162 отпускарки на гezме в НАП, КАТ и МеВеРe (Немската тема)

• 29 718
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря на всички, наистина неприятна случка, не са споменали че прекратяват изпитателния срок, просто имам подписан документ с много добри оценки по всички показатели от 15 април. Последван от прекратяване от 13 май.

Започвам да пускам CV, ще се опитам да разбера как са нещата с работната виза.
Проблемът най-вече е в апартамента, предизвестието с в стандартните три месеца, не знам дали напускането на страната е основателно за прекратяване на договор и дали няма да ме преследват и в БГ да плащам наем, без да са ми върнали депозита.
Засега оставаме и се борим да намерим нещо, ще съм благодарен на всякакви съвети.

# 31
  • Немция
Бибе, поправих думата в zаглавието  Laughing, Щом така го пише в ре4ника, няма да спорим, я. Wink

Ето тук една иzвадка > и други го иzговарят като мен.
http://3nai.blog.bg/regionalni/2008/03/06/quot-filibeliiski-rech … gon-bukva-.170402
цитат "прави един тегел, чарк, гюзме - минава един път по "стъргалото"
Ако гугьлнеш, Ще иzляzат и други реzултати.

# 32
Знам, че съм досадна напоследък, щото само питам... бетер новаците станах.
Нов въпрос:
Трябва да купим кола от немско, която да натоварим на автовоз и да пратим за БГ, тоест е за трети човек. Колата ще купим от частно лице най-вероятно, така че сами ще трябва да се оправяме с бюрокрацията по покупката (ако е от автокъща, помагат активно или вършат всичко сами). Та.... какво трябва да знаем по въпроса- транзитни номера, данъци или такси някакви, хитринки, особено ценни указания? Мерси предварително, обещавам скоро да не досаждам пак с глупости.

# 33
  • Германия
И аз в новата тема.

# 34
Знам, че съм досадна напоследък, щото само питам... бетер новаците станах.
Нов въпрос:
Трябва да купим кола от немско, която да натоварим на автовоз и да пратим за БГ, тоест е за трети човек. Колата ще купим от частно лице най-вероятно, така че сами ще трябва да се оправяме с бюрокрацията по покупката (ако е от автокъща, помагат активно или вършат всичко сами). Та.... какво трябва да знаем по въпроса- транзитни номера, данъци или такси някакви, хитринки, особено ценни указания? Мерси предварително, обещавам скоро да не досаждам пак с глупости.
Щом ще я качвате на автовоз, номера не ти трябват.
Иначе и ние си купихме кола от частно лице, с кауфертраг който сама си бях направила, а и в нета има много образци. Един остава за мен, другия за продавача.

# 35
Сбедваща теоретично, ако ще я качвате на автовоз не ви трябват номера, но проблемът  е как ще я кадокарате до там където ще я качи автовоза. Едното е да го праитте там където е колата, но вие сигурно ще искате да е при ва докато дойде автовоза. По принцип се вадят т. нар жълти номера, които са за 5 дена и мисля, че са около 100 евро със застраховката. Иначе ти трябва договор и документите, за друго май не се сещам.

БАдока за съжлание местене не е причина за предварително прекратяване на договор за наем и те няма да те търсят в Бг, ами прото няма да ти върнат депозита. Има възможност ако трябва да напуснеш жилището да предложиш на наемодателя трима Nachmieter и той е длъжен да си избере един от тях и вие може да напуснете жилището по-рано. Аз съм го правила един път по този начин, но един път една фирма ми отказаха, защото искаха да си вземат комисионната  #Cussing out . Не знам дали имаха право. Те искаха те да търсят нов наемател и не успяха да намерчт от когато ние искахме и си платихме наема  #Cussing out и после още 2 месеца им стоя жилището празно. Но лакомията за комисионна им беше голяма.   ooooh!

# 36
Има възможност ако трябва да напуснеш жилището да предложиш на наемодателя трима Nachmieter и той е длъжен да си избере един от тях и вие може да напуснете жилището по-рано.
Не е длъжен Peace
Ако предложенията са добри и той иска да ви влезе в положение може да стане така, но ти чисто теоретично можеш да му предложиш и някои неподходящи или неплатежоспособни и той съвсем не е длъжен да се съгласи с тях.

Бадока, от сърце ти желая да немериш нещо ново по най-бързия начин Hug
Нищо ли не казаха защо не искат да ти продължат договора? Те по принцип не са длъжни, но все пак ако сте били в добри отношения би трябвало поне в неофициален разговор да споделят какъв им е проблема... Ти говори ли с тях след решението? Може пък ако обясниш какви проблеми ти се отварят след това прекратяване някой да може да направи нещо по въпроса, знам ли... все пак цяло семейство зависи от това. Може да има възможност да ти предложат нов срочен договор, поне докато си стъпиш на краката малко. При всички случаи не си тръгвай без разговор. Успех!

# 37
Може фирмата, където е работила бадока, да е загубила някой клиент и да са имали по-малко работа, причината може изобщо да не се крие в бадока.  

Бадока, иди утре в Арбайтсагентур http://www.arbeitsagentur.de/nn_6730/Kommunikation/Dienststellen … /GSt-Hofheim.html  в Хофхайм. Трябва да можеш да докажеш че и в БГ си работила и тогава би трябвало да ти изплащат безработни, така ще имате някакъв доход докато си намериш нещо ново  Peace

Бибе, не навсякъде био-боклука е безплатен, при нас се плаща  Wink

# 38
Мерси за съвета ще отида утре до Хофхайм.

# 39

Поздрав  Wink

# 40
Бадока, и аz ти стискам палци да намериш бърzо нещо ново. Говори все пак с работодателя, човешко е да ти каже поне zащо и как.

Момичета, преz коя страница реzервирате полети на Bulgarian Air Charter и Air Via? При Оподо намерих само малка част от полетите, които са посочени на плана на летището...

# 41
Ще напиша mail на шефовете, надявам се поне на разговор

# 42
Бадока, погледни тук
www.netbiscuits.com/jobs
Фирмата е в Кайзерслаутерн, обявата е от вчера, искат английски.
Имаше няколко предложения.

Ние се разделихме днес много тежко с единия ни домашен любимец.  Cry

# 43
Благодаря пуснах CV ще чакам.
Съжалявам за домашния ти любимец

# 44
Здравейте и от мен в новата тема.
Бадока, съжалявам за трудностите през които трябва да минете. Дано скоро стъпите на крака.
Вечи, съжалявам за домашния любимец.
И мен започна да ме тресе треска покрай подготовката за рожденния ден на Вики. Има време, но и аз се чудя как да го празнуваме.
И да си похваля детенцето. Вчера спечели първо място в нейната възрастова група в състезание по лека атлетика. Много е щастлива милата. Такъв студ, вятър и дъжд беше нямам думи. Децата се държаха геройски. Вики беше най малката учасничка.
Лек ден от мен.

Общи условия

Активация на акаунт