Отговори
# 300
  • София
animira, ужасно съжалявам! На мен ми се случи същото преди половин година и въпреки че ми доиде пак ми направика абразио...Аз също те съветвам да посетиш и друг лекар все пак. Дано е грешка и всичко да е наред! Praynig

И на мен ми се струва доста смело да родя вкъщи, честно казано не бих го направила! Ако нещо се обърка, трябва да има на разположение съответната апаратура и "пълен набор" специалисти, които да реагират.
vagabond, направо не знам какво да те посъветвам за това повръщане...на мен досега не ми се е случвало нито веднъж откакто съм бременна, само на моменти  ми се гади, пада ми кръвното и много ми се спи. С миризмите положението е сериозно, надуших парфюма на едно момиче от близо 20 метра, на моя приятел не му се вярваше направо. Laughing Иначе и аз обмислям дали да не заложа за мазане на Мустела, Мама Дона на Чико или Перкутаалфа.

# 301
това раждане в къщи според мене е абсолютно първобитна история...... не знам при всичките усложнения, които могат да се получат  как някоя жена с акъла си ще жертва живота си и живота на детето да се пъне да ражда у тях си

# 302
animira Hug
аз честно казано си мисля , че трябва да е нещо по средата. Майката трябва да е най-важна през този процес - раждането. Да има право на избор, на мнение. а докторите да са по-предразполагащи. Не мога да си представя да родя вкъщи. Направо ми се струва смело.

Няма да забравя на един ден училище за родители в 1ва АГ, доктора/лектор, каза "..и като започнете да раждате, за нас  пациента е бебето, та разни мрън-врън си ги пазете за пред мъжете си.."
Аз съм за естественото раждане в болнична или неболнична среда, но под наблюдение на медицинско обучено лице..Иска ми се да мога да си раждам в къщи, но не бих посмяла сама, а за жалост с раждане в къщи с акушерка в Бг все още не е позволено.
vagabond и другите мами в УК са облагодетелствана Wink, че за там знам със сигурност, че е от нормалните неща жените да искат и да могат да раждат в къщи, включително и във вода у дома в присъствието на акушерка...
И понеже в Бг, нещата са по-различни, се налага да си платим, за да диктуваме до голяма степен правилата, ако искаме да се доближим максимално до нормално раждане..

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 17:12 от Zò

# 303
  • Варна
animira, задължително второ мнение на специалист с по- добра техника! Стискаме палци да е грешка!
Дали ще има проблем ако се съчетаят 2 продукта за стриите, как мислите? Искам да направя всичко по силите си и каквото зависи от мен за да ги предотвратя, останалото си е ген...
Боядисващите се мами - хващат ли ви добре боите? Аз съм блонди и онзи ден си правих корените, обачееее нещо ми жълтее.

# 304
Aз залагам сутрин на тоалетно мляко, обикновено, в момента ползвам на Леокрема, а вечер - свинска мас с ванилия, за да мирише на приятно. не усещам да ми е кофти от маста, а най - много тя помага за онези гадини.  smile3533
свинска мас с ванилия - как го правиш.Есенция ли слагаш. Убива ли се наистина миризмата?

Разтопявам си мас (количество, колкото да се събере в стара кутийка от крем) и си изсипвам ванилия на прах (сладкарска) вътре.  Peace
Може да се пробва и с някаква есенция, ей така, за разнообразие.

Анимира, мила, и аз съм "ЗА" второ мнение. Кураж и не навеждай глава, дори и да е истина! Ние сме с теб! В коя седмица би трябвало да си сега? (извинявай за въпроса, но изтръпвам всеки път като чета подобни неща).

Относно раждането у дома - също съз "ЗА", но само и единствено при условие, че има лекар при мен и съответно в болницата да имат готовност да отреагират при нужда, както и да има линейка, която да реагира също на време, ако се наложи. Мразя раждането в болница, защото там са си изградили едни правила, които само на лекарите са удобни, а човекът, който трябва да се чувства добре, е именно родилката. Всяко раждане е като на конвейер за лекарите, те не влагат емоции, а само си вършат рутинната работа и не им пука дали на теб ти е удобно по гръб и колко шева ще имаш заради тяхната немарливост. Помня, че сестра ми като отиде да ражда, един доктор й каза: "ти не ни интересуваш, боли ли те, сърби ли те, не ми пука. За нас бебето е важно, а ти си само един предмет, в който то расте. ". Уфффф, чак не ми се говори, че чак се ядосах  smile3511

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 15:29 от zuzi_79

# 305
  • София
*Mishela*, аз се боядисах преди няколко дни и нямам проблем с цвета - обезцветявам корените предварително, понеже са доста тъмни и нямах проблем. Но съм чувал, че хормоните могат да бъдат причина за разликата, както и че ако се боядисваш по време на цикъл боята не хваща добре по същата причина. Най-вероятно е индивидуално, тъй като много пъти съм се боядисвала, докато съм в цикъл /все така се случва по едно време/ пак без разлики.

# 306
Аз да се оплача каква велика глупост направих с боядисването...Като разбрах, че има бебе със сигурност, реших, че няма да се боядисвам, а ще си взема руса къна поне за първите 3 месеца. Косата ми не е точно руса, но си е светличка (имам предвид изкуствения цвят.. Mr. Green, естествения е брюнетски  Simple Smile ). Та  така..къносах се, но още след 2-то къпане къната падна. Сега си купих боя и много се чудя дали изобщо ще хване някаква боя на кратуната ми или ако хване, да не стана като плашило в главата с някакъв непознат за човечеството цвят  ooooh! Някакви съвети?

# 307
Здравейте, много се радвам за всичко вас, от все сърце ви пожелавам да си имате най-пухкавите беб4ета. Аз бях до тук. Вчера ходих на доктор и ми каза че не вижда сършице, и не се е развил плода от миналата седмица. КАза че това е било сега чакам да ми дойде или ако не, кюртаж.
Пазете се много!
Потърси мнението и на друг лекар и то с по-нова техника задължително. Да те видят и на Доплер. Ще стискам палци да е грешка!
Ох момичета аз още съм в чуденка дали да се боядисвам. Аз съм с черна коса, но имам доста побелели коси и не ми се иска да се виждат в корените, но пък не ми се иска и да е с амонячна боя. Ще видя дали има хубави безамонячни и тогава ще реша, а и ще се консултирам с Доки.

# 308
Аз пък се притеснявам, че докторът ми определи следващия/втори/ преглед след цял един месец от първия. Наистина е в началото, но все пак......! Много ми е притеснено!
Анимира, опитай се да го превъзмогеш в случай, че е истина!  

# 309
Аз да се оплача каква велика глупост направих с боядисването...Като разбрах, че има бебе със сигурност, реших, че няма да се боядисвам, а ще си взема руса къна поне за първите 3 месеца. Косата ми не е точно руса, но си е светличка (имам предвид изкуствения цвят.. Mr. Green, естествения е брюнетски  Simple Smile ). Та  така..къносах се, но още след 2-то къпане къната падна. Сега си купих боя и много се чудя дали изобщо ще хване някаква боя на кратуната ми или ако хване, да не стана като плашило в главата с някакъв непознат за човечеството цвят  ooooh! Някакви съвети?
По принцип боята не хваща в/у къна,ама не сам имала наблюдения в/у руса.Трябвало е да си вземеш боя,може да се каже 4е къната е толкова вредна колкото боята за една коса.Не разбрах защо си взела къна??? newsm78 newsm78

Juli_Ivka ти защо се 4удиш ???

# 310
Не знам и аз точно, но четох че не е хубаво амонячна боя да има допир с кожата, но пък аз с Ива докато бях бременна си се боядисвах по 2 пъти в месеца. Май като ми писне да се чудя, а и да се гледам така ще си купя боя и ще ида на фризьорката да си ме боядиса.

# 311
animira с риск и аз да се повторя те съветвам да потърсиш второ мнение, за по-сигурно, докторите и те са хора и те грешат

# 312
По принцип боята не хваща в/у къна,ама не сам имала наблюдения в/у руса.Трябвало е да си вземеш боя,може да се каже 4е къната е толкова вредна колкото боята за една коса.Не разбрах защо си взела къна??? newsm78 newsm78

Juli_Ivka ти защо се 4удиш ???

Взех къна, защото уж е по-добрия вариант в това състояние. Личната лекарка ми го каза.
А за "безвредните" безамонячни бои четох статия, че са доста по - вредни от другите, защото имали опасни химикали, които замествали амоняка или нещо от този род беше. Също така след безамонячна боя не трябва да се изрусявате или да правите кичури - това го знам от моя фризьор Wink Просто не се получават кичурите или стават с различен от желания цвят.

# 313
  • Варна
zuzi_79 , най- добре иди на фризьор и обясни ситуацията, че да не стане по- зле.

# 314
Мисля да пропусна боядисването и подстригването за определено време, макар че се боядисвам от 9ти клас:)
изчакайте да се появи плацентата след 10седмица. според мен тогава е по-безопасно с боята

Общи условия

Активация на акаунт