162 отпускарки на гezме в НАП, КАТ и МеВеРe (Немската тема)

• 29 725
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
Заглавие трепач,бибит Laughing
Сърфи,ти пък не познаваш ли закона на всеобшата гадост! Поне при нас винаги действа! Бързо оздравяване на дребното,лек път и весело купонясване!
Бадок,ммного гаден номер,но за съжаление доста често срешан.Обикновeно първите 6 месеца на договора се водят изпитателен срок и работодателят не е длъжен да го удължи.Прегледай си все пак какво пише в твоя! Единствено мога да те посъветвам да си потърсиш нова работа.

Установих,че си отглеждам дете нудисче Heart Eyes
Веч,schönen Feierabend,пий едно винце сега!
Татяна  ти сигурна ли си в това? Пробен срок, е zа да се види служителя как ще работи, а не да го раzиграват наляво и надясно. Според мен трябва да дадат основателна при4ина поради която не може тя да продължи.

Абсолютно съм сигурна.  Sad

Бадока, не съм получила ЛС от теб  Thinking
Така  е zа съжаление Sad

# 16
Поздравления за заглавието.

badoka, много лошо се е получило, за съжаление работодателя има право да прекрати договора в изпитателния срок без никакви обяснения. Може просто да са решили да намалят персонала и е най-лесно да се уволнят хората в изпитателен срок, независимо колко са добри. На другите са длъжни да плащат при уволнение, могат да ги съдят и става сложно. Но април като са ти дали добра оценка, споменали ли са, че ти прекратяват изпитателния срок? Понякога го правят, тогава не могат вече да те уволнят без обяснение. Поискай си задължително Zeugnis, ако са ти направили добра оценка, ще го пише и в него. Така по-лесно ще си намериш пак работа. В района на Франкфурт има доста фирми в ит бранша. Визата дори и да е свързана с работодателя, не вярвам да е голям проблем да се прехвърли за новия. Някои фирми дори поемат организацията.

petya_niki, ако живеете заедно с бащата може и да не минеш за самотна майка. Поне за данъците винаги гледат дали живееш с някой, дори и той да не е бащата на детето. Детски ще получаваш със сигурност, но това не е голяма сума, 184€ месечно. За майчинството не съм сигурна. За тези, които не са работили е 300€ месечно, но май имаше определен период, който трябва да е прекаран в Германия. Формуляра можеш да си го попълниш и да видиш дали ще ти дадат.

# 17
да. zа съжаление сте прави  http://www.arbeitsratgeber.com/probezeit_0161.html
Някой да има zа концерт на Горан Брегови4 в щутгарт    newsm78

# 18
Добра вечер и поздравления за фантазията на бибитка! Точно в немската тема турската дума пасва като дупе на гащи! Бибитка, личи си, че мултикулти ти е вече в кръвта.

Сърфи, пожелавам ви приятно пътуване, от опит ти казвам, че с едно е по-зле, като двете/трите драйфат, поне си правят компания и солидарност витае във въздуха, а сега всичко ляга на твойте рамене  Mr. Green! Затова спирай хапчетата и ни зарадвай след отпуската с нови попълнения!

И последно - поздрав послучай уикенда в немско /може и утре да го гледате, докато си пиете кафето/!

# 19
бибитка, забравила си мен да ме отбележиш в заглавието..аз пека кълки на Каспийското море:Simple Smile)))
Поздрави на всички, просто се записвам да не ви търся:)

# 20
Не разбрах че има нова тема, за това копирам въпроса си от старата:

Здравейте, искам да попитам към кого да се обърна, ако след огромна бележка, че не желая, на пощенската ми кутия, продължават да пъхат в нея реклами и вестници  На самата бележка ясно е написано, че и вестници не желая.....
Вече се чудя какво да напиша, а и те нагли направо ги хвърлят на стълбите на къщата....
Искам да кажа че днес ги събрах и сложих на тротоара, мъжо каза че можело да ме глобят Crazy............

# 21
Не разбрах че има нова тема, за това копирам въпроса си от старата:

Здравейте, искам да попитам към кого да се обърна, ако след огромна бележка, че не желая, на пощенската ми кутия, продължават да пъхат в нея реклами и вестници  На самата бележка ясно е написано, че и вестници не желая.....
Вече се чудя какво да напиша, а и те нагли направо ги хвърлят на стълбите на къщата....
Искам да кажа че днес ги събрах и сложих на тротоара, мъжо каза че можело да ме глобят Crazy............

да ти имам проблемите Laughing

# 22
Бибит бравос за темата и заглавието.

Аз днес одъртях с още една година и по този случай се изсипа в Мюнхен дъждът за цяла година  ooooh!, но другата седмица се надявам да го отпразнуваме подобаващо (не, че днес не си изкарахме добре де) Wink

БАдока освен да почнеш веднага да си търсиш работа, друго не мога да те посъветвам. В ИТ бранша мисля, че не е чак толкова важен немския. Имам предвид, че мисля, че няма да имат проблеми и на английски да комуницираш. Друг е въпросът, че ще ти е по-трудно с обявите. Не знам дали все пак нямаш право на обещетение за безработние, все пак си плащала тук известно време, но това само си го мисля, не е проверено. Много гадно са те изиграли  Whistling

# 23
Шо бе Бискара,то си е проблем Laughing Като трябва да хвърляш в боклука,пък той си струва  пари,бая пари Sick И аз бих се ядосала,но не знам Вяра,какво да те посъветвам Thinking

Иначе Бискара едно голямо завис от мене Laughing Как е временцето там?

Честит Рожден Ден Петка! От  здраве, любов и пари да не се отървеш  bouquet

# 24
26°С, морето имаше синьо зелен цвят последните 3 дни.

# 25
Шо бе Бискара,то си е проблем Laughing Като трябва да хвърляш в боклука,пък той си струва  пари,бая пари Sick И аз бих се ядосала,но не знам Вяра,какво да те посъветвам Thinking

Честит Рожден Ден Петка! От  здраве, любов и пари да не се отървеш  bouquet

Мара хартията не струва пари. Пари струва само рестмюл. Био също е без пари. Мерси за пожеланията.

# 26
Запис и от мен.

Дес бях бясна побесняла  Twisted Evil Дадох си миналата седмица колелото за поправка - щеше да е готово този петък. Отивам вчера - търсиха го 20 мин, че и аз с тях - не го намират. Накрая си го намирам аз сред всичките 500 колела за поправка - познайте - както съм го закарала - така си стои Twisted Evil. Елате утре в 12 ..Отивам в 12 днес - колелото си стои на същото място пак не пипнато да се поправи Twisted Evil Елате след 1ч. Отивам след 1ч - тооочно го бяха вкарали в стаята дето ремонтират и буквално за 5 мин пред мен му смениха венеца и педалите.

Чакахме и се мотахме на жегата, децата бяха слънчасали ..После следобяда дъжд и температури по ниски с поне 10гр. Смотана работа. Утре е най-гадната прогоза за дъжд и 15гр  Rolling Eyes а ние сме на Sommerfest  Laughing

Сърфи, бързо оправяне на Симона и приятно изкарване в Бг Hug

# 27
Шо бе Бискара,то си е проблем Laughing Като трябва да хвърляш в боклука,пък той си струва  пари,бая пари Sick И аз бих се ядосала,но не знам Вяра,какво да те посъветвам Thinking

Честит Рожден Ден Петка! От  здраве, любов и пари да не се отървеш  bouquet

Мара хартията не струва пари. Пари струва само рестмюл. Био също е без пари. Мерси за пожеланията.
Ей виж това не го знаех Embarassed Ние сме само с една кофа (черна) и не делим боклука. Всичко в едно и плашаме на година грубо 700 евро.

Бискара,звучи разкошно,искам и аааааз Crossing Arms  Весела почивка ти желая!

Последна редакция: нд, 15 май 2011, 00:28 от Мара Подробната

# 28
Ей виж това не го знаех Embarassed Ние сме само с една кофа (черна) и не делим боклука. Всичко в едно и плашаме на година грубо 700 евро.
Мара, вие ще рече човек, че на луната живеете Wink как така само една кофа- зареждайте цялата цветова гама и със сигурност ще ви се отрази на портмонето. Хартия, пластмаси, стъкла, тенекии... и за черната почти не остава нищо Peace

Вяра, ако ти се занимава може да се обадиш на някой от рекламиращите магазини или в редакцията на безплатните вестници и да им се накараш, да ги позаплашиш с адвокати и т.н., защото наистина никой няма право да ти пълни кутията с отпадъци без твое съгласие. Обаче дали ще подейства е друг въпрос, защото повечето се разнасят от разни отвеяни, недоспали пубери, които пак може да забравят да четат Simple Smile

Да вметна само, че не е гЮзме, а гЕзме Wink

# 29
Ха,ха,Бибе,не,не живеем на луната,ами в Алтбау къша на центъра на Кьолн и просто няма място за такива "глезотии".Първото ни жилише беше от Шудентенверка и там с плашане на боклук не съм се занимавала.Това ни е второто. Затова изобшо не съм наясно,как стои този въпрос Embarassed Просто досега не ми е било необходимо Peace

Ето инфо  например,което случайно наскоро научих: В повечето фризьорски салони подстригване само на бретона (пони) е безплатно Laughing Особено полезно zа дечица,на които бързо им расте косата и са с тази прическа (като моето) Laughing. Редовни клиенти сме! Е,винаги оставям бактиш де!

Айде лека от мене,че днес го обърнах на чат!

Общи условия

Активация на акаунт