Отговори
# 90
Здравейте, мами,

Ей, оставя компа за уикенда и после не мога да смогна да ви изчета  Laughing

Благодаря на авторките за прекрасната тема   bouquet

Аз да си кажа само, че всичко е ок при мен, расте ми корема, вече си ми личи доста...най-добрата мии приятелка е с 3 дни по-назад от мен и няма помен от бременността й, докато аз...едни бузи, един корем, кила отгоре, пъпки....направо ад! Но като зная каква е причината и съм толкова щастлива  Hug

Добре дошли на новите мами и пожелавам на всички само прекрасни новини  Heart Eyes

# 91
Първо привет на новите мамите, за нас е радост да ви посрещнем.
А сега второто.... нали бях споменала, че коремчо изведнъж ми порасна и стана по-мекичък. Не издържах и днес си записах час, отидох. Доктора ми каза, че е нормално изведнъж да ми порасне и да стане мек, защото ако е твърд може да предизвика контракции и да изхвърля плода.
Третооо и най- неочакваното за мен беше, че видяхме сърчице...   Kissing Heart .... направо не можах да повярвам, казаха ми, че сърцето се чувало чак в 10 седмица. Да се похваля 1, 46 см сме голмички, всичко ни е наред.
Четвърто мама си купи обувки за венчавката от Мола, видя се с колежка, случайно срещна още двама колеги, таксито ми взе на половината от цената...... Днес съм много щастлива...... Тооооооолкова много щастлива.
Така, че ви прегръщам всички  Hug

# 92
Здравейте, момичета! Много ми се иска да споделя с вас облекчението си - тази нощ имах кървене и преди малко бях по спешност при док. Слава богу, всичко ни е наред - близнаците махат с ръце и ръка и доста са пораснали: едното е 4 см, а другото 3,6 см. Да ви кажа, направо мозъкът ми спаружи от притеснение. И за всеки случай пак увеличихме дозата на утрогестана - 3 пъти на ден по едно, вместо два пъти. Ако трябва обаче, и по 5 таблетки ще си слагам, само и само всичко да ни е наред.
От сърце ви пожелавам да нямате подобни емоции като моите тази нощ и много, много ви  Hug

Не знам по колко ехографии правят в БГ, но на мен тук ми правят на всеки четири седмици (ние и толкова би трябвало да се виждаме с док). Покрай зацапванията обаче се оказва, че се виждаме на всеки две седмици горе -долу - досега съм била 11 април, на 28 април, днес и редовният ми час е за 26 май.

На новодошлите бъдещи майчета - лека бременност, без КЪРВЕНЕ и здрави бебета на финала!

И за протокола - Мария, нашите сърца ги видяха в началото на седма седмица още. Честито да ти е и споко, ще станете още по-големи!   bouquet

# 93
Нашето сърчице го видяха в 5 6  седмица  Hug И на мен ми казах, че е рано, ама си тупкаше  Heart Eyes
Аз се притеснявах, защото имах една извън-маточна преди две години и не ми се мисли, ако не ме бяха пратили на преглед, как щях да оживея до 12 седмица ...ако имаше япак проблем де.

И най-важното забравих : ЧЕСТИТО МАРИЯ   bouquet

Нединка, браво!Те явно са много буйни твойте момчета  Laughing Пожелавам ти да нямаш повече притеснения  bouquet

аз днеска пак повръщам цял ден. Сега хапнах две ябълки е половин краставичка, ама пак имам напъни... Tired И някой като ми каже, че е нормално ми идва да го фрасна вече. Аз толкова приятелки имам нито една не беше чааак пък така. Ама то Марко Тотев - едно да има при нас е Simple Smile

Преди две години, като бя с извънматочната, хем беше извън-маточна, хем беше цветна бременност, хем с хашимото, хем пък никой доктор нищо не вижда никъде, добре че беше форумът тука да ме спаси, за да разбера какво да правя.

# 94
Нединка, браво!Те явно са много буйни твойте момчета  Laughing Пожелавам ти да нямаш повече притеснения  bouquet

Мерси, дано! Ако имам, лекарят каза, че ще ми даде болнични - а съм се зарила в работа  #Cussing out Да ти кажа обаче, аз се надявам поне едното да е девойка. А освен че размахваха ръце и крака, едното непрекъснато се въртеше. Явно от малко някое има тръни в дупето  Joy След още едно изпълнение като нощното обаче вече ще съм съгласна на каквото дойде - не че имам и някакъв избор, де!

# 95
Аз нямам търпение да стигна до момента, в който ще го усещам това мое бебе. Засега единственото, което усещам от него е само повръщането ми и това че се чувтсвам като смъртно болна...Горкото ми дете, аз го искам и го обичам, но просто съм малко по-саркастична мама...

# 96
Добре дошла Radostche !!!!!

gala-2002   аз ходя при Илиева в МЦ-Варна зад Пикадили-Център. За сега поне съм доволна, мила жена е, чувала съм, че е добър доктор и затова я избрах.

# 97
добър вечер и от мен Simple Smile
добре дошли на новите мацки  welcome

аз преди малко се прибрах от преглед, беше много мнооого хубаво, бебоко мардаше май краченцата и се движеше напред назад много яко .. пак не можаха да ми дадат снимка голяма каръщина ама важното, че е живо и здраво:)

даде ми лекарката едно листче  с изследвания да ходя, но едното не ми е много ясно, ако на някой са му казали да го прави моля да ми пише кво е това : УЗИ за аномалии на невралната тръба в 15-16 седмица трябвало да се направи , аз си мисля да не би това да е някаква ранна фетална морфология ли и аз не знам кво е , макар че тука чета че са ви казали кам 11-14 седмица да си правите фетлана, а мен ми пише 11-14 БХС, после това УЗИ 15-16, и после ФМ 19-23 ,

Също така от токуда ми препорачаха феталната и УЗИ-то в МЦ Марковс , някой чувал ли го е ?

чао за сега от мене и лека вечер и приятно гледане на стаклен дом, за които са се подредили да го гледат като мене  Laughing Mr. Green

# 98
В МЦ Марковс ще откриеш д-р Марков. Много добър специалист, но часовете са запазени близо 2 месеца напред. Така че действай, ако си решила Simple Smile

# 99
Здравейте момичета ,малко се изгубих от хоризонта ама реших да си почина за няколко дена и бям малко на планина.
Днес си взех изследванията и май всичко е в норми док ми пусна кръв урина и вагинален секрет. Другата консултация ми е чак другият месец   и направо умирам от притеснение. Май сега ми е по притеснено от първия .

# 100
Здравейте и от мен в новата темичка на всички стари и на всички нови момичета  Simple Smile

УЗИ за аномалии на невралната тръба в 15-16 седмица

Това трябва да е ултразвукът, на базата на който се прави БХС плюс мисля кръвна проба (ако си спомням добре).

Иначе и аз да се оплача: както се надявах, че този път ще ми се размине само с гадене, тази сутрин и аз имах за пръв път близка среща с тоалетната. Гледам, че повечето вече се надявате да спре, аз пък се надявам да не вземе да почне тепърва  Wink

А щях да забравя: аз съм с термин 16 декември (въпреки че най-вероятно ще откарам до по-дълго, щото съм с дълга менструация).

Стискам палци на всички мами да сте по-свежи и да нямате проблеми с бебоците.
И мерси за хубавата темичка (ама нещо не ви смогвам на темпото  #Crazy ).

# 101
  • USA
Аз да споделя за спорта Sunglasses Преди да забременея тичах по 5-6км 3 пъти в седмицата и от време на време Йога и тае-бо,но сега доки ми каза да се задоволя с ходене 45 мин. на ден и то да си меря пулса да не надвишава 140 и си взех йога за бременни.ЗА колело абсолютно не навън,защото може да предизвика разкритие.Колело може в къщи иначе.Аз питах за мотор,но и там ме отрязаха.Така че ще оставим силните преживявания за след като родим.

Каква йога взе, с кой инструктор?
Ей тази http://www.amazon.com/Prenatal-Yoga-Shiva-Rea/dp/B0000BYNMH
 Nedinka немога да си представя какъв шок си изживяла дано имаш спокойна бременност от тук нататък

# 102
Nedinka немога да си представя какъв шок си изживяла дано имаш спокойна бременност от тук нататък

Чак шок не бих казала, ама определено се стреснах. И гаденето тази сутрин не ми направи никакво впечатление - абсолютно потвърждение на правилото ''клин клин избива''. Затова и никаква гимнастика няма да правя, дори след рейса вече не тичам - ще видим като мине 3-тия месец. Уф, още две седмици и половина. Така че никакво оплакване от гаденето, милички, ако се разминем само с това, сме щастливки. Party

А днес лекарят ми каза, че на 26 май (демек последния ден на 11 седмица) ще мери тилът на бебетата (май така се казва тази дума на български, на френски е la nuque) и пак ще се точи кръв заради щитовидната жлеза.

# 103
някой да знае дали е ок да се пътува със самолет в първите месеци.
В края на май ми се налага да летя и малко ми е притеснено.
Аз ще летя след седмица от Бостън до София през Лондон и после 5 часа с кола до Бургас и ще ти пиша ако оцелея Simple Smile
 Tired

# 104
Nedinka много неприятна случка е това с кървенето. Аз след всяко посещение на тоалетната правя обстойна проверка на салфетката, ама пусти страх...От тук нататък безпроблемно бременеене на теб, а и на всички мами тук Praynig

vagabond ти май си най-зле с повръщането тук. Ако искаш можеш да пробваш с Вомитосхил свещички. Те са хомеопатични, стават и за бебета ,и бременни.

И да се похваля. Вече си имаме   Kissing Heart Днес бях на първи преглед. По ехограф съм 8сед 2дни и доктора иска да ме види пак след 1 седмица, защото това изоставане от 5 дни лекичко го притеснява, но аз да си кажа честно не се притеснявам особено, защото си знам, че съм с по-дълъг цикъл (на около 32 дни) и очаквах ехографа точно това да покаже. Все пак ще отида и след седмица за допълнително спокойствие и може би тогава ще уточним дата за термин.

Общи условия

Активация на акаунт