Раждане вкъщи 8

• 28 240
  • 855
  •   1
Отговори
# 60
Ще смятам тази тема за "мястото", отредено за бойно поле, поне докато в нея не останат да пишат хора, които имат личен интерес от раждане при домашни условия. И конкретно този и вариант, с автор Диването, намирам за неприемлив.
Защо пускането на темата от Диването е неприемливо за теб?!?

Защо ти не идеш да пуснеш тема за самолетостроенето примерно? А точно пък новата авторка на старата тема не искам да коментирам, защото точно тя е от най-силно крещящите "убийци" и "разпни го", а и не виждам да може да предостави каквато и да било информация за домашното раждане.

Толкова ли ви е търпимостта или уважението към чуждия избор?

Въпросът за чуждия избор го поставяш непрекъснато - но когато се наложи всъщност да разсъждаваш върху неговата безусловност, казваш, че не е това темата.

Няма лошо в чуждия избор - особено когато касае самия теб.

Отново демагогстваш. Защо не отговори на въпроса ми каква прилика намираш между неасистираното домашно раждане и продаването на деца за органи или склоняването им към проституция?

Когато става въпрос за личен избор, изглежда пропускаш факта, че това включва също набавянето на информация. Интернет е място, където може да се намери всякаква, и отново е въпрос на избор как ще я отсееш и коя ще ползваш като най-подходяща  и на-достоверна за себе си. Демагогия е също да се твърди, че един форум е достатъчно всеобхватен информационен източник и единствено на базата на него някой взима толкова важни решения.

Да напишеш, че си толерантна и уважаваш избора на другите не е достатъчно, осбоено след като постовете ти говорят точно обратното. Не ми се рови да търся цитати от твои мнения, където недвусмислено се опитваш да сведеш този избор до раждане в болница, само защото това е твоя личен. А и сама написа по-назад, че пишеш в тази тема за да предложиш друга гледна точка. Налазването на тази тема от пишещите в Зачатие няма друго обяснение, освен опита да убедят инакомислещите в грешния им избор. Или греша?  Rolling Eyes

# 61
Не ви изнася, когато никой не пише защо би предпочел да роди у дома си...

На кого какво не му изнася? Да си видяла някъде да казвам на някого да спре да пише за нещастни случаи и проблеми в болниците или в черните списъци на лекарите - които са в изобилие тук?

Айде, няма да ти искам цитати, че вече ще станем за смях...

Отново демагогстваш. Защо не отговори на въпроса ми каква прилика намираш между неасистираното домашно раждане и продаването на деца за органи или склоняването им към проституция?

Не съм видяла въпроса, но веднага ще ти отговоря - общото е личният избор на майката. Много майки правят този личен избор. Всъщност вероятно са доста повече от тези 30-40 домашни раждания.

Не мислиш ли, че това свързва двете неща - изборът?

Когато става въпрос за личен избор, изглежда пропускаш факта, че това включва също набавянето на информация. Интернет е място, където може да се намери всякаква, и отново е въпрос на избор как ще я отсееш и коя ще ползваш като най-подходяща  и на-достоверна за себе си. Демагогия е също да се твърди, че един форум е достатъчно всеобхватен информационен източник и единствено на базата на него някой взима толкова важни решения.

Това къде го твърдя - че "един форум е достатъчно всеобхватен информационен източник"? Да не се опитваш да излъжеш нещо?

Да напишеш, че си толерантна и уважаваш избора на другите не е достатъчно, осбоено след като постовете ти говорят точно обратното. Не ми се рови да търся цитати от твои мнения, където недвусмислено се опитваш да сведеш този избор до раждане в болница, само защото това е твоя личен. А и сама написа по-назад, че пишеш в тази тема за да предложиш друга гледна точка. Налазването на тази тема от пишещите в Зачатие няма друго обяснение, освен опита да убедят инакомислещите в грешния им избор. Или греша?  Rolling Eyes

Не мога да говоря за всички от Зачатие. И всъщност, след като ти се дистанцира от всякакви общества - защо държиш да ме пъхаш мен в едно или друго?

По отношение на "недвусмислено се опитваш да сведеш този избор до раждане в болница". Ще се радвам всъщност да намериш такива цитати. Не аз, а stelt77 обясняваше, че жените нямат избор, освен да родят вкъщи - но може би не четеш нейните постове. Не мога да те съдя за това, да си го кажем честно.

Какво лошо има, ако някой убеди някого в нещо различно?

Последна редакция: нд, 15 май 2011, 12:21 от jp

# 62
Ами, според мен "домашно раждане" завършващо със смърт е ПОДСЪДИМО и по тази причина не трябва да бъде коментирано ...  Peace аз не знам как точно можеш да сравняваш 12-часово домашно раждане, с напътствия по скайп(!!!!), с болничен екип, в оборудвана клиника ...  Tired Ако има опасност за живота на бебето, има кой да ти помогне и ще се направи всичко по силите на целия екип (група от няколко човека, специалисти, с опит, които ФИЗИЧЕСКИ присъстват на акта на раждане, а не по ... скайп ... )

И според мен  Peace Не виждам разлика между майка родила живо дете и го умъртвила след това, защото не го искала ( в този случай бива съдена ) и такава, която решава, че домашното неасистирано раждане не крие рискове за детето.
А още по-подсъдно е да се лъже колко е безопасно и по-леко, и да се подтикват хората към него.

# 63
замислих се и ме тресна параноята

дали ако прокуратурата инкриминира действията на Родилница, няма и този форум да е следващият?  newsm78

би било много жалко, ако стане така, само защото Татти и Мамма са били достатъчно толерантни и са им дали трибуна, с което е ясно злоупотребено

multimodal , все още си чакам отговора
дано го дочакам

...

...Ти и другите от форум Зачатие не пишете за домашното раждане, а защо човек не трябва да ражда вкъщи. Демагогиите ви са достатъчно плитки и за най-глупавите....

...
какви са лично твоите усещания, какво трябва да се промени, за да не се стига до подобна трагедия?
помолих за кратък и обективен отговор
надявам се да го дадеш
благодаря
...

# 64
  • Куциндрел
Както се казва, каквото повикало - такова се обадило... Хубаво е, че виждаш мен, а jp ти е в мъгла... Точно това исках от нея, да ме цитира...
Аз в постовете на  jp не видях някъде да те обижда и да ти дава квалификации.  Rolling Eyes
Интелигентен спор не се води по този начин. Но явно в момента не можеш да го разбереш.
Я да те питам - ако все пак в БГ се намира болница, където ще се съгласят с всичките ти изисквания за раждане, би ли родила пак у дома? Това питам и останалите, пишещи тук.
По постовете ти разбрах, че уж си съгласна, но няма кой да и предложи, поради ред причини цитирани от теб. Но ти сигурна ли си в това? Потърсила ли си болница, в която ще ти се осигурят условия, които те удовлетворяват напълно.

Още нещо се чудя, но тук пак ще кажете, че ви нападам... Ама ще попитам:
Кога решихте, че ще раждате у дома - преди да забременеете (респективно жените ви) или след като бременността вече беше факт? Този въпрос най-вече задавам към вече родилите вкъщи.

# 65

Не мислиш ли, че това свързва двете неща - изборът?

Не съм видяла въпроса, но веднага ще ти отговоря - общото е личният избор на майката. Много майки правят този личен избор. Всъщност вероятно са доста повече от тези 30-40 домашни раждания.
Ако не си разбрала, точно това сравнение съм определила като демагогия. Раждането е съвсем естествен процес за всяка една една жена по света и няма никаква база за сравнение. Ако смяташ, че да се ражда не е нито морално, нито естествено, въпросът е съвсем друг. Затова смятам, че опита ти да дефинираш личния избор с подобна съпоставка е нелеп и манипулативен.

Останалото нямам намерение да обсъждам, диалогът с теб е напълно безмислен. Четейките те (и между редовете) направих изводи за себе си, но е редно и ти да си дадеш сметка, че точно тази тема не е мястото да убеждаваш хора, особено пък изминалите дългия път в изграждането на житейската си позиция (вкл. раждането), да се връщат на една вече отхвърлена от тях. Същото важи и за останалите, които са тук ако не да обвиняват и съдят, то поне с идеята да върнат хората с различна гледна точка в "правия път".

Колкото до цитатите, не намирам за нужно да  отделям време за това, който иска може да направи справка в предишните ти постове. Но и написаното в последния смятам за достатъчно:

По отношение на "недвусмислено се опитваш да сведеш този избор до раждане в болница"
....................................................

ПП. W'A'S'P', нямам намерение да ти отговарям, не се хаби да питаш. Смятам, че ще намериш смислено обяснение в този ми отговор:

Ще смятам тази тема за "мястото", отредено за бойно поле, поне докато в нея не останат да пишат хора, които имат личен интерес от раждане при домашни условия. И конкретно този и вариант, с автор Диването, намирам за неприемлив.
Защо пускането на темата от Диването е неприемливо за теб?!?

Защо ти не идеш да пуснеш тема за самолетостроенето примерно? А точно пък новата авторка на старата тема не искам да коментирам, защото точно тя е от най-силно крещящите "убийци" и "разпни го", а и не виждам да може да предостави каквато и да било информация за домашното раждане.

# 66

Ако не си разбрала, точно това сравнение съм определила като демагогия. Раждането е съвсем естествен процес за всяка една една жена по света и няма никаква база за сравнение.

Кой е казал, че раждането не е естествен процес?

И сексът е така. Но решението дали, кога, къде, с кого и при какви обстоятелства да го направиш, е избор. Нали все тая дума ми тикаш във всеки пост? Ми дай да поговорим най-накрая за нея - а не да ми увърташ и да ми обясняваш аз каква съм била или не съм била. (Пак да напомня - това е "грозно".)

Ти твърдиш, че при решението да продадеш детето си за органи или да го наливаш с ракия няма личен избор? Или че не трябва да го уважаваме?

По отношение на "недвусмислено се опитваш да сведеш този избор до раждане в болница"
....................................................

Как една дискусия или спор сами по себе си свеждат избора до един-единствен и какво всъщност общо виждаш между тези два цитата?

Последна редакция: нд, 15 май 2011, 13:08 от jp

# 67
Никой не оспорва личните избори на някого-включително и да изяде плацентата си-примерно кучетата правят така след раждане и аз не им го оспорвам...
Темата прелива от пусто в празно вече.

# 68

Ако не си разбрала, точно това сравнение съм определила като демагогия. Раждането е съвсем естествен процес за всяка една една жена по света и няма никаква база за сравнение.

И сексът е така. Но решението кога, къде, с кого и при какви обстоятелства да го направиш, е избор. Нали все тая дума ми тикаш във всеки пост? Ми дай да поговорим най-накрая за нея - а не да ми увърташ и да ми обясняваш аз каква съм била или не съм била. (Пак да напомня - това е "грозно".)

Ти твърдиш, че при решението да продадеш детето си за органи или да го наливаш с ракия няма личен избор? Или че не трябва да го уважаваме?

Не виждам на какъв език да ти обясня, че да сравняваш домашното раждане с нещо неестествено и неморално като продаването на деца за органи, склоняването към проституция или напиването им с алкохол, е абсурдно и се счита за демагогия. Неестествено, неетично или неморално е да раждаш у дома?

Или се правиш, че не разбираш, или имаш сериозни пропуски при четене с разбиране. Зачеването на деца не е равнозначно на всеки един полов акт във всичките му възможни разновидности (някои от които извратени), а и не е за това темата.

Колкото до другата част от поста ти, лично аз се старая да не раздавам наляво-надясно квалификации и мисля, че никъде не съм определяла ТИ каква си. Като грозна категоризирах постъпката ти, когато нарече една потребителка глупава. Или смяташ, че да обиждаш някого е много красиво или етично?

Последна редакция: нд, 15 май 2011, 13:26 от multimodal

# 69

И сексът е така. Но решението кога, къде, с кого и при какви обстоятелства да го направиш, е избор. Нали все тая дума ми тикаш във всеки пост? Ми дай да поговорим най-накрая за нея - а не да ми увърташ и да ми обясняваш аз каква съм била или не съм била. (Пак да напомня - това е "грозно".)

Не виждам на какъв език да ти обясня, че да сравняваш домашното раждане с нещо неестествено и неморално като продаването на деца за органи, склоняването към проституция или напиването им с алкохол, е абсурдно и се счита за демагогия. Или се правиш, че не разбираш, или имаш сериозни пропуски при четене с разбиране.

Това с пропуските го пропускам, за да не излезе, че раздаваш квалификации...

"Неестествено" и "неморално" - по чии критерии? Твоите? Те да не са някакъв абсолют, който трябва да важи за всички? Защо не признаваш правото на всеки да определя тези категории за себе си? Не ти стига толерантност ли, какво? Или това право го пазиш само за съгласните с теб? Коя изобщо си ти, че да казваш, че някой може да постъпи с детето си "неморално", с какво право го правиш?

Дори днес в България има общества, в които да принудиш (защото на тази възраст не го склоняваш - както си се изразила ти) детето си да проституира на десет години е и естествено, и - ако не морално - то поне неособено неморално. А за някои страни в Третия свят няма да отварям и дума.

ПП Между другото, даването на вино на децата, за да спят по-добре, е било абсолютно естествена и редовно ползвана практика по времето на баба ми в България. Жалко, че някой е взел и е убедил останалите, че виното не е твърде полезно за децата. Иначе нямаше да има напоследък толкова майки, които се оплакват, че нямат време за себе си.

# 70
Домашното раждане е естествено нещо,балканското му изпълнение-НЕ.
Една майка има избор да роди в къщи,това да загуби детето си не е неин избор-сигурна съм.

Последна редакция: нд, 15 май 2011, 13:37 от ОМ

# 71
Домашното раждане е естествено нещо,балканското му изпълнение-НЕ.
Едно бебе е умряло,заради избора на майка му да роди в къщи,това да загуби бебето си-не е бил неин избор-сигурна съм.

Ом, и ти ли ще се присъединиш към групата на клакьорите, поддържащи обвиненията срещу Родилница, а гледам че и Естествено намесиха вече? А къде е отговорността на законодателите за липсата на всякаква алтернатива на болничното раждане?

# 72
Питай законотворците за алтернативите,от мен не зависи.Ако искам да се присъединя към клакьорите ще го напиша,имам право на избор в случая,нали?Няма смисъл да спамиш,мулти.И на теб ли не ти отърва обратната страна на медала?

# 73
Коя е обратната страна и защо да не ми отърва? Аз ли съм тръгнала да убеждавам някого, че изборът му е грешен?

ПП. Лесно е да обвиниш някого, че е направил грешен избор, но е трудно да се замислиш какви алтернативи е имал, така ли?

# 74
Интересуват ме няколко въпроса (не, че някой отговори на предишните, но понеже във всеки втори пост се твърди, че темата всъщност трябва да е информативна, та за това ще питам пак):

Как една абсолютно некомпетентна майка ще се справи с едно "закучило" се раждане?
* Ако, да речем бебето погълне околоплодни води кой и с какво ще го аспирира?
* Ако бебето в последния момент се обърне напречно кой и как би разбрал това и как би му помогнал и спасил и него, и майка му?
* Ако пъпната връв е къса и за бебето е невъзможно да се роди по нормален път, кой би разбрал това и как би го спасил?
* Ако в процеса на раждане се получи отлепване на плацентата и вътрешно кървене, кой и как би разбрал и как би спасил и майката, и бебето?
* Ако има възел на пъпната връв, който в много случаи изобщо не се вижда на видеозон и в процеса на раждане този възел се "стегне", а тоновете на бебето се загубят кой и как би го спасил?

Това са само първоначално хрумналите ми въпроси, ще допълвам след малко.

П.С. И нещо друго - уважаеми "защитници" на неасистираното домашно раждане, искам да напишете кратко, точно и ясно, с две думи - ИМА или НЯМА риск при такова раждане?
Но не ми излизайте с номера "Ми, то може и гръм да те удари, докато си кОпаш в градината или да те бутне кола, докато пресичаш"!  Tired
То е ясно, че ако търчиш на зиг- заг по магистралата, все някой ще те отвее.
Мисълта ми е, ако си се разхождаш кротко в парка, дали ще те бутнат?
Демек - ако раждаш първото си дете сама, вкъщи, без никаква компетентна помощ - ИМА РИСК или НЯМА риск?

С две думи!

Общи условия

Активация на акаунт