Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :)

• 155 157
  • 772
  •   1
Отговори
# 660
Ооо, аз задължително ще омасля. Ще мина може би довечера или утре през Икея, там може би има масла за дърво.  Hug

Има масло в Икеа, ето това е: http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=21128.
И аз ще се разходя за него тези дни. Моля, да споделиш как го нанасяш и отзиви изобщо.

Oooo, благодаря за информацията. Не знаех че има за вътрешна и външна употреба.  Препоръки за друго,в такъв случай?
Това масло е за интериора (за дървен кухненски плот), по-безопасно е за човека, но може би няма да е достатъчно издържливо за навън. Миналата година омаслявах балконовите мебели и помня, че бяха някакви бели плстмасови шишенца, но сега нещо не мога да намеря линка. Названието им май започваше на F...  Laughing  Внимавайте обаче с нюанса (помня, че бяха 2), аз взех леко оцветен и си потъмних мебелите повече, отколкото исках.

# 661
  • Варна
Привет и от мен , и поздравления за прекрасната тема! Осени ме скоро идея да вложа малко в нашата тераса, дълга е около 3,5, широка 1,20. Южно изложение. Вчера харесах в Мосю Бриколаж маса+2 стола- промоция 90лв., материала е нещо като изкуствен ратан. Харесах 2 възглавнички, много добре си паснаха с цвета на масата и столовете.
Искам цветя,много цветя, проблема е южното изложение, изгоряха ми почти всички миналото лято. Пече ужасно, почти целия ден.  newsm78 . Моля за съвети какви цветя да си засадя за южно изложение. Имам мушката,и сакъзи,които трябва да присадя в сандъчета. Но искам и други видове.  Peace
Искам да попитам още за едни фенери,виждала съм ги на тераси, къде се продават,и цени ориентировъчно ако знае някой.  newsm78
като е готова с новите придобивки,задължително ще я снимам и покажа.
  bouquet Hug

# 662
# 663
# 664
  • Варна

Да,точно, жалко ,че във Варна нямаме Икеа. Харесват ми тези модели, мисля,че 2 бр ще свършат идеална работа. Другото ,което мисля,да сложим цветна крушка, светлината да е синя примерно. Ще стане малко шайшукарийка,ама нищо,весело да е  Joy Joy Joy

# 665

Да,точно, жалко ,че във Варна нямаме Икеа. Харесват ми тези модели, мисля,че 2 бр ще свършат идеална работа. Другото ,което мисля,да сложим цветна крушка, светлината да е синя примерно. Ще стане малко шайшукарийка,ама нищо,весело да е  Joy Joy Joy

Ако има Джъмбо, там също можеш да намериш подобни артикули Peace

# 666
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
В ИКЕА има доста голям избор на фенери, но подобни съм виждала и из другите хоби-маркети, тук виж само типовете фенери:

http://www.ikea.bg/DefaultLM.aspx?page=searchresults&txt=%D1 … D0%BD%D0%B5%D1%80

Според мен, това масло е още по-малко подходящо, по-добре първото, защото то поне е за кухненски плот, а това е за дървени дъски за обработване на хранителни продукти (купувала съм го с тази цел), мисля че и излиза по-скъпо. Между двете, които си посочила, избери първото. Според мен, когато ходиш до ИКЕА, ги попитай кога ще получат масло (или безир) за градински мебели.
А що се отнася до техниките на омазняване... Хммм,... Нека най-напред си призная, че освен дървените неща омазах всииичко наоколо (макар, че използвах картоните от столовете като подложка)! И макар, че не беше никак икономично, реших да омасля масата и столовете веднага след покупката им, а не "няколко години по-късно", независимо, че фабрично си имаха някакво покритие, защото исках да бъдат добре защитени и местата, където ще има сгъвки или винтове, т.е. омаслявах преди да ги сглобя. Честно казано, май се престарах - гледам по съседните балкони хората си ползват мебелите без да ги е грижа и нищо им няма, поне отдалече, де.

Последна редакция: сб, 12 апр 2014, 12:40 от Ferda Mravkata

# 667
# 668
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
 Hug Hug Hug Foxy, няма нужда, моля те!   Peace

Обадих се в ИКЕА, служителят намери въпросното покритие, казва се Varda (по-точно VÅRDA, Wood stain, outdoor use), опаковката е половин литър. Ето линк към българските страници:

http://www.ikea.bg/DefaultLM.aspx?page=searchresults&txt=Varda

В момента имат само по-тъмният:
http://www.ikea.bg/DefaultLM.aspx?page=productavail&store=181&iID=3264

А дали няма да излезе по-евтино, ако подобен покриващ лазур се купи от другаде, а не от ИКЕА?  newsm78

# 669
Ето от къде можеш да си вземеш масло Осмо - http://www.phivex.com/

# 670
  • Пловдив
Осмо не са точно по-евтини. Има българско, на лакпром.

# 671
rata , има в Джъмбо  Naughty

# 672
Благодаря ви Ферда и Янтра, ще проуча и ще споделя в последствие Hug Hug Hug

# 673
 Hug Здравейте момичета. Да се отчета с днешните дейности. За масичката и столчетата взехме лак, а не масло. Мъжката половина се развихри и ги намаза, доволни сме, цвета е много приятен. Имаме си и един позьор за снимане .

Лавандула намерих в Икеа, имаше и по-големи, ама като се знам каква съм цветарка, реших да рускувам с по-малката. .

Иначе използвах хубавото време в късния следобяд да си оправя цветята

и да посадя малко подправки
.
Саксийките за подправки обаче нямат дупчици отдолу и ме притеснява дали така е добре.. за подправки трябва ли да има? newsm78 Общо взето, както бях писала, никога не съм се занимавала с цветя, а ми се иска терсаката да стане зелена и красива.   bouquet Надявам се, че почивните дни за всички са били приятни и наситени с много емоции.

# 674
Чудничко е станало, Захир! Браво!
              Аз днес получих подарък - прекрасно кралско мушкато във висяща саксия. Надявам се утре ММ да монтира кукичка, за да мога да си я закача.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт