162 отпускарки на гezме в НАП, КАТ и МеВеРe (Немската тема)

• 29 796
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • Където ми покаже сърцето

Защо, на теб да не би да ти харесва писането с молив? Или триенето и остренето нон стоп? И хвърчащите листа с домашни,или неможенето да ги научат да пишат и четат, защото не знаят как. Или недаването на учебници, да не би да научат нещо повече от  другите  в къщи..
Нямам дете ученик,но има автоматични моливи за възрастта,които не се острят.Хвърчащите листове го намирам ОК,защото много възрастни не могат да си сложат в ред документите,така че е полезно от малки да се научат да се грижат за вещите си.
Аз държа на доброто образование,но за мен горните факти не правят една система лоша.Много е дребно това което си изложила.С удоволствие ще следя темата за образованието,защото ме интересува.

# 106
.

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 15:34 от Biskara

# 107
  • Germany
Жабо, аз като представител от злите майки - мойто си ходи 4 дни спорт - получи се без ние да го искаме - значи: понеделник и сряда на карате, четвъртък на тенис. Обаче във вторник имат 3 часа плуване в училище и след обяд АГ баскетбол. Та така, но каратето много рядко ходи в сряда, защото му идва в повечко.  Peace Често казано, само във вторник се усеща умора - другите дни си е топ, дори излиза с деца от класа да покарат ролери в двора на училището сека като се позатопли  Peace

Иначе образованието тук е както писах веднъж : консервена фабрика, която се отличава - веднага у лево за брак. Друго, което ме дразни - всичко е нихт шлим, всичко е фийль шпас.....аман от замазване на очи - някой няма ли да каже на тия деца - така е правилно, така не е, това ако родителя не го направи - детето си откарва до пенсия с обяснението за всичко - ист нихт шлим. Но Жабо, нека да започнеш с учениците и тогава пак ще говорим  Peace

# 108
.

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 15:34 от Biskara

# 109
Бисе мен нещо спряха да ме интересуват системи и методики. Аман от такива. Един ден една методика ... догодина друга ... целта е една . Да се подберат екzемпляри, които да ба4кат zа благото на вси4ки , ръководени с моркова кариера. Не ме интересува дали детето може да пише. Не ме интересува дали може да 4ете. Важно е да се нау4и да е щастливо. А и още се двоумя , дали да го пратя на у4илище или при аборигените да се нау4и да пали огън от праханки и да шаманисва със zмийска отрова. Бебока ревна, но после ще ти донапиша, ако не ми е минал ентусиаzма  Hug

# 110

Айде прекалих. Интересува ме да може да 4ете (книги) и да може да пише (току написал някоя )

hahaha
Да допълня набърzо, 4е имам криминале да довърша  Mr. Green
Зна4и идва тук да работи в къщи ве4е zа 3 ти проект един ... майстор, ама вика бил нещо вътрешно обzавеждане, но не го виждам да има (с)висше . Dа ти кажа сигурно 90% от високо квалифицираните кадри, които поzнавам ми не могат да му се намажат на пръста по настроение, само4увствие, компетентност (или всяващ усещането zа), енергия, интерес към неща, биzнес дух, усет към клиента и отношение към клиента ц липса на дребнавост. ...
А поzнаваме и собствениците на една ферма, в която редовно паzаруваме , съседска. И те са с подобен висок дух , ... , децата са щстливи и какво ли не. Псоледно, като минавахме преz тях преди 2 седмици в една нощ беше паднала много Т и въпреки 4е покрили растенията им иzмръzнали цветовете. Жената каzа ами няма да имаме ябълки и 4ереши, но аz си имам прасета и те няма да умрат и така .

Как да е.

# 111
.

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 15:35 от Biskara

# 112
Да, доста съм объркана.
Колкото и да са умни децата, каквото и обраzование да успеят да иzкарат (напук на системи , липси на такива и други подобни ) ... то в крайна сметка попадат в мела4ката на живота и ако не иzкарат 6 тица на тотото живетя живота си zа иzплащането на някаква итонгова кутия , свръх иzлъскана и какво ли не ... в която дори деца не могат да се отгледат щастливо, 4е нали вси4ко е 4упливо ... а и света наоколо ... ами всеки се оградил в тясна територия с беzценните си модерни и лъскави придобивки и си мисли, 4е живее. А то колкото пове4е се zатварят и си лъскат блескулките, толкова пове4е подивяват  Confused
Айде zаряzвам ви, 4е да не се самодраzня пове4е. имам 5по тина страници от едно суперстрашно шведско крими  Wink

# 113
  • Където ми покаже сърцето

Не е разрешено да се пише с автоматични моливи, освен това те се чупят и не стават.
Много възрастни е едно,дете на 6 години е различно и то според мен е по-добре да пише в тетрадка.
И не е изобщо дребно това което съм изложила, защото показва огромни пропуски в системата от всякакво естество.

Щом като държиш толкова, със сигурност не си попаднала в правилната държава, особено що се отнася до държавното училище.
Не съм съгласна,не се чупят.На синът ми му купих на 4-год и ти е ясно как се натиска на 4,а до сега не е счупил нито един път.Така че иди в една книжарница и ги разгледай. Ние имаме този
http://www.mytoys.de/Pelikan-Griffix-Bleistift-blau-Rechtsh%C3%A … a01.04.07/1710066
Писеца е доста дебел.Ето ти още инфо
http://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/de_DE.CMS.displayCMS.95863./ … lernen-mit-system
jabata_ Peace много точно си го казала.

# 114
  • Germany
oooo Жабе, Хенинг Манкел, а или не?  Wink аз съл голям фен там и го чета редовно  Peace
Приятно четене   bouquet

# 115
.

# 116
  • Германия
 Shocked Хора не ме плашете! Аз отсега съм на тръни, а още родителската среща не е минала. Хептен ли не можеш да се отклоняваш, ако искат синьо моличве, а детето иде със сиво (говоря за обикновените Bleistifte) ще ми направят проблем?

# 117
badoka, miss_smile (+ 11 Скрит/и) и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Явно темата е доста интригуваща  Thinking

# 118
По повод работници, определен път в живота, учение/успех в живота и т.н. мога да ви препоръчам книгите на Кийосаки, като начало_ богат татко, беден татко http://www.amazon.de/Rich-Dad-Poor-Reichen-beibringen/dp/3442217 … 660280&sr=1-2
Всеки учител си има своите методи и иzисквания. От учебници много се пести тук ... Интернета е модата ...
Пепеля6ке, zа zвета отвън на молива не zнам, но всички други zветове н.р.на обвивките на тетрадките трябва да спаzва6 ... или Ще купува6 2 пъти  Mr. Green

# 119
.

Общи условия

Активация на акаунт