Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :)

• 155 338
  • 772
  •   1
Отговори
# 150
Точно такова ми трябва  Heart Eyes
Сигурно струва майка си и баща си  Embarassed

# 151
  • София
Перголите по принцип са доста по скъпи, от обикновенните сенници, все пак има конструкция. Нямам идея обаче, дали се иска разрежение за изграждане на такова нещо в блок. Имате ли идея всъщност?

# 152
Илиянка, нямам представа каква е цената. В сайта на картинката пише *цена при запитване*  Simple Smile Със сигурност няма да е ниска.
Потърси в Google - подвижни или отваряеми перголи и ще ти излязат фирми производители. Цени най вероятно няма да намериш, защото до колкото разбирам ценообразуването зависи от доста неща, но има телефони за връзка.

До колкото знам се изискват проект и разрешително за изграждането, но не съм съвсем сигурна. Ако е в двора на къща иди дойди, но за блок..... ooooh!

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 13:58 от zllate

# 153
Предполагам, че няма да е евтино, все пак конструкция, механизми  Rolling Eyes Нямаме възможност в момента, но това е много хубав вариант за терасата ни, която е 53 квадрата. Има потенциал да стане прекрасна лятна градина, ама... ако спечеля от тотото  Crazy

# 154
Лелееее....53кв.м., направо ме разби....Целия ми апaртамент, барабар с общите части е 54  Cry

# 155
Лелееее....53кв.м., направо ме разби....Целия ми апaртамент, барабар с общите части е 54  Cry
Ъ! Ти да не мислиш, че апартамента е голям- две стаи и баня  Tired малко над 60 квадрата, но е първи жилищен етаж над търговска площ и голямата тераса е всъщност покрива на магазините отдолу. И от едната страна е стена и спира светлината, не е нищо особено. Дребния има къде да кара колело  Laughing

# 156
Оооох, успокоих се  Laughing  Шегувам се разбира се.
А цялата тераса ли е към вашия апартамент или само част от нея? Питам, защото мои роднини са така на първи жилищен етаж, над магазин, но само малка част от пространството е тяхна тераса. Другата част си е козирка. Съседите им обаче си усвоиха и козирката към терасата, остъклиха си я и си направиха зимна градина. От общината ги задължиха да съборят всичко и след като те не го направиха в срок, принудително им го събориха.
Ако цялото това пространство е ваше, направо прекрасно. С не малки инвестиции може да стане невероятно местенце.

# 157
Терасата ти е просто прекрасна - браво, наистина! И изкуствените птички изглеждат супер на светлината от фенерите. Много е романтично.  Simple Smile Гледала ли си и другите фенери, тия дето са електрически, има и енергоспестяващи. И те са много красиви, особено защото могат да светят в различни цветове и е още по-красиво. Ето, виж тук например третата снимка

# 158
  • София
ех 53 квадрата тераса, ето че имало и с по-големи от нашата, а винаги са ме гледали като гръмнати като кажа колко е голяма терасата ни Simple Smile) Голямата тераса си е кеф, но иска и голямо поддръжане. Аз уж съм решила да си правя зимна градина, ама коя зима ще е не е ясно  Joy

# 159
Правете ги и показвайте момичета, а аз ще гледам и въздишам.
Като ви чета с тераси по 12, 40 и 53 квадрата направо ви завиждам. Добре че е дворчето в Созопол лятото, иначе не знам как бих се чувствала на нашата тераска от 6кв.м. .

# 160
Аз уж съм решила да си правя зимна градина, ама коя зима ще е не е ясно  Joy
Joy Мислиш да я остъклиш ли  newsm78

Терасата си е наша, няма нужда да присвояваме козирки Wink Почти всички апартаменти на първия жилищен етаж имат такива големи тераси, които са си разделени от тухлен зид висок до нивото на кръста и метален парапет отгоре.
Адски трудно е за поддръжка, дори и да нямам нищо на терасата, страшно много прах събира, хвърчат листа и боклуци, а пода е от някакви релефни светли плочки и като завали и намокри малко става мармалад  Tired

Соларни лампи има много  Crazy и най-различни, много са ефектни!

Зллате, аз пък ще въздишам по дворчето ви в Созопол  Blush

# 161
jos,
Благодаря за идеите, наистина не се бях сетила за такъв тип масичка! Саксиите ще си намерят място по перваза на прозореца от стаите към терасата, но тепърва ще решаваме и мислим.

# 162
  • София
Ааа не съм мислила да остъклявам, то няма постигане Simple Smile Само на една част от терасата смятам да си направя зимна градина с една конструкция от сгъваемо стъкло. За изграждането на такава не е необходимо разрешително, защото се води временна конструкция и не разваля външният вид на сградата, а и няма да е на цялата тераса нито по ширина, нито по дължина. Ето за нещо такова имам предвид
http://www.best-panorama09.com/gallery.html

Хубаво е, защото може да се прибере/свие, когато е топло, а иначе зимата да се разпъва. Ние имаме още една тераса, тя е по-малка и може би нея ще остъклим със същият тип остъкляване, но това е многооо нататък, има доста неща преди това Simple Smile Ние сме новодомци и имаме доста задачки.

Най-трудно с големите тераси е зимата май ....толкова много сняг се трупа...

# 163
  • София
Албена, аз също мисля да направя такова остъкляване на терасата ни - тя е около 14 кв. м. Ти проверила ли си, че за него не трябва разрешение от общината - живо ме интересува.
Благодаря!

# 164
  • София
Албена, аз също мисля да направя такова остъкляване на терасата ни - тя е около 14 кв. м. Ти проверила ли си, че за него не трябва разрешение от общината - живо ме интересува.
Благодаря!

Vayana, аз лично не съм проверявала. Преди време имаше подобна тема тук - ето я всъщност http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388197.0;all . Там се обсъждаше това, питах момичетата, това ми бяха отговорили. Предполагам че като наближи време, ще си питам за по сигурно предварително отново.

Общи условия

Активация на акаунт