Раждане вкъщи 8

• 28 098
  • 855
  •   1
Отговори
# 300
Между другото аз не разбрах последно какво стана с оново бебе от ГО-да,и то се удавило,ама и там неизвестни обстоятелства-примерно дали майка му не е правила нещо да се отърве от него,или екипа не и е помогнал.
Иначе доколкото знам до такива случаи се стига,когато в резултат на инфекция се отравят водите.Т.е. родилката изживява стрес и оттам нататък нещата се развиват главоломно.
Така че вместо да се обвиняват винаги лекарите за това,че им се налагало да се намесват тук и там е редно да споменем и отговорността на самата бременна жена,когато освен силната храна и чистия въздух и се полага и много движение,а не дремане пред компа в четене на сладникави или трагични случки с бебета и прочие извращения дето стават по света.И тогава може и да не им се налага да се месят.Ама за това,че някой се мъчел няколко дни или пък нещата от самото начало не отиват на добре
да  се сърдим,че го напрегнали...не мисля,че ни е в компетенцията.

# 301
  • София
Не знаеш, защото точно на теб не ти се е случило...  Stop   Хайде да не обръщаме темата в "аз не съм видял, значи не съществува"...
Сега нека ти дам и една друга гледна точка: моето го избутаха с точно този метод, ..............
Ох, ама те на това ли казват "скачане по корема"?  ooooh!
Е, тогава и по моя са "скачали", щото и аз нямах сили вече, но напъвах, а не излизаше. Накрая го избутаха ( помогнаха му ) с натиск от горната страна на корема. После се оказа, че пъпната връв е пречела нещо.
Та значи ми се е случвало стелт, но интерпретациите ни са различни.

Това, я! Но тук за целите на Целта се тълкува като злобилизъм!

# 302
  • София
И още нещо ми минава през ума: по теорията за вселенските причинноследствени връзки (така ползвана тук в защита на каузата), не би следвало да има и лекарски грешки...  Thinking Това как ви се струва, а? Или законите на Вселената не са приложими в болнични условия, но пък обясняват и поемат отговорност за всяко раждане у дома?!  newsm78

Мултимодал дали ще даде коментар?

# 303
И още нещо ми минава през ума: по теорията за вселенските причинноследствени връзки (така ползвана тук в защита на каузата), не би следвало да има и лекарски грешки...  Thinking Това как ви се струва, а? Или законите на Вселената не са приложими в болнични условия, но пък обясняват и поемат отговорност за всяко раждане у дома?!  newsm78

Мултимодал дали ще даде коментар?

Сбъркала си теорията.

Лекарските грешки се обясняват от 5-та теория на конспирацията и всъщност са завоалиран начин да се изтреби алтернативното население. Capisci?

# 304
  • София
....
Лекарските грешки се обясняват от 5-та теория на конспирацията и всъщност са завоалиран начин да се изтреби алтернативното население. Capisci?

Аааааа!  Naughty Всяко зло навлиза в живота ни по точно определени правила и в резултат на причинноследствени връзки! Иначе и само позитивното мислене би било достатъчно, но се видя, че не!

ПП. Бих била благодарна ако Мег благоволи да сподели с мен тези умотерзания. Нищо, че и е под достойнството, понеже съм по-нисш вид и смея да питам и да се съмнявам.  bowuu

# 305

може да се доближава болнично с асистирано домашно, но не и в България
на някои места по света има възможност за болнично раждане, което е без ненужни и глупави интервенции и процедури, и тогава може и да има нещо общо

persimon, не слагай някакъв ореол върху болничното обслужване в развитите страни. Говорила съм с много роднини и приятели къде ли не. Ами като компетентност разликата не е особена голяма - по лични впечатления на хора, които са били и тук, и там.

Ето, на моя племенник в Щатите му оперират крачето трети път след уж рутинна интервенция. Мога да ти давам още примери.

Да, отношението е друго. И в магазина там е друго, и в полицията е друго, и в училище е друго - т.е. това не е нещо уникално за лекарите у нас.

А и троснатата магазинерка, на която понякога съм сигурна, че се възмущаваш, също е нечия пациентка. И се държи по същия начин като пациентка. Или таксиджията, който те псува и пуши в колата. Или гаменчетата в автобуса, дето търсят с кого да се сбият.

Което пък провокира някакво поведение от другата страна, което пък провокира още недоверие и т.н. - махалото си се движи.

# 306
Не са по-компетентни запданите лекари,просто са достатъчно добре платени.И също правят доста излишни процедури,та трябва да си отваряш добре очите и да не се съгласяваш на всичко-тогава няма никакъв проблем.Това са си вид пазарни отношения-ние предлагаме това и това,пък вие като нещете,няма проблем,ще намерим други балъци.
Щото някой пък може да ги обвини,че не са му предложили всичко,което му се полага и той също е в правото си.

# 307
  • София
Ma, моля ви се да се извисите малко над техническата страна на въпроса! Нека да разберем защо енергийната теория не застъпва лекарските грешки като привлечено зло по вселенския закон, но оправдава всяко домашно неасистирано раждане като невинен опит да го избегнем!

# 308
Ma, моля ви се да се извисите малко над техническата страна на въпроса! Нека да разберем защо енергийната теория не застъпва лекарските грешки като привлечено зло по вселенския закон, но оправдава всяко домашно неасистирано раждане като невинен опит да го избегнем!

Ти, да не си запалила свещ?
        Кои сили викаш?

# 309
Не знаеш, защото точно на теб не ти се е случило...  Stop   Хайде да не обръщаме темата в "аз не съм видял, значи не съществува"...
Сега нека ти дам и една друга гледна точка: моето го избутаха с точно този метод, ..............
Е, тогава и по моя са "скачали", щото и аз нямах сили вече, но напъвах, а не излизаше. Накрая го избутаха ( помогнаха му ) с натиск от горната страна на корема. После се оказа, че пъпната връв е пречела нещо.

А случайно чувала  ли си колко е опасна тази процедура и ако някой просто леко са го побутнали по корема, на други наистина им скачат по корема с всичките последствия от това!

# 310
  • София

Ти, да не си запалила свещ?
        Кои сили викаш?

Не подценявай въпроса!  Naughty "Те" много добре знаят какво ги питам, но не вярвам да могат да ми отговорят... Защото тълкуват както им е удобно за собствената кауза. Wink

# 311

А случайно чувала  ли си колко е опасна тази процедура и ако някой просто леко са го побутнали по корема, на други наистина им скачат по корема с всичките последствия от това!

Звездичке, сигурно е опасна, но...се е практикувала и при раждане в домашни условия още от баби и прабаби, така, че не знам, кого да обвинявам за тази традиция?

# 312
  • София
А случайно чувала  ли си колко е опасна тази процедура и ако някой просто леко са го побутнали по корема, на други наистина им скачат по корема с всичките последствия от това!
[/quote]

Вярно ли скачат, в смисъл - някой се засилва и с краката си ти подскача върху корема? Малко вероятно ми звучи, а буквалността на думите е важна, за да не изпадаме в доскретни манипулативни схеми.

Сигурно е опасно. По-опасно ли е от това бебето да заседне във влагалището и да се задуши, защото майката няма сили да напъва, а паникьосаният татко няма идея как да й помогне? А между другото, натискането по корема го има в Камбаните на Талев, правело се е още преди по нашите ширини да съществува понятието болница.  Или "бабешките" процедури ни умиляват вкъщи, но ако ги направи лекар в болница, значи е долен касапин?

# 313
  • София
... А между другото, натискането по корема го има в Камбаните на Талев, правело се е още преди по нашите ширини да съществува понятието болница.  Или "бабешките" процедури ни умиляват вкъщи, но ако ги направи лекар в болница, значи е долен касапин?

Леле, сега вече и последните мохикани ще офейкат от тая тема и наистина сами ще си диалогизираме...

# 314
  • София
Ами трябва да се прави разлика между различните болнични процедури все пак. Да ти наблъскат окситоцин, щото бързат да си ходят или просто им е писнало да те гледат как пъшкаш, е ужасно. Или да ти измислят безумни показания за секцио и да ти изкарат ангелите, щото искат да си планират отпуската, също.

Ама от това да започнеш автоматично да плюеш и в случаите, когато буквално са спасили детето от смърт, щото видиш ли са се намесили в аурата ти или са ти причинили ужасния дискомфорт да те натиснат по корема или да извадят бебето с епиозотомия, защото се души в пъпната си връв и смъртта е въпрос на секунди - това вече е безумие.

Общи условия

Активация на акаунт