Раждане вкъщи 8

• 28 117
  • 855
  •   1
Отговори
# 255
Чакай тогаз друго да те питам... Защо не искаш да говорим в темата ни против ваксините за ползата от тях? Да изплескаме на първа страница епидемията от морбили и как неваксинираните са виновни за нея или де що има линкове с изчезналата вариола, заради ваксините, искаш ли? Точно същото е... Има тема за раждането вкъщи, където се пишат положителни неща и хората си споделят положителни преживявания и съвети за избралите такъв вид раждане... Направете тема против домашното раждане или за рисковете от него и пишете, колкото ви душа иска... Обаче такова нахлуване с искане на обяснения и подигравки към различното мнение и светоусещане не мога да приема... Ако твоите раждания в болница бяха кошмарни и искаше да родиш у дома си и смяташе, че колкото и да е опасно е по-безопасно, отколкото в болница, щеше да си на коренно различно мнение от сега... Не ти ли хрумва, че никой не пише нищо за случаят на Цвети, защото тя самата не желае да я развяват по форумите? Ако тя искаше да знаете кой точно какво й е казал, къде какви съвети й е давал и защо не е послушала лекарите, сигурна съм, щеше да го е направила до сега лично... Ако ти имаше тази информация, но Цвети ти беше приятлка и знаеш, че не й е приятно да я разпространяваш, щеше ли да влезеш да обясниш тук всичко, за да задоволиш любопитството на няколко нямащи какво да правят майки?

Най- обичам да ми приписват думи (действия), които никога не съм казвала!  Confused
Хайде върни се да ми прочетеш постовете в темата и ми кажи къде видя да искам обяснения от някой?
Що се отнася до ваксините - нямам против да се напишат и "положителните" им страни, според докторите.
Нещо от сорта на: според лекарското съсловие, ваксините имат следните ползи:....
Що пък да не се напише?
Какво ще промени това?
 newsm78

# 256
Нещо интересно довечера.

http://referendum.bnt.bg/bg/web/index/index

Току виж излязла цялата истина с "бъга" на злополучното домашно раждане.

Интересно, няма НИТО едно медицинско лице зад другарките активистки.

# 257
  • след Околовръстното
Нещо интересно довечера.

Супер! Имаше нужда от открита дискусия. Само дано не се изпокарат като кифладжии. Не че гледам много ТВ, ама дискусионните предавания  все се израждат до някакво кудкудякане.

Надявам се и двете страни да осъзнават, че този въпрос е много, много важен и трябва да се решава с интелигентност и обективност, а не със самоцелна защита на партизански позиции.

Тя дискусията е все една и съща, а и с едни и същи участници.
Съмнявам се да се задават неудобни въпроси, та едва ли ще се чуе нещо, което да не сме го чували по няколко пъти досега.
И двете страни си дъвчат едно и също и не се стига до никъде.
Защо не отидат гостите в този си състав и на продължението при Марта Вачкова?

# 258
Oще с пърия си пост в тази тема твърдя, че е добре да има специалист да помага при домашните раждания.  Като казвам специалист, нямам предвид Григорова да дойде да асистира на домашно раждане, недай си боже. Говоря за акушерка или лекар, които знаят какво естествено раждане без ненужни вмешателства,а такива може би е нужно да бъдат обучени от международни специалисти, като Мишел Оден и другите лекари и акушерки, които практикуват по света в домовете на жените.

Много от българските акушер-гинеколози не са в час изобщо, и за тях нормално е да  се роди бебето преди термин и нормално е да набодат системи с лекарства и да те вържат неподвижно с вирнати нагоре крака. Затова, не приемам напълно това, че е добре лекарите да се слушат. Принципно-да, добре е, но в  един идеален свят, в който те са наистина компетентни, а не като много от нашите. Именно това е проблема, че за сега няма уредена система, която да прави това възможно. Което не прави неасистираните раждания незаконни.

Съгласна съм че като част от една по-пълна информация за домашното раждане, трябва да има и списък с противопоказания и ситуации, в които се налага трансфер в болница.

persimon, никога едно неасистирано раждане няма да бъде преследвано от закона, особено в демократична държава.
Тук, вече от n  на брой страници, говорим друго, че е добре да има мед. лице при раждането, в БГ за сега е невъзможно планираното раждане извън болница (щото ако извикаш линейка в посл. момент, мед. лице ще те изроди), както говорим, че лекарите трябва да се слушат, особено в случай, че има мед. показания за риск преди раждането, говорим също, че никъде не видяхме предупреждения и противопоказания за дом. неасиситирано раждане.
Да не говорим, че главните активисти се изпокриха, което им прави лоша услуга. Ако не го бяха направили и се водеше някакъв инетлигентен спор, темата нямаше да стигне на това ниво.
Колко въпроса бяха зададени? А отговорите бяха - четете, не ви е мястото тук и нарушавате ми нам си ко, щото са ми такива убежденията (я права, я аура настъваме).
В предните теми Мег е основната активистка, сега обачи тя се държи като мишка. Или просто ни е минала духовно и въобще не забелязва какво става на по-ниските нива. hahaha

# 259
Най- обичам да ми приписват думи (действия), които никога не съм казвала!  Confused
Хайде върни се да ми прочетеш постовете в темата и ми кажи къде видя да искам обяснения от някой?
Що се отнася до ваксините - нямам против да се напишат и "положителните" им страни, според докторите.
Нещо от сорта на: според лекарското съсловие, ваксините имат следните ползи:....
Що пък да не се напише?
Какво ще промени това?
 newsm78

Ти не си искала обяснение, но 90% от новодошлите искаха, обвиняваха, хулиха, осмиваха чуждото светоусещане и т.н., което изгони естествените обитатели на темата... А темите от сорта "за или против" никога не са били полезни с нищо... Това е причината темата против ваксините да я преместят в алтернативния, а тази за тях да остане в здравния... Знаеш, че когато се разгорещи спор в някоя от двете, винаги някой получава бан... Не виждам особен смисъл да направим първият пост 2-3 стр. дълъг, за да обясняваме кое според лекарите колко е полезно... Имат си тема, да си слагат линкове, в тяхна подкрепа, ние си слагаме, каквото ние преценим в нашата, нали така? Не си спомням добре лично твоите постове в онази тема с петицията за активното естествено раждане, но още там видях, че не сме на едно мнение... Тогава си мълчах (то не беше тия дни), но не съм съгласна с много неща... Не ми се рови да те цитирам, няма и смисъл...

# 260
Джуличка, аз до тук останах с впечателението, че си напълно против домашното раждане. Но не ти се троскам, дори и така да беше. Днес си обидчива, изгледа   bouquet

# 261
Много от българските акушер-гинеколози не са в час изобщо, и за тях нормално е да  се роди бебето преди термин и нормално е да набодат системи с лекарства и да те вържат неподвижно с вирнати нагоре крака. Затова, не приемам напълно това, че е добре лекарите да се слушат. Принципно-да, добре е, но в  един идеален свят, в който те са наистина компетентни, а не като много от нашите. Именно това е проблема, че за сега няма уредена система, която да прави това възможно. Което не прави неасистираните раждания незаконни.

Мен едно елементарно нещо ми направи впечатление още в самото начало в предродилна... Искаха да слушат тоновете на бебето през няколко часа - ок, няма проблем, ходех да го слушат... Хубаво, но ме слагаха да лежа по гръб (сигурно така трябва), а аз започвах да губя съзнание още на третата минута... Не ми трябваше специално да бях чела (а тогава и не бях чела), но усещах, че това не е добре за бебето, както и за мен... Не чаках да припадна, а ги виках да има кажа, че съвсем сериозно губя съзнание и съм на косъм да припадна... Обикновено следваха недоволни възгласи, че видиш ли не могли да си запишат тоновете и кво съм щяла да правя на магарето, като там трябвало по гръб да лежа... Е, аз се чудех същото, но не смятах че съм виновна...

# 262
  • Куциндрел
stelt77, както винаги от мненията ти струи гениалност.
Чак ми е трудно да чета мнение от теб с повече от 4 реда.

# 263
Обикновено следваха недоволни възгласи, че видиш ли не могли да си запишат тоновете и кво съм щяла да правя на магарето, като там трябвало по гръб да лежа... Е, аз се чудех същото, но не смятах че съм виновна...

С риск да зацикля темата - но ако тези съвсем същите хора дойдат у вас - дали ще са по-мили, по-компетентни или каквото там се очаква при домашно раждане?

Сериозно питам, не е реторичен въпрос. Освен това, пропускам финансовата мотивация, която можеш да им предоставиш, за да получиш друго отношение - тя пак не зависи от дома или болницата.

Между другото, смятам, че категоризацията, която правим тук на домашно и болнично раждане, въобще не е коректна. Домашното раждане се дели на асистирано и неасистирано, като асистираното много се доближава като характеристики до болничното - вкл. и по отношение на рисковете.

Та според мен по-правилното разделение е на асистирано срещу неасистирано. (А темата Раждане вкъщи - с всички указания как да се подготвим за такова - извън чужбинския форум си се отнася до неасистирано такова - но да кажем, че няма сега да си губим още време да спорим за това.)

# 264
Домашното раждане се дели на асистирано и неасистирано, като асистираното много се доближава като характеристики до болничното - вкл. и по отношение на рисковете.

Ето тук ти е сериозната грешка, която не виждам как аз лично мога да поправя, ако ти не желаеш това... Прочети разкази за асистирано домашно раждане и виж къде са допирните точки с болничното такова...

# 265
Домашното раждане се дели на асистирано и неасистирано, като асистираното много се доближава като характеристики до болничното - вкл. и по отношение на рисковете.

Ето тук ти е сериозната грешка, която не виждам как аз лично мога да поправя, ако ти не желаеш това... Прочети разкази за асистирано домашно раждане и виж къде са допирните точки с болничното такова...

Чела съм. И? Нямам никакъв проблем да ми поправят грешките - така че спокойно можеш да опиташ.

На въпроса ми няма ли да отговориш?

# 266

Чела съм. И? Нямам никакъв проблем да ми поправят грешките - така че спокойно можеш да опиташ.

На въпроса ми няма ли да отговориш?

Не правиш никаква разлика между домашно и болнично раждане, тъй че не виждам какво да ти обяснявам...

# 267
Не е чудно, че жените искат да не раждат при такива условия....Ужасно.Sad

Мен едно елементарно нещо ми направи впечатление още в самото начало в предродилна... Искаха да слушат тоновете на бебето през няколко часа - ок, няма проблем, ходех да го слушат... Хубаво, но ме слагаха да лежа по гръб (сигурно така трябва), а аз започвах да губя съзнание още на третата минута... Не ми трябваше специално да бях чела (а тогава и не бях чела), но усещах, че това не е добре за бебето, както и за мен... Не чаках да припадна, а ги виках да има кажа, че съвсем сериозно губя съзнание и съм на косъм да припадна... Обикновено следваха недоволни възгласи, че видиш ли не могли да си запишат тоновете и кво съм щяла да правя на магарето, като там трябвало по гръб да лежа... Е, аз се чудех същото, но не смятах че съм виновна...

# 268

Не правиш никаква разлика между домашно и болнично раждане, тъй че не виждам какво да ти обяснявам...

Ти всъщност какво търсиш в тая тема? За какво изписа десетки постове, изля тонове обиди, злоба и обвинения?

Толкова ли трудно да отделиш поне половината от тази енергия за нещо смислено, за някаква нормална комуникация?

Като се замисля, почвам да разбирам как се получава така, че едни хора получават съвсем човешко отношение в болниците, а към други то не е съвсем такова.

# 269
  • София
Нещо интересно довечера.

Извинявам се за спама, но да питам това предаване ще се записва ли или може ли някой от вас да го направи и да го качи някъде? Държа да го гледам, а по това време ще ми е невъзможно.

Също така в предишната тема някой спомена, че Марта Вачкова снима продължение на предаването от март месец. Имате ли информация дали това е вярно и кога ще се излъчи?

Общи условия

Активация на акаунт