Раждане вкъщи 8

• 28 296
  • 855
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Не искам да съм излишно недоверчива, но ми се иска да видя тия текстове преди да ти повярвам. Simple Smile

ЗАКОН ЗА ЛЕЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ
……………………………
Чл. 2. (1) (Изм. - ДВ, бр. 76 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г.) Лечебни заведения по смисъла на този закон са организационно обособени структури на функционален принцип, в които лекари или лекари по дентална медицина самостоятелно или с помощта на други медицински и немедицински специалисти осъществяват всички или някои от следните дейности:
1. диагностика, лечение и рехабилитация на болни;
2. наблюдение на бременни жени и оказване на родилна помощ;
Чл. 3………………
(3) Лечебните заведения осъществяват дейността си само след получаване на разрешение или извършване на регистрация при условията и по реда на този закон.
Чл. 19. (1) (Предишен текст на чл. 19 - ДВ, бр. 59 от 2010 г., в сила от 31.07.2010 г.) Лечебно заведение за болнична помощ е заведение, в което лекари с помощта на други специалисти и помощен персонал извършват всички или някои от следните дейности:
……………
2. родилна помощ;
Чл. 46. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 59 от 2010 г., в сила от 31.07.2010 г.) На разрешение подлежи осъществяването на дейността на лечебните заведения за болнична помощ, центровете за психично здраве, центровете за кожно-венерически заболявания, комплексните онкологични центрове, домовете за медико-социални грижи и диализните центрове.
(2) Разрешение за осъществяване на лечебна дейност на заведенията по ал. 1 се издава от министъра на здравеопазването.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 59 от 2010 г., в сила от 31.07.2010 г.) Основните изисквания, на които трябва да отговарят устройството, дейността и вътрешният ред на лечебните заведения за болнична помощ и домовете за медико-социални грижи, както и условията и реда за откриване на структури по чл. 20, ал. 2, се определят с наредба на министъра на здравеопазването.
Глава четиринадесета.
АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
Чл. 116. (1) (Изм. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който извършва дейност по болнична медицинска помощ в нарушение на разпоредбите на този закон или на нормативните актове по прилагането му, се наказва с глоба от 1000 до 5000 лв.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Когато нарушението по ал. 1 е извършено от юридическо лице, се налага имуществена санкция от 8000 до 20 000 лв.
Чл. 116а. (Нов - ДВ, бр. 101 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Лечебно заведение, което извършва дейност по болнична медицинска помощ в нарушение на утвърдените медицински стандарти, се наказва с имуществена санкция от 500 до 2000 лв.

# 676
  • София
Какъв адвокат, какъв случай? Аз не съм разбрала. Кой ходи да плаши кого и с какво?

И аз питам същото Peace
На Цвети. Плаши всички, които се борят за истината и за излизането на светло на хронологията на тази история. И на Родилница и поддръжничките на екстремното неасистирнао домашно раждане.

# 677
Сега, доколкото разбрах, тезата на адвоката щяла да е, че е потърсила медицинска помощ, но й е била отказана.

Заради такива градски легенди,отново някой ще реши да прави соло изпълнения.

Градски, селски... Мег го каза в "Челюсти"... Има право да съди държавата и още как...

# 678
  • София
Какъв адвокат, какъв случай? Аз не съм разбрала. Кой ходи да плаши кого и с какво?
И аз питам същото Peace
Както са плашили участниците в Референдум, така днес ни плашиха и нас при Марта!  Peace Но днес имаше разпечатки от злощастните съвети в онези трагични часове и ако не беше адвоката, щяха да се изчетат в ефира на Марта! Wink Онзи скочи и взе да се пени, та бързо спря четенето... Но принтовете са факт! Мултимодал това е имала предвид като реши да ме обвинява за "изнасянето на лична информация", ако помните... Когато я гърчих да се уточни се сети, че може да е клевета и реши, че е по-удобно да го извърти, че и е под достойнството да комуникира с мен. Помните ли? Wink

# 679
  • София

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45826.340

Shocked #Shocked smile3544

Думите не стигат... Много, много са се изплашили, горките, явно не знаят какво да правят и са се оплели в някаква паяжина от хаотично-агресивно-безидейно-трескави дейности, за да си замажат положението, и защо, за Бога? Тъй или иначе друга отговорност освен морална не може да им се търси.

Леле, сега видях и поста на ivonska... Кой ще ви спира да четете нещо, което е публикувано в Интернет от тях самите? Аз съм в пълен потрес, направо нямам думи. Ясно ми е защо мълчат, защо не се появиха...

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 23:09 от Flip

# 680
Както са плашили участниците в Референдум, така днес ни плашиха и нас при Марта!  Peace Но днес имаше разпечатки от злощастните съвети в онези трагични часове и ако не беше адвоката, щяха да се изчетат в ефира на Марта! Wink Онзи скочи и взе да се пени, та бързо спря четенето... Но принтовете са факт! Мултимодал това е имала предвид като реши да ме обвинява за "изнасянето на лична информация", ако помните... Когато я гърчих да се уточни се сети, че може да е клевета и реши, че е по-удобно да го извърти, че и е под достойнството да комуникира с мен. Помните ли? Wink

Може ли да ги прочетем някъде?

# 681
  • София

Не питай мен!  Mr. Green

# 682
  • София

Не питай мен!  Mr. Green

За сега не може.
Някога...някъде...

# 683
  • след Околовръстното
Няма да спя нощес.
Искам да чета и аз.

# 684
  • Под кленовите дървета
Много добре си спомням, да Rolling Eyes Laughing
Ако беше дошъл и казал "Моля, не изнасяйте повече информация, на клиентката ми й е достатъчно тежко, да не говорим по този начин" едва ли щях да се разгневя. Ама да тръгва със заплахи е смешно.
И въпреки всички заплахи, едно дете е 2 м. под земята, нали?
А съветите им да не приемат бременните фолиева киселина (да, да и такъв съвет има от Мег, може и да изтрият всичко в момента) дали няма да доведе до тежък случай на спина бифида?

Не мога да публикувам нищо без одобрението на модераторите - все пак става дума за друг форум.

# 685
  • след Околовръстното
Не мога да публикувам нищо без одобрението на модераторите - все пак става дума за друг форум.

Не се притеснявай, може и на лични.

# 686
  • София
Няма да спя нощес.
Искам да чета и аз.

Няма да спиш, ако ги прочетеш!

# 687
Няма да спя нощес.
Искам да чета и аз.

И аз. И вярвам, че ще прочетем скоро - по един или друг начин. Simple Smile

Но защо се крие нещо, което допреди една седмица беше публично?  newsm78

persimon, знам, че знаеш всичко - кажи ни ти поне?

# 688
  • София
Няма да спя нощес.
Искам да чета и аз.

И аз. И вярвам, че ще прочетем скоро - по един или друг начин. Simple Smile

Но защо се крие нещо, което допреди една седмица беше публично?  newsm78
Страх.

# 689
  • след Околовръстното
Няма да спя нощес.
Искам да чета и аз.

Няма да спиш, ако ги прочетеш!