Раждане вкъщи 8

• 28 212
  • 855
  •   1
Отговори
# 450
  • след Околовръстното
Моля, някой да обясни на мен, простата и непросветената - що е то "тесане" и има ли почва у нас, защото смисълът, в който съм чувала да се употребява тази дума и това, което се има предвид с нея, няма нищо общо с раждането.  newsm78

Идва от ТЕС - техника за емоционална свобода.
Не си достатъчно в хармония със себе си да го разбереш Wink

# 451
Вие звучите все едно някой е накарал насила жената да роди вкъщи.  ooooh! Защо някой друг трябва да носи отговорност? Вързали са я и не са и дали да отиде в болница ли?   ooooh! А кръста за решението ще си го носи сама, до края на живота си. Вие безгрешни ли сте, че така я съдите?!

Не, не сме безгрешни.  Напротив.  Едва ли някоя от нас дълбоко в себе си не преживява нещо от ужаса на тази Цвети.  Едва ли някоя от нас не се страхува дълбоко в себе си точно от такава грешка - грешка на преценката, прекалена самоувереност, напълно погрешна и разрушителна вътрешна убеденост и интуиция.  Поне това е моят страх и моята реакция.  И това, за което бих се молила и надявала, е, дори ако приближа такава ситуация, до мен да има хора, които да ме дръпнат навреме, да ми ударят шамар, да ме отрезвят, а не да ме дърпат надолу.  И самата аз да не съм такъв съветник.

# 452
Джуличка, и като са неразгърнати дробовете на нероденото бебе, как тогава ще се дави в утробата? А извън нея няма в какво да  се удави....Нещо не ми е ясно.

Кога се разгъват дробовете?
Кога започва да диша детето?
По твоята логика защо "вътре" детето си е О.К. с НЕразгънати бели дробове, а вън да не е?
И знаеш ли какво се случва, когато дробовете не се разгънат на 100%?

Разгъването се случва в процеса на раждане, а не докато бебето си стои кротко в утробата.
Виж, не мисля, че не знаеш тези неща.
Защо е нужно да ги дъвчем и какво доказваме, всъщност?
 newsm78

# 453
Някъде из всичките теми:

(цитат на Мая)

...Тесах белега от секциото докато стана толкова блед, че не ме притесняваше. Щом отвън кожата се възстановява, предполагам, че и отвътре на самата матка белегът е добре. Това вече също не беше пречка за неасистирано раждане.
Други пречки нямах. Имам добра структура за раждане. Майка ми е раждала лесно.
От всичко това заключих, че не съм рисков случай и мога да се пробвам да родя вкъщи...

Да коментирам ли или да си замълча?  Rolling Eyes
Въпросната Мая казва и нещо друго. Въпреки, че е фен на естественото и че е раждала вкъщи.
"Всъщност самото секцио не се отразява толкова зле на майката и детето, отколкото негативното отношение на майката към операцията и обстоятелствата. Последното го казвам от личен опит и от наблюдения над познати."

Аз си обяснявам отчасти упорството на Цвети със силния й страх от секциото, което неминуемо е щяло да последва, ако беше отишла в болница (голямо бебе, преносване). Може би трябваше да прочете горните редове, писани от сподвижничка и съидейничка.

# 454
Ми имаш някакъв проблем с раждането-примерно те е страх и казваш нещо от сорта"Въпреки,че ме е страх,аз съм много добра и смела жена,вярвам в себе си и всичко ще се оправи" и после почукваш (подробности ми се губят) с колко пръста няколко точки по тялото си-едната е на върха на главата,после в единия край на веждата,под окото и т.н. доста пъти.В най-добрия случай си отклоняваш мислите и забравяш за страха си.
Може някой по-напреднал да го обясни по-добре-аз не го ползвам,само съм го чела.

# 455
  • София
Продължавам да не разбирам - какво са няколко часа неудобство (физическо, психическо, емоционално - каквото и да изпитват, не знам) спрямо живота и/или здравето на бебето? Колко трябва да си самовлюбен и егоцентричен, че да поставиш душевния си комфорт пред живота на собственото си дете?

# 456
Продължавам да не разбирам - какво са няколко часа неудобство (физическо, психическо, емоционално - каквото и да изпитват, не знам) спрямо живота и/или здравето на бебето? Колко трябва да си самовлюбен и егоцентричен, че да поставиш душевния си комфорт пред живота на собственото си дете?

Както Миглена каза, къде е записано, че бебето има права за живот?...

# 457
А защо трябва да е неудобство? Питам, защото аз неудобство при раждането не изпитах.
Нямаше излишни процедури, нямаше врякане, можеш да си лежа както намеря за добре, да се разхождам, да викам, да пея, да слушам музика, каквато аз искам, да пия и да ям!
Ти на това неудобство ли му викаш?
И не съм раждала в къщи.

# 458
  • София

Както Миглена каза, къде е записано, че бебето има права за живот?...
Ами щом нямаш право да го абортираш в 30-та седмица, по желание, следва да има право да живее.

# 459
  • София
А защо трябва да е неудобство? Питам, защото аз неудобство при раждането не изпитах.
Нямаше излишни процедури, нямаше врякане, можеш да си лежа както намеря за добре, да се разхождам, да викам, да пея, да слушам музика, каквато аз искам, да пия и да ям!
И не съм раждала в къщи.
И аз не съм изпитвала неудобство. И не съм раждала вкъщи.  Mr. Green Явно някой обаче изпитват.
Все едно е - изпитват, неизпитват. Болницата не е сладкарница, не знам дали знаете. Там отиваш, за да може после да се върнеш с живо и здраво бебе на ръце. А не да си клатиш краката и да ти говорят сладки приказки, докато те галят с перце.

# 460
Благодаря за разясненията.   bouquet

Някъде из всичките теми:

(цитат на Мая)

...Тесах белега от секциото докато стана толкова блед, че не ме притесняваше. Щом отвън кожата се възстановява, предполагам, че и отвътре на самата матка белегът е добре. Това вече също не беше пречка за неасистирано раждане.
Други пречки нямах. Имам добра структура за раждане. Майка ми е раждала лесно.
От всичко това заключих, че не съм рисков случай и мога да се пробвам да родя вкъщи...

Да коментирам ли или да си замълча?  Rolling Eyes
Въпросната Мая казва и нещо друго. Въпреки, че е фен на естественото и че е раждала вкъщи...............

Да, казва и още нещо - че ако нещо се е било объркало (което не знам как биха разбрали, понеже от объркания й разказ лично аз разбрах, че в някои моменти изобщо не са имали идея какво се случва, а само са се надявали, че всичко е О.К. Confused), са щели да отидат в болница.
Което лично на мен ми звучи малко по- отговорно от тук коментираното раждане.
Или поне така мисля.

# 461
И не съм раждала в къщи.

Аз също.
И раждах в България.

Но не съм си и помислила да застраша живота на детето си при неасистирано раждане у дома, заради едните ароматни свещи. И слава Богу, щото както всичко течеше нормално и без проблеми, сега щяхме да сме мъртви. И двете.

# 462
  • София

Въпросната Мая казва и нещо друго. Въпреки, че е фен на естественото и че е раждала вкъщи...............

Да, казва и още нещо - че ако нещо се е било объркало (което не знам как биха разбрали, понеже от объркания й разказ лично аз разбрах, че в някои моменти изобщо не са имали идея какво се случва, а само са се надявали, че всичко е О.К. Confused), са щели да отидат в болница.
Което лично на мен ми звучи малко по- отговорно от тук кометираното раждане.
Или поне така мисля.

[/quote]

И тук следва да се попита, как една майка и един баща разбират, че нещо се е объркало? Никой не следи тоновете на бебето, как ще разберат, ако те се загубят? Или за тях объркване  е  само да не излезе плацентата, та да си я влачат до болницата в ръка?

# 463
Ароматни свещи и музика може да се носят навсякъде-предполагам,че и на персонала ще им е приятно и даже биха се успокоили заедно с родилката тези диви балкански твари. Laughing

# 464
И тук следва да се попита, как една майка и един баща разбират, че нещо се е объркало? Никой не следи тоновете на бебето, как ще разберат, ако те се загубят? Или за тях объркване  е  само да не излезе плацентата, та да си я влачат до болницата в ръка?

Абсолютно съм съгласна с теб!  Peace
Това беше един от въпросите, които зададох преди мнооого страници.
За съжаление, никой не ми отговори на нито един от тях.

Общи условия

Активация на акаунт