Раждане вкъщи 8

• 28 035
  • 855
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте! Чета, че коментирате кое е първо - яйцето или кокошката с това има ли асфиксия детето или просто си е вдишало околоплодната течност и мекониума. Вероятно готовите да раждат у дома знаят, но нека не се обиждат, че ще припомня неща, които Гугъл обяснява и като теория, че и като практика.
Пъпната връв е съставена от 3 кръвоносни съда - 2 водят към бебето и един към майката. Те са и дишането и храната и всичко за бебето. Когато по някаква причини се притесни кръвотока се стига до цялата плеяда от ефекти, които се наблюдават при задушаване - човек прави опит да си поеме въздух и ако не може, отпуска сфинктерите. Ще рече, че бебето поглъща околоплодна течност "давейки се", но първопричината за това е задушаването, което се произвежда от недостатъчен приток на кръв с кислород през пъпната връв. Естествено изпуска и мекониум, защото това е нормалното чревно съдържимо. Само че добре разберете - умира не защото имаме удавник в класическия смисъл, а задушаване в интраутеринния такъв.
Всички тези ефекти на преносената бременност или на различни инциденти по време на раждането се доагностицират успешно от съвременната медицина. Има белези, по които личи, че бебето страда още по време на бременността. За това се павят записи, доплер и други.
Е, някои опитват и с рейки, но няма декларирани клинични резултати за този метод.
В случаите на остра асфиксия при раждането, проявена в болница имаме абсолютна индикация за спешно секцио. За тези, които на този етап на развитие на системата и вселената решат да раждат под открито небе - Луната да им е на помощ!

# 646
  • София
...И за това сега всяко мнение в Родилница е "лични данни" и "недостоверен източник".
....

Реално Е недостоверен източник - виж, че и тяхната стратегия на това се позовава...  Rolling Eyes Но дано почитателите им са отворили очи за достоверността на уверенията за липсата на рискове при добро разположение на духа, малко интернет и "спокойна" обстановка! При трагичен изход, това спокойствие се плаща по драконовски цени!

# 647
За тези, които на този етап на развитие на системата и вселената решат да раждат под открито небе - Луната да им е на помощ!

Прекрасен пост!

Обаче тук вече обърка. "Родилница и Мег да са им на помощ..."

# 648
Съгласна съм с теб.

АС
Здравейте! Чета, че коментирате кое е първо - яйцето или кокошката с това има ли асфиксия детето или просто си е вдишало околоплодната течност и мекониума. Вероятно готовите да раждат у дома знаят, но нека не се обиждат, че ще припомня неща, които Гугъл обяснява и като теория, че и като практика.
Пъпната връв е съставена от 3 кръвоносни съда - 2 водят към бебето и един към майката. Те са и дишането и храната и всичко за бебето. Когато по някаква причини се притесни кръвотока се стига до цялата плеяда от ефекти, които се наблюдават при задушаване - човек прави опит да си поеме въздух и ако не може, отпуска сфинктерите. Ще рече, че бебето поглъща околоплодна течност "давейки се", но първопричината за това е задушаването, което се произвежда от недостатъчен приток на кръв с кислород през пъпната връв. Естествено изпуска и мекониум, защото това е нормалното чревно съдържимо. Само че добре разберете - умира не защото имаме удавник в класическия смисъл, а задушаване в интраутеринния такъв.
Всички тези ефекти на преносената бременност или на различни инциденти по време на раждането се доагностицират успешно от съвременната медицина. Има белези, по които личи, че бебето страда още по време на бременността. За това се павят записи, доплер и други.
Е, някои опитват и с рейки, но няма декларирани клинични резултати за този метод.
В случаите на остра асфиксия при раждането, проявена в болница имаме абсолютна индикация за спешно секцио. За тези, които на този етап на развитие на системата и вселената решат да раждат под открито небе - Луната да им е на помощ!

# 649
Тия 400 лв. в болницата, само за акушерката ли са? Щото смятах, че се вземат предвид всички разходи по родилката и бебето й?  Thinking  Мисля, че у нас ще спестя на болницата разходи, които могат да се ползват за да пее акушерката мантри (например)...  Mr. Green

# 650
Тия 400 лв. в болницата, само за акушерката ли са? Щото смятах, че се вземат предвид всички разходи по родилката и бебето й?  Thinking  Мисля, че у нас ще спестя на болницата разходи, които могат да се ползват за да пее акушерката мантри (например)...  Mr. Green

Мисля написах процент от тези 400лв. Я се върни да видиш.

# 651
  • София
...И за това сега всяко мнение в Родилница е "лични данни" и "недостоверен източник".
....

Реално Е недостоверен източник - виж, че и тяхната стратегия на това се позовава...  Rolling Eyes Но дано почитателите им са отворили очи за достоверността на уверенията за липсата на рискове при добро разположение на духа, малко интернет и "спокойна" обстановка! При трагичен изход, това спокойствие се плаща по драконовски цени!
Ами...при едно обстойно проследяване от прокоратурата ще се окаже, че зад всяко мнение седи човек, с часът и датата на своя постинг. Ще се разбре, че раждането е съвсем преднамерено домашно и е започнало много преди Цвети да тръгне за болницата. И съвсем черно ня бяло ще се види, че тя е имала много отдавна намерение да роди домашно, а не се е случило случайно. Както ще се види, че тя е потърсила помощ накрая (ако въобще е потърсила), а не в началото. И т.нат, и т.нат...
Ако всеки ник беше толкова анонимен и недостоверен нямаше да има задържани и осъдени педофили от соц. мрежи...Замислете се малко.

# 652
  • София

Бе, кой ти гледа - лафа да върви!

# 653
Няма да и ги спестиш,щото по време на ЖК ще се провеждат киртаните като подготовка за същинската част. Mr. Green

# 654
С удоволствие ще оставя Мег да разсъждава върху болничната икономика- все пак това е по нейната специалност, и ще се въздържа от коментари по въпроса. И в същото време да слушам разсъжденията и препоръките за "справяне с проблеми"  с хомеопатия-излиза от професионалната й компетентност. За ШОК /предполагам, има се предвид шоково състояние след кръвоизлив/, се предлагат... капки от нещо си хомеопатично и - о,чудо, шокът преминава! Защо ли в болниците има "противошокова зала", където е най-спешното място? Защо ли там има висок процент смъртност, като то е просто- няколко капки в устата?!

И по въпроса с информираното съгласие- то не работи твърде добре. Но виж, информираният отказ- това вече работи, и още как! отказваш нещо си, след съответните обяснения? ОК! подпиши се тука - отговорността си е твоя и ничия друга и после не можеш да търсиш виновни други, освен себе си!

И извинявам се, че пак се връщам на темата за съдебната експертиза- има ли я публикувана някъде цялата и ако да- може ли линк?

# 655
  • София
Ами...при едно обстойно проследяване от прокоратурата ще се окаже, че зад всяко мнение седи човек, с часът и датата на своя постинг. Ще се разбре, че раждането е съвсем преднамерено домашно и е започнало много преди Цвети да тръгне за болницата. И съвсем черно ня бяло ще се види, че тя е имала много отдавна намерение да роди домашно, а не се е случило случайно. Както ще се види, че тя е потърсила помощ накрая (ако въобще е потърсила), а не в началото. И т.нат, и т.нат...
Ако всеки ник беше толкова анонимен и недостоверен нямаше да има задържани и осъдени педофили от соц. мрежи...Замислете се малко.

Разбира се, че е възможно технически да се проследи човекът зад постинга, ако не  - поне IP-то... Въпросът е, че в случая няма данни за престъпление, а ако изобщо има - те касаят майката, не Родилница. Така че криенето им дори не е от обоснован страх, а от гузна съвест и презастраховане, според мен поне. По друг начин не си го обяснявам. Защо иначе толкова упорито ще мълчат тези толкова горди и смели жени? И хич да не се крият зад "личната неприкосновеност" на Цвети. Могат да изтрият темата на Цвети и да продължат да си развяват благородната кауза. Но те се покриха изцяло, с все принципите, правата и съветите си.

# 656
Вие си мислите, че ще платят на акушерката, която обслужва 20 родилки в болницата  и ползва този процент от ЗК?  Домашното раждане ще се обслужва от друга акушерка /което означава нов щат/, кое му е евтиното от финансова гледна точка ?

# 657
  • София
Съдебната експертиза няма да я намерите никъде. Тя е в сферата на личните данни. Неудобни както за майката, така и за сектата на Родилница.

# 658
  • Под кленовите дървета
Срах ги тресе, страх.
След като ме заплашиха днес със съд Laughing Сега ми е смешно, но тогава се ядосах. Да ми ЗАБРАНИ да говоря за случая - алооооууу... не попаднахте на човека дето да го сплашвате Twisted Evil
Сигурна съм, че имама доста мами които са юристи, които да застанат зад мен, защото искахте да потулите случая, ама не станаааа #2gunfire Имам цялата информация за случващото се тогава, с постиги и часове. И ако прокуратурата е сезирана, дали да не й я изпратя, а?

Мег, тъй като четеш, ти защо не дойде днес, защо си затваряла телефона, а?
Роси имаше лице да се покаже, тя си застава зад каузата, ти къде беше?

# 659

Е аз кво казвам!? В болницата ще се изхарчат за какво ли не, а у нас само за акушерката - толкоз ли не се разбира... Или казваш за 3 дни да си викна готвачката и санитарката от родилния дом, да тегля ток и вода от там и каквото друго се полага на родилите в болницата...

Няма да и ги спестиш,щото по време на ЖК ще се провеждат киртаните като подготовка за същинската част. Mr. Green

Киртани не знам какво е, съжалявам...

Общи условия

Активация на акаунт