истински протест, за да можете да следите нещата и тук и там, понеже все пак във ФБ има и други хора, които не пишат тук, а и надали четат тук.
За мен темата с въпросната църква приключи.
Жалко за хубавата градинка, ще остане в спомените ми - все пак живях срещу нея в 3 от най-хубавите ни години, там играха синовете ми ....
Самата аз също най-вероятно ще напусна групата след ден - два, защото въпреки че съм православна християнка, няма да финансирам убиването на дървета и заличаването на едно толкова свежо място.

...Журналистката от Дневник ни е издирвала една по една за мнение - колко тъпо, че не можахме да се съберем. Двама татковци попитаха хората защо се радват, че им разрушават парка, но бабичките му скочиха да не помрачава събитието и даже полицаи дойдоха да го "успокояват".   ooooh!
Къде точно ни е издирвала?!
Единият от татковците беше зет ми, дори той дойде да протестира, въпреки че реално ще дойдат да живеят в Младост след 2-3 месеца ....

Бях до тебе когато си давала интервю, но понеже не се познаваме...
Видях как един готин баща опита нещо да каже и как поп го избутваше - дано са го заснели, дори полицията дойде да го закача - не ги е срам!

Какво значи не се познаваме?!
Аз също не познавах Харита, но се разпознахме по цветята, които носехме - заговорих я. Обикаляхме целия парк .... Освен нея се видях с Шани, с която се познавам и с още 2-3 момичета - Слава с нейната принцеса и още едно момиче, което беше на мястото на първата копка с нас, но сега ми убягва името и.
На финала така ми се сгади, че се отдалечих с малкия, защото вместо да изглеждаме протестиращи, изглеждахме по-скоро обикновени зяпачи.
Всичко е въпрос на желание!
Можеше да си разменим бележки тук - съвсем не случайно ви предложих да носим цветя, за да се разпознаем и да се чакаме до кортовете, за да не се смесим и загубим в началото в навалицата, която беше наистина голяма....
Както и да е.....
Направо съм отчаяна от случилото се, а поста на Iris04 буквално ме довърши  ooooh!

# 189

А какъв беше смисъла да се затваря другата тема - колкото повече се шуми, толкова по-добре /независимо от лирическите отколонения там/.  Peace

Смисъла, е, че изглеждаме като откачени майки, които говорят за бирарии и кенефи, и малкото зрънце здрав разум се размива в постоянни отклонения защо и какво. Дългогодишния опит ме е научил, че един протест трябва да има точен адресат и ясно обозначени цели, за да стане нещо.
  Ако желаете да инициираме някакви продължаващи действия, нека се организираме тук, или във Фейсбук, който има познати по медии нека продължи да действа, да се свържем със Сдружение Младост, да подадем сигнал до Общинския ни съветник и прочие. Забравила съм малко как стават такива неща, но говорилнята не е ефективна, това съм сигурна.

Предлагам да се насочим към разглеждане на ПУП и да видим каква е тая бизнес сграда.

# 190
Iris04 ще ви чета и ще следя нещата, ако случайно се инициира протест може би ще се включа. Имам ( както се оказа някои медийни контакти), ще пиша и в блога .... но наистина вчерашното беше тотално излагане от наша страна. ooooh!
Ако искаш пиши какво и от къде трябва, за да преценя дали и с какво мога да съм полезна лично.

# 191
Предлагам да изпратим един мейл до архитекта на общината с въпрос, дали това нещо, обозначено на ПУП в парка, е бизнес сграда и кога се предвижда да се строи. Или до връзки с обществеността, където да изложим тревогата си, дали да дадем линкове към тукашните дискусии?

Може би твоите познати от медиите Lennyh, биха пуснали публикации, че младостките майки са разтревожени от начина по който се пристъпи към строежа на църквата, късното оповестяване пред обществеността, начина по който беше съставена първата информация, така че повечето хора са се заблудили, че става въпрос за другата страна на кръстовището с пущинака... и да свържем двете неща, че сега сме разтревожени да не стане така, че гражданите да бъдат поставени пред свършен факт и за още един строеж.

Дали до архитекта да пусна запитване или до Връзки с обществеността?

# 192
До архитекта според мен, но може да пратиш и на двете места, ако имаш мейлите им.

# 193
   Напротив, Ели най-малко пък теб имах предвид. Знам, че имаш опит в общуването с институции, така че ще ти бъда много благодарна, ако имаш желание да ни посъветваш нещо.

Предположих, но щото съм си скромна и реших да се замисля по въпроса. Та имам някакъв опит, но в други неща. Опитът ми в ПУП-ове, ГИС-ове и други подобни е доста скромен, но поне след многото отделено време за ровене по въпроса, на сайта на ГИС София публикуваха актуална (надявам се) карта на терените, предназначени за строителство на ДГ. Сега, който желае може да следи какво се случва в неговия квартал, но в това отношение. Но съм лаик и ми отне много време да се подготвя, а и много хора помогнаха. Без помощ не става.

Влязох в темата за църквата, защото имам поглед върху активността на родители в различни райони на София и смятам че ако може да се прави класация - в Младост сте най-напред. А логиката е да се помага (ако е възможно) на тези, които са активни. Въпросът е дали и аз не бих (не нарочно) насочила обсъжданията в грешна посока. Без да искам. Не е нещо, което бих осъзнала.

Виждам че много хора съжаляват че не е станал протест, че нещо не е било както трябва и т.н. и искам само да кажа че това не е вярно. Нямахте време за орагнизация, нямаше яснота по исканията, но в публичното пространство излезе достатъчно инфо, което си е голям успех за нещо неорганизирано и импулсивно. И аз лично не бих се оказала, защото днес е църква, утре - нещо друго.

За бизнес сградата - ако имат разрешително за строеж - трудно. Да не говорим че ако нямате подготвени представители, които да намерят евентуални нередности в процедурата няма особен шанс. Това което ми прави впечатление е че общината е източника на информация. Бих преценила първо дали с това не се опитват да пренасочат опасен обществен интерес от една тема, към друга, където в общи линии общината ще бъде страничен наблюдател. Родителите ще влязат в директен конфликт с представители на предприемачите и предполагам (не съм сигурна) това ще е целта на занятието.

А иначе е забавно да се общува с институции  Grinning Винаги изненадват с нещо ново и неочаквано. Успех с каквото и да се захванете. Само дръжте политическите партии далеч от инициативите.

# 194
  • София
А защо се отчаяхте за църквата?
Това, че е направена първа копка нищо не значи.
Даже истинските баби от квартала, казват, че кръста сложен там, им се струва като гроб и не им харесва идеята.

А ние все още можем да направим нещо - да съберем подписи с петиция, да напишем мейл на архитекта и кмета, а после да дадем отговорите им по медиите.

Казвайте какво - петиция ли да правим, подписи ли да събираме или направо мейли?

Общи условия

Активация на акаунт