Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :)

• 155 211
  • 772
  •   1
Отговори
# 75
Страхотна тераса! Поздравления на приятелката! Вчера тъкмо си купих бял фенер за терасата и такова "дрънкало" за вятър с мидички - не знам как се казва  Laughing.
Но в тази тераска, просто се влюбих. Много уют има в нея и си личи, че е декорирана с желание.

# 76
  • Варна
вчера отстъпих пред около едногодишното искане на съпруга ми да си сложим масичка и столче на терасата.. Mr. Green
мотивите ми против бяха основно заради малкия изследовател, който може да сътвори голяма беля..
сега вече влязох да разгледам темата и  ме мъчи следния въпрос:
Колко често ги чистите тези тераси?
Няма ли съседи отгоре-не падат ли пепел от цигари, листенца от цветя ,коса
мия всеки ден..ама ако сложа и възглавнички и джунджурийки...много ще ми дойде..

# 77
  • Русе, у дома
вчера отстъпих пред около едногодишното искане на съпруга ми да си сложим масичка и столче на терасата.. Mr. Green
мотивите ми против бяха основно заради малкия изследовател, който може да сътвори голяма беля..
мия всеки ден..ама ако сложа и възглавнички и джунджурийки...много ще ми дойде..
Аз мия веднъж седмично, на много оживена улица сме. Пепел и други боклуци няма или поне не ме дразнят. Но и май плочките ми на терасата носят на мръсно. Мойте дечинЯ пораснаха вече и за това от тази година нагласихме нашата с маса и пейка. Вечеряме всички на терасата, когато времето е приятно. Преди не смеех да отварям балконската врата през деня. Страх си ме беше.

# 78
Знам, че повечето хора ще се изсмеят, но да ви кажа аз я минавам с прахосмукачката всеки път когато чистя стаята. Терасата е с мозайка. Малка е. Просто не виждам никаква прична да използвам метла. Така хем е по-бързо, хем е по-чисто. Не обичам като изляза с боси крака нещо да ми се залепи на стъпалата - било то листо, фас или какво да е. Но пък и нашата не се цапа много, защото е ... как се наричаше... лоджа май беше.
Пък и имаме котарак, чиято затворена макар котешка тоалетна, стои лятото вън, на терасата. Колкото и да е затворена обаче, понякога изкарва малко от котешкия пясък навън. И затова... прахосмукачка. Blush

# 79
Знам, че повечето хора ще се изсмеят, но да ви кажа аз я минавам с прахосмукачката всеки път когато чистя стаята.

Да ти се смее ?!?!?  Sunglasses Аз не уважавам метлата:) С прахосмукачка хващам всичко.

# 80

Това е болна тема! Чистих ежедневно сандъците си с цветя от фасове, трохи и който каквото е имал за изхвърляне...Даже тентата ми прогориха с фасовете! Разходих се по всички етажи над мен и говорих с всеки един съсед, като учтиво призовавах да не хвърлят през балкона! Положението беше под контрол известно време, но дойдоха нови съседи и естествено нови боклуци! Вчера "придобивката" ми е тампон за разгримиране и вече е сигурно "доказателство" от чий балкон е литнал и кой довечера ще бъде посетен!
Иначе удоволствието от хубавата тераса си струва!

# 81
Момичета, имам огрома тераса - дълга 17 крачки Embarassed и широка около метър и половина... Е, ще я измеря по нормалния начин и ще знам колко квадрата е. Но проблемът не е в това, а в замърсените плочки Twisted Evil. Строителите са хвърляли отгоре цимент, боя, замаска, през годините, докато никой не е живял в апартамента, се е нтрупала мръсотия и сега е невъзможно да я изчистя  Confused. Имате ли идея за някакъв препарат, който да ми реши проблема?
По принцип обмислям да я покрия с изкуствена трева, но от менията във форума разбирам, че не е много хигиенично и събира доста прах...
Чудя се как да постъпя...  Thinking

# 82
днес наааай-накрая сложихме тръстиката под поликарбоната. сега поне не го виждам колко е гаден, захабен и мръсен  Mr. Green

shhhh..., аз също се чудя какво да правя със скапаните поликарбонатови плоскости... Разкажи по-подробно за тая тръстика и пусни снимки, ако имаш  Simple Smile Hug

# 83
ridzhina , пробвай с Мелеруд. Имат доста видове препарати за всякакви случаи . Аз с него успях да си изчистя плочките в банята от цимента. Иначе ние преди 2 дена си сложихме изкуствена трева на терасата, хубаво стана, но все още не мога да да кажа нищо за поддържането и.

# 84

Toва са двата противоположни края на терасата, размери 8 х 2 метра.

ridzhina, там, където съм опънала платно над люлката, отгоре също има поликарбонатна плоскост. В каменните саксии зад люлката имам засадени вечнозелени увивни растения (лъжежасмин), които съм пуснала да правят "стени" около къта с люлката, като минават и отгоре над навеса, така че съвсем скоро той изобщо няма да се вижда. Wink Идеята е да се получи като беседка.
За съжаление снимките са от миналото лято, малко след като засадих лъжежасмините, и растенията са още много мънички и не се виждат на снимката на фона на околната зеленина. Сега вече са пораснали доста, но нямам снимки.
Не знам как е разположението при теб, но пълзящата зеленина би могла да бъде вариант...

# 85
  • Русе, у дома
Barbabeau, не мога да се въздържа, да не АХ-на пред гледката от терасата ви. Би ли споделила повече за мястото, че да си го включа в списъка с желаните дестинации.  Hug
Видях, Лугано, Италия, близо е до Комо. Отдавна искам да го посетя този район. Наистина е много красиво там.

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 23:12 от barfly

# 86
Barfly, мястото е това, посочено в профила ми - езерото Лугано (Lago di Lugano), на границата между Италия и Швейцария. Тук в района има 3 големи езера, така че има възможност за една прекрасна туристическа обиколка - Lago di Como, Lago di Lugano, Lago Maggiore.
 Hug

P.S. O, сега видях, че сама си си отговорила... Нищо, сега знаеш да не пропуснеш и Lago Maggiore:))))))

# 87
Barbabeau, адмирации!!! Страхотно си го измислила!!! bouquet Направила си въшебно място за отдих  Simple Smile Малко ти завидях, честно да си призная...  Embarassed

Въпреки че и моята гледка не е лоша  Rolling Eyes - от 15-тия етаж изглед към Витоша и няколко квартала от тази страна на София, вечер залезът е невероятен.

Добра идея е озеленяването, ще помисля какво би могло да се направи. Засега измислих само вариант за плочките - ще ги покрия с дървени плочи за под, които се сглобяват като тези: http://shtrih-bg.com/uploads/products/759e2684fd2ab508eb6fd9bad85da767.jpg. Дано се получи.

# 88
ridzhina , пробвай с Мелеруд. Имат доста видове препарати за всякакви случаи . Аз с него успях да си изчистя плочките в банята от цимента. Иначе ние преди 2 дена си сложихме изкуствена трева на терасата, хубаво стана, но все още не мога да да кажа нищо за поддържането и.
Зелената трева е красива, може и бос да стъпваш по нея, като свикнеш. Но имайте предвид, че всяко листенце, мъхче и прочие така се набива в нея, че само с прахосмукачка може да се изчисти. Или с обиране на ръка. Ние имаме такава на две места в къщата. Дори зимно време си е там, не я махаме. Напролет с едно изпиране е готова за сезона.

# 89
  • Някъде на път....
Barbabeau, страхотна тераска си имаш... моята мечта е подобна...
Поздравления!   bouquet

Гости от БГ приемаш ли?  Wink

Общи условия

Активация на акаунт