Раждане вкъщи 8

• 28 082
  • 855
  •   1
Отговори
# 315
"Те" явно искат да кажат, че такова нещо като засядане на бебето в домашни условия не може да се случи, защото състоянието на духа не го позволява. А тоя дух в болницата не може да се получи, та там се налага "скачане" ( това си го представям като скачане в/у батут ) по корема  ooooh!

# 316
И още нещо ми минава през ума: по теорията за вселенските причинноследствени връзки (така ползвана тук в защита на каузата), не би следвало да има и лекарски грешки...  Thinking Това как ви се струва, а? Или законите на Вселената не са приложими в болнични условия, но пък обясняват и поемат отговорност за всяко раждане у дома?!  newsm78

Законите на Вселената са приложими навсякъде.Дават ти шанс да си поправиш грешката като ти изпращат същото изпитание.Не си ли си взел поука първия път като си сгрешил,дори и да избягаш от мястото на поправката,живота ще те срещне отново със същия проблем,където и да си-в къщи,на улицата,в болницата и т.н.И всичко ще се повтаря дотогава докато си научиш урока. Peace

# 317
Не е нужно с крака да ти скачат, просто ти се хвърля един 100 килограмов доктор отгоре с тялото си и ето ти скачане! Ама че могло да не се стигне до там, ако си бяха спестили една, две от безмислени процедури не е важно, нали родилка не е отишла там за да и е удобно!
Като заговорихте за времето на Талев, сигурно бабите от онова време пък щяха да паднат от изненада, ако можеха да видят как съвременната жена ражда с краката нагоре, как не са сетили и те навремето та да им е по-удобно да акушерстват!

# 318
Ще  скача и 200 килограмов,след като му позволяват.
Тези неща се уговарят предварително и с добри намерения,а не вие знайте ли аз какво съм чела в нета,искам да раждам като царица,а не като магарица и вие трябва да направите това и това и това,ако ще и да пукна на мойта трябва да стане,щото си имам права.

# 319
Хора, не съм фен /ако мога така да кажа/ на лекарите. Даже, може да се каже, че съм върл "анти-фен", но три дена чета тема след тема по "раждането в къщи" и косите ми се изправят. Все пак, колкото и да залагам на хомеопатия, "бабини" и пр., все пак съм нормален човек, който осъзнава, че не е Господ във всичко, и че животът не е само бяло и черно, а още по-малко "розов", и че идва моменти, в които преглътваш всичките си огорчения и тъпи идеи в главата си /защото не е възможно всичко да знаеш на този свят/ и ставаш реалист.

пп По времето на Талев, също са раждали с краката на горе /по балканските ширини, за другите ширини не зная/ Звездичке, успокой се...

# 320
# 321

пп По времето на Талев, също са раждали с краката на горе /по балканските ширини, за другите ширини не зная/ Звездичке, успокой се...

И на какво са си ги подпирали, някакви импровизирани подпорки, хайде ти пък не ме разсмивай!

# 322

И на какво са си ги подпирали, някакви импровизирани подпорки, хайде ти пък не ме разсмивай!

На Одъра, още по-зле /почти хоризонтално...а защо са нужни подпорки, за да си вдигнеш краката  newsm78/.

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 18:30 от inna-bubulina

# 323
Хоризонтално не е с краката нагоре!

# 324

Направи ли на някого впечтление каква статистика цитира доц. Щерев? В Холандия за домашно раждащи жени, които съставляват 1/3 от всички родилки, има смъртност при новородените  5 на 1000, а у нас при болнично раждане тя е 15 на 1000.  Shocked

# 325

Направи ли на някого впечтление каква статистика цитира доц. Щерев? В Холандия за домашно раждащи жени, които съставляват 1/3 от всички родилки, има смъртност при новородените  5 на 1000, а у нас при болнично раждане тя е 15 на 1000.  Shocked

А разбра ли причините, които той посочи за това?

Каква ли е смъртността в Уганда и колко ли жени там раждат в болници? Или не е същото и там има други фактори?

# 326
  • София
Не е нужно с крака да ти скачат, просто ти се хвърля един 100 килограмов доктор отгоре с тялото си и ето ти скачане! Ама че могло да не се стигне до там, ако си бяха спестили една, две от безмислени процедури не е важно, нали родилка не е отишла там за да и е удобно!

Мислиш ли, че във всички случаи засядания, задушавания на бебе се дължат само и единствено на безсмислени лекарски процедури? Аз - не. Понякога - да, може би дори често, но не винаги. Ако беше така, преди да навлезе болничното раждане, нямаше да в обичайно здрави и млади жени да умират при раждане със все бебетата си. А не можеш да си изкривиш душата, че преди някакви 150 години майчината и детска смъртност са били много по-високи.

Апропо, коя безсмилена лекарска процедура уби бебето на Цвети - още не съм чула компетентно мнение? Дали жената не съжалява, че не е била там, където щяха да й "скачат" по корема, да я режат и да й блъскат лошите лекарства, но да й извадят детето живо?

# 327
http://dox.abv.bg/files/dw?a=2aea03a80d - по време на световната седмица на раждането - 15-22 май т.г. - оттук трябва да може да се свали филма "Раждането като човешко право" (Birt as a human rights issue)

Изгледах и поредната евтина пропаганда. Не че очаквах нещо по-различно:

Цитат
Цитат
Това е историята на една героична майка, решена да упражни правото си да роди, където смята за най-добре за бебето й, въпреки система, която нарушава това човешко право.

Има места, на които културни, политически и икономически сили се опитват да спрат жените да решават как да родят.

Цитат
Защото най-важното нещо, което се прави при раждане, е да не правиш нищо. Идеята, че раждането не е нужно да се случи в болницата, е изключителна заплаха за лекарите.

Докторите не раждат бебета. Жените раждат бебетата. Акушерките, за разлика от нас докторите, вярват в природата. Те вярват, че милионите години на еволюция са изградили женското тяло така, че повечето време то да функционира прекрасно.

На докторите им е удобно в болницата. Болницата е тяхна територия.*

*Marsden Wagner, MD, is a perinatologist and perinatal epidemiologist from California and an outspoken supporter of midwifery.

Цитат
Не искам да ходя вече в болницата, защото има по-добър начин, има друг начин, който е много по-добър за жената.

А те могат да кажат колко опасно е всичко, нали? Но това е просто тактика, за да те уплашат.

Цитат
Първото ми дете родих без помощ, защото нямаше кой да асистира. Нямаше Дула, нямаше акушерка и не отидох в болницата, защото не бях болна. Така че с помощта на съпруга ми родих бебето си у дома.

Цитат
Също така трябва да се замислим как това се отразява на обществото ни. Ако животът ни започва със страх, тогава...Погледнете обществото ни сега! Вижте къде се намираме. Това има общо с това как раждаме децата си и отношението към родилките и бебетата. Аз съм посветена на това и го виждам в целия му спектър. Не е просто: "Хайде да украсим дворовете си и да се забавляваме". Тук става въпрос за бъдещето ни.
Вижте как вече използваме биоразградими торбички в магазините. Трябва да мислим за планетата и трябва да се замислим как хората са раждани и дали това помага да се подобри състоянието на света. Трябва да се излекуваме още от самото начало.

Не, не е филм за българските активистки за домашно раждане, въпреки че аргументите изключително много си приличат. Става дума за Бермудските острови.
Ясно е, че има световна конспирация срещу бременните жени, а врагът е ясен - лекарите и болничното раждане.  Rolling Eyes

Моят въпрос е каква точно "изключителна заплаха" за лекарите могат да бъдат децата, починали при неасистирано домашно раждане?

И как раждащите неасистирано мислят за хармонията на планетата и ще подобрят "състоянието на света", когато в държава с развита медицина отказват да се обадят на "Бърза помощ" или да отидат до най-близката болница, когато виждат, че раждането не върви добре?

Много странно сравнение между биоразградимите торбички и раждането на едно човешко същество.  ooooh!

Много хубави розови буквички са се появили над темата днес. Администратори, too little, too late!

# 328
Да,болницата е територия на лекарите.Аз лично нямам нищо напротив в такъв момент да бъда на чужда територия,така щото от тяхното спокойствие зависи и моето.Мога да изтърпя няколкочасово гости и да си отида после ако толкова не ми харесва.Ако съм в къщи няма има за къде да бързам и мога да проточа нещата повече,отколкото трябва.Ако нещо отиде на криво няма да има нужда да си припомням болезнени моменти,всеки път,когато вляза в дома си.
Начина да родиш в къщи е хубаво нещо,но след като сме изгубили инстинктите си и трябва да четем в нета как да си прегризваме плацентата,определено смятам,че това не е за всеки най-добрият начин.
Аз като планетарна мравка съм наясно,че света не мога да променя,но мога да направя моя свят удобен за мен.

# 329

Направи ли на някого впечтление каква статистика цитира доц. Щерев? В Холандия за домашно раждащи жени, които съставляват 1/3 от всички родилки, има смъртност при новородените  5 на 1000, а у нас при болнично раждане тя е 15 на 1000.  Shocked

А разбра ли причините, които той посочи за това?

Каква ли е смъртността в Уганда и колко ли жени там раждат в болници? Или не е същото и там има други фактори?

България и Румъния по смъртност при новородени са с ужасяващо високи стойности.  Гледам уж някакво подобрение в тенденцията за България, но нямам време да се задълбочавам и да проверявам доколко е надеждна тази статистика.  ДАй боже да е вярно.

Обаче - смъртността при новородени не означава автоматично лоша медицинска помощ при раждане в болници.  Има много фактори - доносеност, тегло, апаратура, пренатална профилактика, здравна култура на населението /знаем как пушат бременни у нас/, специфични демографски фактори и пр. и пр.    

Отдавна ме занимава казусът "висока детска смъртност в БГ и РУмъния" и ще ми е интересно да прочета, ако има инфо за причините за това, ако някой намери нещо по-задълбочено и надеждно.  Намерих нещо за Румъния, на базата на което написах и мнението си /горния абзац/.

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 19:43 от Rookie

Общи условия

Активация на акаунт