Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :)

• 155 343
  • 772
  •   1
Отговори
# 135
Малко монолог стана моето, но.... Снощи открихме сезона с вечеря и вино на свещи на терасата. Ето малко актуални снимки от "новия сезон".
http://barfly.snimka.bg/family/u-doma.105687.27028822
много ви с сладка терсата,една такава кокетна...а предпоследната снимка направо зяпнах ...имате уникална гледка ,все едно сте сред гора  Simple Smile

# 136
Записвам се в темата! Живеем тук от септември-октомври, та беше прекалено студено, и не можех да се радвам много на терасата, но сега ще започна. За мой ужас е много тясна и дълга, но съм намислила да взема една маса и два стола, защото си е приятно да седне човек навън в някоя топла лятна вечер, или пък за една следобедна закуска на слънцето. Много са красиви фенерите, които слагате! Прекрасни са ви терасите, момичета!

# 137
привет и от мен Simple Smile
имам тераса 7м дължина на 1м ширина... на детската и хола.
другата я вкарахме в кухнята.
и сега тази дългата я ползваме за строителна площадка... от Нова Година сме в този апартамент и правим основен ремонт на всички стаи. Та скоро няма да си пия кафето на нея, поне не и до др лято Simple Smile
но мн ми харесват вашите и ми се иска и моята да стане кипричка и уютна.
мисля половината да си я оставя за простиране, а на другата част, тази пред хола да си сложа сгъваемия комплект от маса и 2 стола...
Лошото е, че сме на 1вия етаж и всичко виждаме, но и всички ни виждат Simple Smile
засега сме с решетки... сложени от предишните собственици, но като дойде реда на терасата да се оправя, ще сложим външни щори. хем да не ми вали вътре, хем и да не влизат апаши Simple Smile  а и следобед адски пече и като се пуснат до средата ще е супер Wink

# 138
Това е нашата тераска в апартамента, тук си пием кафенцето и питиенцето пролет и есен. Преди беше дълга 7м и широка 2м. Половината приобщихме към едната стая. Снимката е стара, но и с днешна дата си изглежда така.

А това е лятното ни местенце за релакс. Цяло лято буквално живеем на дворчето  Laughing

# 139
  • Русе, у дома
zllate, то с такова прекрасно дворче, няма нужда от тераса. Чудесно е.

# 140
Благодаря ти barfly и аз много си го харесвам. Нямам предвид толкова вида/аранжировката, колкото това, че е дворче. Летата си ги изкарваме там, много е прохладно и приятно.....даже съм спала на люлката под звездите. 20 години живях в къща(при мама и татко) и все си мечтаех за апартамент, сега вече 20 години живея в апартамент.......ми егати мечтите дето съм имала  Laughing.

И да не пропусна да отбележа - тераската ви е фантастична. Представям си колко е приятно в летните вечери да седнеш на чаша вино, обгърнат от  меката светлина на фенерите - романтика.
Имам едно въпросче, би ли ми казала масичката какви размери е? Искам да сменя пластмасовите маса и столове с ратанови или дървени.

# 141
Момичета , стимулирахте ме с тази тема.  Имаме тераса 12 кв.м. , която всяко лято, докато успея да озеленя е станало вече септември  Laughing. От друга страна - купихме си чудесен комплект маса и столове от евкалиптово дърво, удобни и подходящи..но с бели възглавнички.  Изглеждат чудесно, но в края на седмицата вече са набити с прах и чернилка и изглеждат така, сякаш са изкарали 3 сезона на Созопол. Имам чувството, че повече ги пера, отколкото да седя на тях.  Освен това, при пране се усуква дунапреновата част на седалката, и се налага наместване. Накратко - голямо слугуване.  Допада ми много идеята за раирани килимчета, но там въпросът стои по същия начин - прашно е, иска си ежедневно бърсане и чистене, което...извинете ме, просто не мога да постигна.
Последните две вечери, обаче, вечеряхме на терасата, с вино, свещи, музика  и се уверих, че все пак, въпреки прекомерната грижа  по поддържането, си струва да направиш терасата различно място.  Да няма телевизор, да няма новини, да седне цялото семейство и да разговаря, да изпие по чаша вино с хубава музика - всичко това си струва усилията.

# 142
  • Русе, у дома
Имам едно въпросче, би ли ми казала масичката какви размери е?
70/70 e квадратна, мисля, че е от Практикер.

# 143
Мерси barfly , ще скокна и до Практикер да разгледам.

Тай, не разбрах дали възглавничките са със свалящи калъфи или ги переш целите с дунапрена. Ако не се свалят ми хрумна, че можеш да им ушиеш такива в желан от теб цвят и да переш само тях периодично. А сегашните подший на места заедно с дунапрена за да не се разместват. Дано да  разбереш какво имам предвид, че не го написах много ясно. Направо ти завидях за терасата - 12кв. м.

# 144
barfly, много ми хареса терасата ти. А гледката с дърветата е фантастична, сигурно е много приятно. Имам същата маса, но с няколко стола в добавка.
zllate такава маса и столове има и в Метро, ние нашите ги взехме оттам - Tarington house.

# 145
  • София
Много ме стимулира темата Simple Smile Ние имаме огромна тераса - около 40 квадрата и сега се развихрям из нея, макар че нямам много време с малкия. Вече си взехме маса и столове от евкалиптово дърво, но тепърва започваме всичко. Като я пооправя ще показвам. Най належащо, май е сенник или чадър, че не се търпи от жега - на последен етаж сме, терасата е без покрив отгоре и се напича яко. Вие имате ли сенници и какви?

# 146
Нямам сенник, терасата е покрита, южна и е огряна от слънце почти през целия ден, но не напича много. Аз много харесвам сенник или тента на открита тераса. Твоята може би е подходяща щом сте на последен етаж. Нещо такова имам предвид

# 147
  • София
Ох, това е много красиво! Моят мъж иска от тези сенннци които се прибират, за да може да е свит зимата. Аз повече харесвам като това което си показала( имаме съседи с подобна конструкция,много красиво изглежда), та още спорим по въпроса, а аз събирам идеи Simple Smile

# 148
Записвам се в темата! Живеем тук от септември-октомври, та беше прекалено студено, и не можех да се радвам много на терасата, но сега ще започна. За мой ужас е много тясна и дълга, но съм намислила да взема една маса и два стола, защото си е приятно да седне човек навън в някоя топла лятна вечер, или пък за една следобедна закуска на слънцето. Много са красиви фенерите, които слагате! Прекрасни са ви терасите, момичета!
като идея за такова тясно пространство - при родителите ми има масичка, закрепена на стената с панти и застопорена, която е полукръг и се сгъва към стената, така че когато искат да я използват я отварят, слагат двете столчета до нея, когато не им трябва - я сгъват към стената (пада надолу) и се минава спокойно. Просто идея за Вашата тераса, т.к. като описание ми изглежда подобно разположение.
а за саксии с цветя има поставки, които са на височина с 4-5 нива, на всяко ниво саксия. или макрамета отгоре да пуснете Simple Smile

# 149
Elle Woods , благодаря, ще погледна и в Метро.
Albenavk, пергола с платнище също е много красив вариант за тераса. Зимата платнището се прибира.

-снимката е много голяма, но не знам как да я намаля

и отваряеми

Общи условия

Активация на акаунт