Отговори
# 315
Аз пък се притеснявам, че докторът ми определи следващия/втори/ преглед след цял един месец от първия. Наистина е в началото, но все пак......! Много ми е притеснено!
Анимира, опитай се да го превъзмогеш в случай, че е истина!  

Дария на мен също ми назначи час за след 1 месец, така че не се притеснявай до колкото си спомням ако всичо е наред с изследвания и на прегледите, доктора ме викаше по 1 път в месеца до към 7мия месец, след това се почваше по 2 пъти в месеца, и в 9тия всяка седмица Peace
Гледам дискусии за ФМ, значи тук мен са ме гледали на видеозон 1 път към 16-20гс и през останалото време, в докторския кабинет в началото на вагинален ултрасаунд и после на нормален, но не всеки път направи ми впечатление че към 7мия месец гледаше и после спря, почна да слуша тоновете само и да ми мери коремчето Wink и веднъж ходихме на частен 3Д за да ни видят пола на бебето, че преди това не можаха да го видят Peace но в общи линии тук много често не гледат на видеозон, а за раждането ей беше си много добре в болницата с любезен персонал и никакви грубости, хората ме чакаха 12 часа да направя необходимото разкритие и да ме пуснат да раждам и никой не ми е споменал за секцио че ми е голямо бебето(това е най-голямата глупост, с която ви плашат) Моят доктор през цялата бременност ми казваше, че е голямо бебето и наистина се роди голяма 3,850кг и 50см, без поражения  по мен с много малък прорез който док направи при излизането, така че мили бъдещи майчета съвет от мен бъдете позитивно настроени че всичко ще е наред с вас и бебето, и наистина всичко че е по мед и масло Peace

# 316
Мисля да пропусна боядисването и подстригването за определено време, макар че се боядисвам от 9ти клас:)
изчакайте да се появи плацентата след 10седмица. според мен тогава е по-безопасно с боята

О, да, задължително! Аз след 2 дни влизам в 10 г.с. и поне още седмица ще изчакам след това.

И задължително ще се консултирам с моя фризор, който си ми знае косата от години, за да не стане изненада, като се погледна в огледалото.  Shocked

# 317
Мисля да пропусна боядисването и подстригването за определено време, макар че се боядисвам от 9ти клас:)
изчакайте да се появи плацентата след 10седмица. според мен тогава е по-безопасно с боята
Аз смятам да изчакам още поне 2 седмици и тогава да се боядисам, но за подстригването все още се чудя, че нали не било хубаво докато си бременна да се подстригваш Wink

# 318
  • София
Здравейте и от мен   bouquet
Не съм много сигурна дали съм за тук, но пък за сега сме трима, и калкулаторите предвиждат термин на 13 декември. Хубаво е да се следя с подобни. Радвам се, че ви има. Успех, мамчета  Simple Smile

# 319
  • Варна
Имах една позната, която след като разбра че е бременна спря да се боядисва, да се гримира и лакира. Разбира се, това си е въпрос на личен избор. Аз лично не смятам да спирам всякакви разкрасителни процедури (когато ми е добре да ги направя де). За косата и боята питах няколко АГ-та и все ме успокояват, че няма страшно да не се тревожа. Бях решила ако има опастност да се боядисам веднъж тъмна и да си оставя да ми расте моята си коса. Иначе това русо и моята тъмно кестенява коса....не бих могла да ходя така на работа с израстани корени.
И за подстригването не мисля да се лиша, иначе суеверието е че режеш от късмета на детето. Не рискувам обаче то да се стресира от външния вид на майка си в първите ни дни  Wink
Добре дошла, KiaraTiara   bouquet! Много е хубаво, че ставаме все повече!!!

# 320
Аз смятам да изчакам още поне 2 седмици и тогава да се боядисам, но за подстригването все още се чудя, че нали не било хубаво докато си бременна да се подстригваш Wink
И аз така знам за подстригването Wink обаче си бях записала час точно като разбрах че съм бременна и се подстригах, та се надявам това да не се брои Joy а иначе не мисля повече да се подстригвам до декември Peace за боядисването аз не се боядисвам, но моя приятелка редовно си правеше кичури руси, на фризьора и казваше че е бременна и те и ги правили с фолио да не допират кожата на главата Wink

# 321
хахахаа това с постригването е бабини деветини  Laughing аз съм го чувала , че ако е момче , като се пострижеш и ще му отрежеш пишката  Laughing
ама може ли па сега 9 месеца да хждиме с цъфнали коси и чорлави  Mr. Green Mr. Green

тряя сме красиви мами  Mr. Green Mr. Green

# 322
Galactic Voyager, прекрасно си изпипала първоначалния пост за всички ни Simple Smile моите комплименти!!! Само да добавя - моят термин е 20.12 също и ми е първото детенце Simple Smile

# 323
Не знам и аз точно, но четох че не е хубаво амонячна боя да има допир с кожата, но пък аз с Ива докато бях бременна си се боядисвах по 2 пъти в месеца. Май като ми писне да се чудя, а и да се гледам така ще си купя боя и ще ида на фризьорката да си ме боядиса.
Незнам колко е вредно за допира с кожата,но вдишването знам 4е е по-вредно,така 4е на фризьор е най- добре поне по бързо става.Аз другия месец ще се боядисвам и подстригвам,4е ще ходим на сватба и няма как.Много съм доволна 4е месец преди да разбера 4е съм бременна си смених цвета-бях руса(10години някъде)без да посмея да си сменя цвета,а сега съм кестенява и ми е толкова лесно-няма всеки месец да се истезавам с това русото,пък и доста скъпо ми идваше ве4е.Сега поне ще се боядисвам 2-3 в годината Laughing Laughing Laughing

# 324
Здравейте и от мен днес!
Аз съм чувствително по-добре (чукам на дърво!!!). След инжекцията Деган онази вечер, вчера и днес си слагам свещички Вомитусхил и съвсем за по малко ми става лошо, после отшумява. Не знам дали все още ме държи боцнатото, но се надявам ефекта да е от свещичките, че да мога да оцелея повече време. Rolling Eyes Поне са хомеопатия и няма как да ми навредят.
Радвам се на хубавите новини в темичката - виждам, че вече минавате през първите по-сериозни изследвания. Дано да върви всичко нормално! Hug
Присъединявам се към другите момичета за съвета маминката с евентуалния миссед да потърси второ мнение и стискам палци да е грешка! Praynig
Добре дошли и на новите момичета! Става ми приятно, като се увеличаваме! В тази връзка:

Здравейте и от мен   bouquet
Не съм много сигурна дали съм за тук, но пък за сега сме трима, и калкулаторите предвиждат термин на 13 декември. Хубаво е да се следя с подобни. Радвам се, че ви има. Успех, мамчета  Simple Smile
Или аз не разбрах, или има 2 варианта при теб:
1. Вече имаш едно детенце и чакаш нови 2 (което видях в лентичката ти)
2. Чакаш тризнаци?!
Много ще се радвам и на двата варианта, но ако си с тризнаци ще си първата в нашата темичка. Ще ни дадеш ли повече инфо?  bouquet

# 325
  • Beyond the Frontiers
Аз от 7-8 месеца съм спряла боядисването - естествената ми коса е светло кестенява и на слънце става на руси кичури, реших да си я възстановя. Иначе през първата бременост си се боядисвах, подстригвах и т.н. - нищо му няма на детето. Още в петък смятам да скоча до фризьора.

Добре дошли на всички -двама и трима  Mr. Green
Аз докато се наканя да коригирам списъка ще стане време за нова тема май. Така че предлагайте заглавия. Peace

Да се оплача - тъкмо 2 нощи не съм ставала да ям и снощи се побърках - ставах 2 пъти и почти не съм спала.  Днес пак цял ден ми се гади и ям на 2 часа, придобивам режима на бебе Sad Лошото е, че никакви течности не ми понасят - от водата  Sick, от соковете   Sick, лоча тука една кола на час по лъжичка, ама хич не съм й фен и сигурно след тази бременост повече няма да я близна повече.

Вместо да си седя в София и да се самосъжалявам, че не отивам в Турция, ще се прибера при в Бургас при мама - да си ме гледат  Wink Mr. Green

# 326
Момичета, извинявайте, ама вие нямате ли доверие на лекарите си? Защото ако в такъв важен период нямате доверие на следящия ви гинеколог, ами сменете го.

И какъв е този въпрос: смятате ли да правите еди какви си изследвания? Ако лекарят каже, ще ги направя - все пак затова той е учил 10 години медицина, видял е стотици бременни и поне още толкова бебета е изродил, практикувал е и т.н. Доверявайте се на доки, той знае повече от вас, нас, мен, теб..., а ако не му вярвате, сменете го! Не е необходимо всеки да е специалист по всичко!

А по въпроса за раждането - дори баба ми не е раждала у дома. Не само че няма да раждам у дома, ами ще отида и в най-добрата неонатология, която има в радиус от 500 километра. То пък за късмет моят лекар изражда точно там.

Добре дошли на новите момичета! KiaraTiara, защо да не си за тук? засега сме в един отбор - на три в едно, само че моят термин е на 9 декември и близнаците са разнояйчни! Обаче доки каза, че ще им се види пола чак към 17-18 седмици.

# 327
Аз вече веднъж се подстригах. Скоро ще ходя и втори път, понеже се подстригвам всеки месец по мъничко. За боядисването нямам задръжки, ако е след 3 месец на бременността.

Един съвет: Момичета, не се пазете от всяко нещо, от щяло и нещяло. Това, че ще ставаме мами не означава, че трябва да спрем да се поддържаме. Та в този ред на мисли: замислихте ли се колко химикали има в боди лосионите против стрии, шампоаните, лекарствата, които поемаме? А за многобройните Е-та в хранителните продукти, дори и в детските?  ooooh!

# 328
хахахаа това с постригването е бабини деветини  Laughing аз съм го чувала , че ако е момче , като се пострижеш и ще му отрежеш пишката  Laughing
ама може ли па сега 9 месеца да хждиме с цъфнали коси и чорлави  Mr. Green Mr. Green
тряя сме красиви мами  Mr. Green Mr. Green
Предната бременност се подстригвах и боядисвах редовно. Момчето ми си е доста развито. Поне като гледам другите момченца на негова възраст.
Ама сега май ще спазя суеверието с подстригването - но ще видим до кога ще издържа

# 329
  • София
Здравейте момичета!Как сте? Аз съм добре и гаденето и повръщането понамаляха за мое щастие, а за преглед и БХС имам 4ас за 5 юни,но малко се двоумя дали да си правя БХС  незнам,вие как мислите ще си правите ли това изследване?

Аз ще го правя. И БХС, и всички видове ФМ...

A_vagabоnd, аз миналата седмица си записах час за 1-ви - имаше часове...

Elea_Dar Не позволявай да те манипулират! Това се случва и с всички останали бременни в България. Така ме вбесяват тези глупости, че "трябвало" всеки месец да те преглеждат с ехограф и да си плащаш, разбира се........ Толкова са меркантилни всички лекари и за съжаление засягат най-чувствителната част от нас, защото всеки е готов да даде най-доброто за детето си.
 Ако се чувстваш добре и бременността прочита нормално, няма никаква причина да те гледат повече от 2 пъти на ехограф за 9-те месеца.
 Живея в Англия и там точно толкова те гледат. Иначе всеки месец акушерка те преглежда и слуша тоновете на Доплер.  В началото се дразнех. И аз бях любопитна да виждам бебето на снимка, но това си е глезотия. Защо да се дават излишни пари. След раждането достатъчно други разходи ще има.
 Да не споменавам, че един куп други излишни изследвания се налагат. Никой не те занимава с разни хемоглобини например, а в БГ след раждането всеки месец мерят.
 Цялата фамилия на мъжа ми са лекари и зъболекари и постоянно разказват как се източват в болниците пари по клинички пътеки от здравната каса. Имало случаи, където само ти правят разрез, уж са те оперирали от апандисит например.
 Не позволявайте да ви мамят.

(между другото Пижо, сега докато съм в БГ и аз ходя при д-р Пелев  Wink

zuzi_79 Едната от морфологиите се прави 12-13 седмица, другата към 20-та. Кога и защо е нужна 3-та?

Извинявай, ама това са глупости.
Здравеопазването в Англия всъщност никак не е на ниво, огромно количество момичета идваха от там тук за периода на бременността и раждането, понеже там нищо не се поема... и като капак не можеш и толкова просто сам да си платиш прегледите.
задължителни, но са силно препоръчителни.

Бебето не се гледа на ехограф от майката, а от наблюдаващия лекар и това не се прави "за да се види на снимка", а за да се проследи правилното развитие.
Хемоглобин се мери ПРЕДИ, а не след раждането - на бременната. Ако не се мереше, хич и не мис е мисли аз къде щях да съм или синът ми - добре, че у нас все още има лекари, които държат на пациентите си повече, отколкото на формулярите.
Хемоглобин на новороденото се прави - ако няма някакви други причини - веднъж - след раждането, втори път - на 6 месеца, 3-ти път - на годинка. Ако на теб това ти се струва много, според мен е напълно резонна честота за профилактични прегледи и изследвания.
Просто в Англия гледат да си спестят дори повече, отколкото у нас. Уви.
Не всичко "оттатък" е винаги розово и по- добро.

Elea_Dar, за какви точно скрининги ти е говорила - за ФМ и БХС ли? Ако е така - не, не са задължителни, но са силно препоръчителни.
[/b]

Това че твоята приятелка е родила детенце с увреждания не значи, че е защото не е правила ФМ или БХС.
Ако на мен ми кажат, че има риск да родя дете с увреждания и ми препоръчат аборт, за да мога да му го спестя, честно си казвам няма да го направя, защото знам през какъв ад минах миналата година. Да за да ме успокоят лекарите се опитаха да ме убедят, че така е било по-добре и за детето и за нас, защото е щяло да е с тежки увреждания, но вярвай ми това не е успокоение и при все, че моето бебче преди да го махнат беше мъртво.

Ако рискът е висок просто насочват към амнио - където със сигурност се установява има ли нещо - не дай Боже - или не. Тогава се взема вече информиран избор, от цялото семейство... но да се молим на никоя от нас да не се случва да стига до такъв избор.

Общи условия

Активация на акаунт