Раждане вкъщи 8

• 28 301
  • 855
  •   1
Отговори
# 45
и се замислих за Цвети
дали има някой с нея в този тежък момент  Hug
   Замислена съм за същото.  Tired Hug

Дано има подкрепа до себе си и дано не чете бг-мамма.  Praynig
   Не знам,каква силна психика трябва да имаш да издържиш всичко това(бичуване,заплахи,ругатни и т.п.) в такъв тежък момент.  ooooh!

# 46

Темата е за раждане у дома, но вече придоби вид на арена за публичен линч и прилича на бойно поле, въпреки изрично написаното в условията на форума. Ти и другите от форум Зачатие не пишете за домашното раждане, а защо човек не трябва да ражда вкъщи. Демагогиите ви са достатъчно плитки и за най-глупавите.

Никой не се вълнува от разказите за твоето или на познатата ти раждане, освен ако не отговаря на заглавието на темата. Спести си и други последващи постове в този дух, аз лично няма да ги чета. Не съм ти се месила как да забременяваш, нито как да раждаш. Надявам се и ти да не го правиш, без да бъдеш помолена за това.

Надявам се и сама ще се досетиш, че разликата не само в отношението към домашното раждане,  а в толерантността към другите хора, към правото им на личен избор, към неприкосновеността на личността и на живота им..

# 47
Толкова ли ви е търпимостта или уважението към чуждия избор?

Въпросът за чуждия избор го поставяш непрекъснато - но когато се наложи всъщност да разсъждаваш върху неговата безусловност, казваш, че не е това темата.

Няма лошо в чуждия избор - особено когато касае самия теб. Аз вярвам в естествения подбор.

Но по-добре е този избор да е максимално информиран. Имам против да се представя лъжлива, изкривена, едностранчива,необоснована с факти информация на жените, които ще правят избора си.

А когато ти е добре известно, че изнасяш точно такава информация, но продължаваш да го правиш само за да не паднеш по гръб в един спор в Интернет - не знам... Ти имаш ли подходящо определение за това поведение. "Грозно" вече веднъж го използва по отношение на мен. Дали да не го употребим пак?

В този смисъл - какъв е проблемът да се чуят много страни и много гласове. Как това пречи на свободния избор?

А за споровете - предполагам, че понятието "диалектика" ти е известно. Не е от вчера.

Ти и другите от форум Зачатие не пишете за домашното раждане, а защо човек не трябва да ражда вкъщи. Демагогиите ви са достатъчно плитки и за най-глупавите.

Не, multimodal - аз не пиша защо човек не трябва да ражда вкъщи. Пиша, че разликата между асистирано и неасистирано раждане е огромна. Пиша го във всеки втори мой пост. И непрекъснато призовавам това разграничение да се прави и от persimon, Бащатко, stelt77, теб и другите. Засега без успех.

В замяна на това чета твърдения, че "Домашното раждане е статистически доказано безопасно" и "При неасистирано раждане у дома не могат да настъпят проблеми" - които не са демагогия, а чиста лъжа.

Последна редакция: нд, 15 май 2011, 11:00 от jp

# 48

Темата е за раждане у дома, но вече придоби вид на арена за публичен линч и прилича на бойно поле, въпреки изрично написаното в условията на форума. Ти и другите от форум Зачатие не пишете за домашното раждане, а защо човек не трябва да ражда вкъщи. Демагогиите ви са достатъчно плитки и за най-глупавите.

Никой не се вълнува от разказите за твоето или на познатата ти раждане, освен ако не отговаря на заглавието на темата. Спести си и други последващи постове в този дух, аз лично няма да ги чета. Не съм ти се месила как да забременяваш, нито как да раждаш. Надявам се и ти да не го правиш, без да бъдеш помолена за това.

Надявам се и сама ще се досетиш, че разликата не само в отношението към домашното раждане,  а в толерантността към другите хора, към правото им на личен избор, към неприкосновеността на личността и на живота им..

...Ти и другите от форум Зачатие не пишете за домашното раждане, а защо човек не трябва да ражда вкъщи. Демагогиите ви са достатъчно плитки и за най-глупавите....

уфффф
НИКОЙ НЕ Е ПРОТИВ домашното раждане тук
а против неасистираното такова, при неизпълнени критерии за сигурността на родилката и нероденото

какви са лично твоите усещания, какво трябва да се промени, за да не се стига до подобна трагедия?
помолих за кратък и обективен отговор
надявам се да го дадеш
благодаря

а къде има демагогии, нека оставим четящите ни да го преценят

Последна редакция: нд, 15 май 2011, 11:07 от Анонимен

# 49
  • Под кленовите дървета
Най-вероятно Цвети ще чете.
Много ми е трудно да кажа - подсъдима, трябва затвор. Тя ще живее в своя затвор завинаги сега. Много ми е трудно изобщо да обвинявам, след най-голямата трагедия която изживява семейството й в момента.
В същото време ми е мъчно за душичката, която не живее от...криво разбраното домашно раждане.

Добре, Бащатко, Людмил, Милтумодал - най-вероятно раждането у дома ще се уточно със закон, кой да ражда и кой не, кой да присъства, дали ще е платено или не (аз мисля платено). Сега доволни ли ще сте и ще продължавате ли да убеждавате, че неасистираното раждане е прекрасно и майката и детето знаят какво правят?

# 50
Пиша, че разликата между асистирано и неасистирано раждане е огромна. Пиша го във всеки втори мой пост. И непрекъснато призовавам това разграничение да се прави и от persimon, Бащатко, stelt77, теб и другите. Засега без успех.

Хубаво забраниха на пияните и на употребилите наркотични вещества да карат кола, но защо не им забранят да пишат и във форуми!?     Tired

От тук нататък, когато ще ми споменаваш ника някъде, ще те замоля да слагаш и цитат на думите ми, подкрепящи твърдението ти... Иначе го приемам за клевета...

# 51
  • Куциндрел
Ще смятам тази тема за "мястото", отредено за бойно поле, поне докато в нея не останат да пишат хора, които имат личен интерес от раждане при домашни условия. И конкретно този и вариант, с автор Диването, намирам за неприемлив.
Защо пускането на темата от Диването е неприемливо за теб?!? Тя е копирала цялата информация от предишните теми?!? Обвиняваш, че хората с алтернативно мислене са нападнати, а ти сега правиш същото с Диването. Веднъж едно нещо ти отърва, друг път не е така.
Модовете помилиха да има нова тема. Едва ли Бащатко и компания щяха да пуснат такава.
Все пак в тази тема ще влязат ли хора с алтернативно мислене да обменят опит и мнение по отношение на домашното раждане?

# 52
Имахте 50 страници да отворите нова тема. Какъв е проблема? Защо не го направихте?

От какво точно си недоволна?

# 53
stelt77, не ми се заяжда на дребно.

Тъй като наистина не виждам разграничение в постовете ти, ще те помоля изрично да сравниш риска при болнично асистирано и домашно неасистирано раждане - според твоите разбирания и информация.

В крайна сметка нали това е наличният избор към момента в България, когато избираме дали раждането да е асистирано или не.

# 54
  • Куциндрел
Хубаво забраниха на пияните и на употребилите наркотични вещества да карат кола, но защо не им забранят да пишат и във форуми!?     Tired
Би ли уточнила кой са тези пияни и дрогирани, пишещи във форума? По именно,колежке, по именно.

# 55
Хайде стига с това кой къде пишел и какво-нали има свобода на словото и е гарантирана от Конституцията? Що се отнася до алтернативните методи-да,и аз съм за тях,но претеглено и с мярка.Не виждам що трябва да съм на едно мнение с всички участници,които пишат в дадена тема-има си захарна част,има обаче и горчива.

# 56
Би ли уточнила кой са тези пияни и дрогирани, пишещи във форума? По именно,колежке, по именно.

Пияната съм я цитирала в предния си пост... Ако беше трезва, щеше да знае какво съм написала през последните 5 дни в тази тема и че абсолютно никъде не съм казвала, че неасистираното било по-добро от асистираното домашно раждане или нямало разлика... Ако може да подкрепи думите си с цитати, моля да заповяда...  Tired

# 57
Ако може да подкрепи думите си с цитати, моля да заповяда...  Tired

Наричаш ме "пияна" и "дрогирана" и после започват оплаквания как противниците ви били невъзпитани, простаци, грубияни и клеветници. Схващаш ли иронията?

За цитатите - ако аз ти кажа, че никога не съм била в Африка, сигурно ще искаш да го подкрепя със снимки?

Да, не виждам в постовете ти разграничение - няма как да ти цитирам нещо, което не съществува. Затова те помолих изрично да кажеш тук мнението си - тогава може и да се намери нещо, което да се цитира.

# 58
  • Куциндрел
Хубаво забраниха на пияните и на употребилите наркотични вещества да карат кола, но защо не им забранят да пишат и във форуми!?     Tired
Пияната съм я цитирала в предния си пост... Ако беше трезва, щеше да знае какво съм написала през последните 5 дни в тази тема и че абсолютно никъде не съм казвала, че неасистираното било по-добро от асистираното домашно раждане или нямало разлика... Ако може да подкрепи думите си с цитати, моля да заповяда...  Tired
А ти как разбра, че е пияна? С дрегер ли, дъхна ли ти или...?
Ще те замоля да не даваш обидни квалификации, особено ако не можеш да ги докажеш. Спор по този наин не се води. Всеки може да обижда и квалифицира хората както му дойде отвътре, но не всеки го прави, замисли се защо.
До сега от теб видях няколко обиди - кокошки, идиотки, а сега и обвиняваш някого, че е пиян или дрогиран.
Повтарям думите на друга, пишеща тук - всички които според вас са против домашното раждане са ЗА асистирано раждане, независимо къде. Включително и аз. Peace

# 59
Както се казва, каквото повикало - такова се обадило... Хубаво е, че виждаш мен, а jp ти е в мъгла... Точно това исках от нея, да ме цитира...

А ако не си забелязала съм от малкото, които обясняват в темата защо в момента в България бих предпочела да родя у дома неасистирано, отколкото в болница... Не ви изнася, когато никой не пише защо би предпочел да роди у дома си... Не се чудете защо нямаме желание да пишем, докато четем подобни интерпретация на думите си... За мен темата в този й вид и с тези участници е изчерпана... Който чак толкова го интересува мнението ми, може да го намери в предишните ми постове - казала съм всичко, което имам да кажа на този етап.... Peace

Общи условия

Активация на акаунт