Отговори
# 405
  • София
Абe, момичета, за всичките тези безумни изследвания докторите ли ви пращат или вие сте чели разни неща и се записвате сами да ходите?
Аз съм на 25г. здрава права жена и мисля че изобщо няма да имам проблеми с бебето. При първата бременност (тогава бях на 20) също не съм правила никакви изследвания и бебето се роди нормално и здраво. Та сега си мисля е тези изследвания или трябва да имам проблем и доктора да ми ги назначи или не знам какво трябва да се случи за да ги направя...... те са толкова скъпи, а бебешките дрешки и принадлежности които ще ми трябват и те са с пари....
Пък смятам че не е необходимо да се стресирам (организма психиката) допълнително.
Мисля че всички имат нужда от повече положителни мисли и емоции, а не само от страхове е ще се роди бебе с увреждане. Затова ходим на лекар ако има опасност от увреждане доктора да го мисли и да изписва изследвания.

Много се отплеснах, за което се извинявам. знам че има майки които имат основателни причини да се изследват, но е доста стряскащо за другите които не са чували или за първи път бременеят само да се психират.
САМО ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ ВИ ПОЖЕЛАВАМ

Нека всеки сам преценява дали има нужда от "всичките тези безумни изследвания "! Излишни квалификации на никой не са нужни, защото всеки има глава на раменете си и преценя какво е най-добре за него и плода, който носи в себе си!!!
А и честно казано стряскащи неща не видях написани...или аз съм недоскив newsm78
Бременност с бременност не си приличат, човек с човек също, така, че за спокойната атмосфера в темата е по-добре да липсват подобни определения.

# 406
Днес бях на кола маска и установих, че съм станала супер чувствителна - за първи път от 20 години, откакто правя това упражнение, ме боля, ама нямам избор. А като капак на всичко мисля след две седмици да отида и да ми почистят лицето - достатъчно е, че приличам на крокодил с пъпките и мазната кожа от бремеността, не е нужно да отежняваме положението.

Най- добросърдечно те съветвам да помислиш за депилиращ крем за този период.
Познато ми е учудването - с Малък Вряк бях така, болеше ме от епилация като никога. Имай предвид, че болката сама по себе си (а разлика от подстригването  Mr. Green) може да предизвика контракции. Това е естествен отклик на организма към потенциална заплаха - така да се каже, изхвърля излишния багаж. И, отделно от това, стяга цялата налична мускулатура в готовност за бягство...

Мерси за съвета и да ти кажа, ще взема да те послушам поне за някои части на тялото, където ме боли повечко. Краката и ръцете вече съм ги прежалила. Говорих с лекаря и козметичката, които казаха, че горещата кола маска не е вредна за бебетата, но наистина е по-добре да не дърпам дявола за опашката. Кой знае колко после ще се окосмя от депилиращия крем (един-два пъти съм ползвала и хич не ме изкефи), ама все едно - по-добре мама маймуна, отколкото само маймуна  Joy

Sophi_Fote, лесно ти е на тебе. Бог те е поживил с лека бременност и безпроблемно забременяване. Бог дал, Бог взел Simple Smile. Е, аз например съм от тия дето са минали първо през операцийки и всякакви вагинални и маточни бъркания преди да успея да забременея. Когато всичко става трудно, човек губи вярата в себе си. От там съм готова да платя и да се подложа на всяко изследване, за което чуя.

Ей с това съм абсолютно съгласна - прилошава ми при мисълта, че ще се върна на изходната позиция с инжекциите, стимулацията и ходенето през ден да ми бъркат не знам си къде си. Но на изследвания си подлагам само ако ми кажат!

# 407
Здравейте,
доста сте активни,едвам ви прочитам Simple Smile
мисля другата седмица да ходя на лекар,че от 6седмица не съм ходила,изобщо си нямам представа колко често да ходя по изчисления сега съм в 8 седмица и 3 ден
да ви кажа почвам да се посъвземам,идват ми силичките ,не е като в началото непрестанно да ми се гади ,и се чудя кога да съобщя на работа ,понеже ме е страх ако разберат да не ме уволнят,знам ли...даже и на родителите не съм казала,мисля че е рано,след втория преглед ако всичко е ок ще им кажа.
та така,това е за сега от мен Simple Smile

# 408
  • София
aivito , лекарят ще ти каже колко често иска да се виждате:)

Съвет: когато отидеш при лекаря си, поискай да ти издаде документ, за това че си бременна. Този документ го представи в деловодство на фирмата или на шефа си/ хубаво е да има входящ номер за твоя сигурност/. По този начин ще си защитена малко или много от уволнение.

Обърнете внимание на следното - Съгласно разпоредбата на чл. 157, ал. 2 КТ работодателят е длъжен да освобождава от работа бременна работничка или служителка за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работно време. За това време на бременната работничка или служителка се изплаща възнаграждение от работодателя в размера по чл. 177 КТ. За да ползва това право, работничката/служителката следва да е уведомила работодателя за факта на бременността (чл. 313а КТ).

http://onlinejobs-bg.com/Main.php?do=staticPage&staticPageMarker=legislation - мисля, че това е полезно четиво.

# 409
здравейте мамита,и аз исках да ви питам как се справяте с обезкосмяванетое,но сте ме изпреварили Joy
аз доскоро ползвах епилатор,но такава болка дори и от цикъл не съм изпитвала Sick
доки ми забрани коли маските,фото и лазерната епилация,за депилиращите кремове не им понасям миризмата,не съм пробвала скоро.
четох някъде,че имало кремове които намалявали окосмяването-но се продавали в турция и нямам познати които да ходят често до там,пък и незнам дали стават за бременни.единствения продукт такъв на основата на мравчена киселина е sky face май беше.но отново незнам дали става за бременелки newsm78
друго да ви питам-сърби ли ви кожата на корема вече?и ако да с какво се мажете? newsm78

# 410
Аз усещам от седмица вече, че малко по - малко ме болят гърдите. При вас има ли такав промяна. Коремът ми малко се поприбра...тъкмо започнах да приличам на бременна малко и той взе че изчезна. Отдавам го на това, че хормоните се "понаредиха" и спряха газовете и подутините в корема. Споделете при вас как е? От 2 седмици не съм ходила на преглед и чак в началото на юни ще ходя и все да ми става едно такова нервно, особено като чета тук, че някои мами изгубиха бебетата си, защото вече нямат тупкащи сърчица  Sad

# 411
Аз усещам от седмица вече, че малко по - малко ме болят гърдите. При вас има ли такав промяна. Коремът ми малко се поприбра...тъкмо започнах да приличам на бременна малко и той взе че изчезна. Отдавам го на това, че хормоните се "понаредиха" и спряха газовете и подутините в корема. Споделете при вас как е? От 2 седмици не съм ходила на преглед и чак в началото на юни ще ходя и все да ми става едно такова нервно, особено като чета тук, че някои мами изгубиха бебетата си, защото вече нямат тупкащи сърчица  Sad
същата работа,и аз се наплаших,а като ходих ми улови само пулс,беше рано,ще ходя др седмица да се успокоя,понеже все на частно ходя и трябва най-накрая да се измоля за направление

# 412
Zuzi_79, дано не прозвучи кофти и снобарски.. но за мен 300 лв са нормална сума за доплащане по ЗК, когато става дума за спокойствието ми. Още преди да забременея съм попадала в кабинета на Петинка Цветкова, където е обяснявала на други бременни, че няма как да ги прегледа на ехограф, защото здравната каса била отпускала примерно 1 път в първите месеци и той вече бил изразходен, въобще да не се разхождат до личния си за направление, няма да получат, трябва да си го платят и т.н. Това го казвам във връзка с това, че безплатен обяд няма. Всичко се плаща, ако искаш нещо повече от това, което ни отпуска милата държава. Та затова казвам, че 300 лв не са крупна сума, но поне ако ги даваш да имат нужната добра апаратура. Разгледай АГ  в Майчин дом, ако искаш. Според мен повечето там са добри. Доплащането по здравна каса е 300 лв също.

Допълвам.. споделям горното за гърдите и корема. И при мен е така. Вероятно си права за хормоните.

# 413
Здравейте мами и хубав ден!Гала аз ще правя амнио,защото момченцето ми е с хромозомна аномалия.Много ме е страх от риска за спонтанен аборт и за това реших да е амнио,а не хорион биопсия.Лекаря ми обясни,че при биопсията риска е по голям,а този път знам ,че бебо е здрав и не искам да го загубя.Иначе нещата до този момент са в норма Praynig слава на бога.

# 414
Здравейте мами и хубав ден!Гала аз ще правя амнио,защото момченцето ми е с хромозомна аномалия.Много ме е страх от риска за спонтанен аборт и за това реших да е амнио,а не хорион биопсия.Лекаря ми обясни,че при биопсията риска е по голям,а този път знам ,че бебо е здрав и не искам да го загубя.Иначе нещата до този момент са в норма Praynig слава на бога.
Да и аз така четох, че хорионбиопсията е по-рискова. Но на нас дори не ни предложиха друг вариант. Генетиците ли те съветваха за амнио или АГ-то. А как разбра че сега бебо е здрав. Има ли друг вариант за изследване?

# 415
Zuzi_79, дано не прозвучи кофти и снобарски.. но за мен 300 лв са нормална сума за доплащане по ЗК, когато става дума за спокойствието ми. Още преди да забременея съм попадала в кабинета на Петинка Цветкова, където е обяснявала на други бременни, че няма как да ги прегледа на ехограф, защото здравната каса била отпускала примерно 1 път в първите месеци и той вече бил изразходен, въобще да не се разхождат до личния си за направление, няма да получат, трябва да си го платят и т.н. Това го казвам във връзка с това, че безплатен обяд няма. Всичко се плаща, ако искаш нещо повече от това, което ни отпуска милата държава. Та затова казвам, че 300 лв не са крупна сума, но поне ако ги даваш да имат нужната добра апаратура. Разгледай АГ  в Майчин дом, ако искаш. Според мен повечето там са добри. Доплащането по здравна каса е 300 лв също.

Допълвам.. споделям горното за гърдите и корема. И при мен е така. Вероятно си права за хормоните.

И 1300 лв бих дала, но на лекар, който ги заслужава. Не парите са проблем, а отношението на лекарите и това, че вместо да се чувстваме спокойни в този период от живота си, ние сме подложени на стрес, защото не се знае на кой ще попаднем и как той ще гледа на нас. Но това е една мнооого дълга и кофти тема.
Аз лично вече си избрах лекарка, която ще ми води ЖК и почувствах, че това е моя човек с цялото си сърце Peace Вече съм повече от спокойна!

# 416
Аз сама реших и генетиците ми казаха. Иначе моя док каза да мина през БХС и ФМ и поле ако се наложи,но аз не мога да разчитам на това.Вътрешното чувство на мама казва,че бебо е здрав и дано не остана разочарована.Аз за това ти казвам,че трябва да мислим позитивно.Кой ще ти прави биопсията?

# 417
Здравейте мамитааа  Hug Добре дошли на всички нови бременни коремчета   bouquet
Днес съм в невероятно готино настроение, не знам защо , но ви давам от негооооо колкото си искате  babydust7 babydust7 babydust7
Не повръщам , но много ми се гади...нищо де не се предавам духом , даже напротив това ме стимулира още повече.
Сънувах моето бебе (поне беше моето в съня) , беше момиченце с много тъмно черна коса , облечено в розови дрешки в кошче за кола ...спинкаше толкова сладко , а аз само го гледах и толкова й се радвах, много зареждащ сън.
А вчера , докато ми се повръщаше страшно много , а милото беше натирено до магазина , защото всичко беше свършило  newsm55 изплюсках го без да ми мигне окото...та да се върна на историята и на мен много ми се повръщаше бях над тоалетната чиния и едва устисквах да не се изпусна , не знам от къде ми дойде да си погаля корема и да кажа : "Спокойно мами , тати ей сега ще дойде , ще ни донесе за папкане" (точно като лудите) , но гаденето ми спря като магия  Crazy

# 418
Zuzi_79, само още една вметка за ехографа където си писала. Нека и другите да кажат, според наблюденията си. Но какво значи това, че лекарката там, която си избрала има само вагинален ехограф. Той ехографа не е ли един и същ, но към него да има различни приставки, за вагинален преглед,  за коремен и там за още нещо имаше със сигурност.

# 419
Момичета тези БХС изследвания минават ли през каса или не? Тъй като се чудя къде да ги направя,дали в Плевен при гинеколожката,която,ще ми води консултациите или в МД Согфия при Д-р Дяволов?Какво е вашето мнение? И колко ли парички ще ми излезе,ако мина на частно?

Общи условия

Активация на акаунт