Раждане вкъщи 8

• 28 181
  • 855
  •   1
Отговори
# 240
  • Под кленовите дървета
Аз пък се зачетох във веганството.
като идея за информация за витамини и полезни храни не е лоша темата.
Не съм сигурна още дали там има изпадане в крайности, не съм чела много.

# 241
Не, не очаквам от теб, ти не си пряко ангажирана с домашното раждане. Ама си единствената, която има позиция и не се е покрила, та затова лафя с теб, иначе все едно си говоря на стената като лудите.

Очаквам главно от Мег да влезе в някакъв диалог, защото тя е най-дейна, води се дори квалифицирана (ако не се лъжа, наскоро изкара някакви курсове), и защото тя  определено, целенасочено и системно убеждава жени да раждат домашно.

Не смятам, че изявите на редовно списаващите, в т.ч. и на Меги (особено заради публичните и изяви) надхвърлят допустимите граници, за да се излива такова количество помия върху тях. Разбира се намирам, че имаш известно основание за предупрежденията за риска, който се поема, но смятам, че и те вече са го осъзнали, защото както се вижда в момента, всички негативни ситуации рефлектират в обвинения лично срещу тях.

Ти не смяташ, но те самите смятат, че носят определена вина и затова ги няма никакви. Но след време, като се поуталожат нещата, като се позабрави случая, ще изпълзят на припек и ще започнат отново да се прехласват колко е готино да родиш вкъщи. Тъжното е, че едно бебе вече го няма, а една майка дълги години ще се бори със себе си. И никой, от тези дето я подкрепяха в безумното и решение няма да бъде до нея да и предложи рамо да си поплаче, нито да сподели участта и.

Те няма дори да се замислят...

# 242
  • София

Но искам да те помоля, а и всички останали, да си дадете сметка, че никъде, нито по интернет, нито по медиите, НИТО ДОРИ В ЛЕКАРСКИЯ КАБИНЕТ, някой си прави труда да поставя на първо място предупрежденията за риск за всяка процедура, която е свързана с живота и здравето. Какво ще кажеш за рекламите на лекарства по телевизиите или примерно за нескрития подтик насочен към майките да спрат да кърмят и да ползват адаптирани млека? Всеки ден ги излъчват, морално ли е спорерд теб? А дали е морално в болница да не ти дават никакво обяснение защо се налага определена процедура и какви рискове носи тя? Някой казва ли на бременните, които раждат секцио какви рискове поемат. ...

Разбира се, че не е морално. Но нали точно заради тази неморалност се стига до неасистирани раждания, до правене на челни стойки, за да отървеш детето от ваксина, до скандали и подкупи по болниците, само за да не ти натъпчат бебето с АМ 3 часа след раждането му? Всички тези алтернативни теми съществуват именно като опозиция на тази система, а всъщност постъпват по абсолютно същия начин. Не заемам страна, точно защото наблюдавам една симетрия - и там (в болниците), и тук (в алтернативните общества) всеки вика "аз съм най-прав, вервай ми и няма да имаш проблеми", а като стане проблем, се покрива като шушумига.

Не хвърлям камъни срещу Родилница и нямам намерение да го правя. Направих си извод (за себе си) за силата на убежденията им и за отговорността, която са готови да поемат, от камъни няма нужда и никога не е имало.

# 243
точно я
отклонява вниманието към друго
вместо да бъде във връзка с трагедията

Така ли? Към какво друго отклонява вниманието - към яденето на ябълки сутрин на гладно?  newsm78

# 244
  Вярно, че Конституцията пише само, че всеки има право да живее, но смятам, че всеки има право и да умре - или греша? Все още търся отговор на въпроса си за самоубийството...

Грешиш!

И какво стана сега - аз нямам право да умра, щото не го пишело в законите... 

Точно така - нямаш право да умреш!
И едно време го пишеше в законите.
Ако направиш опит за самоубийство, подлежиш на наказателна отговорност!
Поне преди години беше така, сега, доколкото знам, вече не е.
  Tired

# 245
Поне преди години беше така, сега, доколкото знам, вече не е.  Tired

Жалко, нали...  Laughing  Яд ли те е, че имам право да умра...  Thinking

# 246
Джуличка, да не си говорим глупости, все пак...Правният принцип е "каквото не е забранено е  разрешено". Факт. Юридически факт. Друг юридически факт е, че съдът в Страсбург изично определи, че всяка жена има право да роди в къщи и да избере как и с кого, и че държавата е ДЛЪЖНА да и окаже родилна помощ вкъщи. Която помощ, жената може да приеме или не по свой избор. Докато това не стане не жените, които раждат вкъщи, а държавата ни е в нарушение на европеското законодателство. Разните белтъци, дето са хванали ятагана и секат глави, първо да се информират, че да не се налага да се излагат публично. Peace

п.п Сега виждам, че хеликазата е и за разрешаване на ГМО. Мисля, че няма шанс да я спасим от публично излагане, нито че изощо по който и да е въпрос прави честни опити да се информира. По-важното е да поддържа нАучен имидж. Аз определено съм за закриването и, като иманентно опасна за здравето и жвота на хората и за околната среда и насаждаща опасни мнения и подвеждаща с тях неинофмираните и колебаещите се. Laughing

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 11:37 от persimon

# 247
  • Куциндрел
persimon, никога едно неасистирано раждане няма да бъде преследвано от закона, особено в демократична държава.
Тук, вече от n  на брой страници, говорим друго, че е добре да има мед. лице при раждането, в БГ за сега е невъзможно планираното раждане извън болница (щото ако извикаш линейка в посл. момент, мед. лице ще те изроди), както говорим, че лекарите трябва да се слушат, особено в случай, че има мед. показания за риск преди раждането, говорим също, че никъде не видяхме предупреждения и противопоказания за дом. неасиситирано раждане.
Да не говорим, че главните активисти се изпокриха, което им прави лоша услуга. Ако не го бяха направили и се водеше някакъв инетлигентен спор, темата нямаше да стигне на това ниво.
Колко въпроса бяха зададени? А отговорите бяха - четете, не ви е мястото тук и нарушавате ми нам си ко, щото са ми такива убежденията (я права, я аура настъваме).
В предните теми Мег е основната активистка, сега обачи тя се държи като мишка. Или просто ни е минала духовно и въобще не забелязва какво става на по-ниските нива. hahaha

# 248
Да не говорим, че главните активисти се изпокриха, което им прави лоша услуга. Ако не го бяха направили и се водеше някакъв инетлигентен спор, темата нямаше да стигне на това ниво.
Колко въпроса бяха зададени? А отговорите бяха - четете, не ви е мястото тук и нарушавате ми нам си ко, щото са ми такива убежденията (я права, я аура настъваме).

Няма как да се води интелигентен спор тук, след като някои не приемат правата на други... Да не се връщаме в началото на това "нашестие"... За какво ти е Мег? Да се обяснява за аурата си? Ами нейната аура е такава, тя си я уважава и се съобразява с нея... На теб като не ти пука за твоята аура и даже смяташ за смешно някой да се съобразява с аурата си, какъв точно интелигентен спор можеш да проведеш? Явно за теб вътрешният конфорт на родилката въобще не е важен при едно раждане, как тогава да те убедя в противното? Със статистика, с някакви проценти, с доклад от СЗО? Моите вътрешни усещания са мои и на никой друг и не виждам как ще убедя някой като теб, че в българските болнични условия няма как да ме предразположат да родя нормално и без намеса (каквато не искам)... Няма да ме разбереш и 1000 страници да изпишем съвсем интелЕгентно и добронамерено... Все някой искате да ви се обяснява, а не приемате обясненията - е за кво да се морим?

# 249
Поне преди години беше така, сега, доколкото знам, вече не е.  Tired

Жалко, нали...  Laughing  Яд ли те е, че имам право да умра...  Thinking

Не съм вярвала, че някога ще ме разочароваш.
Уви!

Джуличка, да не си говорим глупости, все пак...

Кое са глупости?
И къде видя да казвам, че съм против домашното раждане като цяло, та така ми се тросваш?
 Crossing Arms

# 250
Джуличка, ти прочете ли ми постовете в тази тема (и предишното издание)? С кое точно не си съгласна, би ли го цитирала?

Знам, че ти докато не се опариш лично, не хващаш вяра, но не всички сме така...

# 251
Джуличка, ти прочете ли ми постовете в тази тема (и предишното издание)? С кое точно не си съгласна, би ли го цитирала?

Вие май откачате!  ooooh!
Къде съм казала, че не съм съгласна?
С кое?
Казах, че според мен трябва да се говори както за положителните, така и за отрицателните страни (евентуални усложнения, настъпили в хода на раждането, налагащи незабавно постъпване в болница).

Цитат

Падаш на нивото на Персон.
Недей, не ти отива.
Confused

# 252
  • след Околовръстното
Нещо интересно довечера.

http://referendum.bnt.bg/bg/web/index/index

Току виж излязла цялата истина с "бъга" на злополучното домашно раждане.

# 253

Вие май откачате!  ooooh!
Къде съм казала, че не съм съгласна?
С кое?
Казах, че според мен трябва да се говори както за положителните, така и за отрицателните страни (евентуални усложнения, настъпили в хода на раждането, налагащи незабавно постъпване в болница).

Цитат

Падаш на нивото на Персон.
Недей, не ти отива.
Confused

Чакай тогаз друго да те питам... Защо не искаш да говорим в темата ни против ваксините за ползата от тях? Да изплескаме на първа страница епидемията от морбили и как неваксинираните са виновни за нея или де що има линкове с изчезналата вариола, заради ваксините, искаш ли? Точно същото е... Има тема за раждането вкъщи, където се пишат положителни неща и хората си споделят положителни преживявания и съвети за избралите такъв вид раждане... Направете тема против домашното раждане или за рисковете от него и пишете, колкото ви душа иска... Обаче такова нахлуване с искане на обяснения и подигравки към различното мнение и светоусещане не мога да приема... Ако твоите раждания в болница бяха кошмарни и искаше да родиш у дома си и смяташе, че колкото и да е опасно е по-безопасно, отколкото в болница, щеше да си на коренно различно мнение от сега... Не ти ли хрумва, че никой не пише нищо за случаят на Цвети, защото тя самата не желае да я развяват по форумите? Ако тя искаше да знаете кой точно какво й е казал, къде какви съвети й е давал и защо не е послушала лекарите, сигурна съм, щеше да го е направила до сега лично... Ако ти имаше тази информация, но Цвети ти беше приятлка и знаеш, че не й е приятно да я разпространяваш, щеше ли да влезеш да обясниш тук всичко, за да задоволиш любопитството на няколко нямащи какво да правят майки?

# 254
  • София
Нещо интересно довечера.

http://referendum.bnt.bg/bg/web/index/index

Току виж излязла цялата истина с "бъга" на злополучното домашно раждане.

Супер! Имаше нужда от открита дискусия. Само дано не се изпокарат като кифладжии. Не че гледам много ТВ, ама дискусионните предавания  все се израждат до някакво кудкудякане.

Надявам се и двете страни да осъзнават, че този въпрос е много, много важен и трябва да се решава с интелигентност и обективност, а не със самоцелна защита на партизански позиции.

Общи условия

Активация на акаунт