Кухните - 37 тема

• 113 913
  • 780
  •   1
Отговори
# 660
О, у нас техниката съвсем няма да е от една марка. Купили сме вече почти всичко, само плота с котлоните не сме, но е избран. Горе- долу 5 различни марки са  Crazy  Не сме се стремили уредите да са от една марка, а по- скоро да имат нещата, които искаме. Това категорично ни лиши от всякаква възможност, да окомплектоваме една и съща марка. Само фурната като решихме да е с пиролиза и да е 74литра, моментално избора беше сведен до един модел. Съответно плот с 4-ри котлона, от които два индукция и 2 нормални веднага ни тласна към съвсем друга марка. Микровълнова, пък, взехме за вграждане и искахме да е по- евтина, което автоматично значеше трета марка. И така нататък.

tasi, честита кухня и от мен! Страхотна е! Макар, че аз съм се спряла на по- класически дизайн и няма да ми е толкова модернистично.

# 661
Pina, може ли да дадеш линк към фурната, която си избрала?

# 662
# 663
Pina, може ли да дадеш линк към фурната, която си избрала?

Да, ето я
http://www.vetobg.com/Furni/id_865

# 664
Имам нужда от помощ Praynig

търся си светъл кухненски плот, да речем бял с нещо малко като десен, да не е тип мраморен или на пръски като от едно време, нещо подобно

http://www.salex.bg/index.php/%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1% … %D0%BA%D0%B0.html

Ефекта, който искам да наподобя е като на технически камък http://archive.constantcontact.com/fs011/1102467259455/archive/1102600508101.html

Моля ако някой е виждал или има нещо предвид да каже, че избора ми досега е повече от ограничен и се отчайвам  Confused

# 665
Моята кухня е изцяло от боядисан лак.
http://www.prikachi.com/images/152/3569152N.jpg
Имам два цвята- зелено и бяло ами на бялото нищо не му личи,но на зеленото се виждат всички пръсти.:
Таси, разкошна е. Може ли да ми кажеш откъде са белите столове?

# 666
Здравейте момиче и аз се записвам да следя темата и направо почвам с въпросите  Embarassed каква е цената на лакирания МДФ и по точно цвят папая гланц искам да поръчам вратичките на кухненското си в този цвят и материал а ми казаха че е доста скъпо кажете моля ви ако някой знае цената  Praynig

# 667

Моля ако някой е виждал или има нещо предвид да каже, че избора ми досега е повече от ограничен и се отчайвам  Confused

Това, което мога да ти кажа е, че категорично има такъв десен и е лесно достъпен. Знам, че не се намира в Практикер или подобни, ако търсиш по такива места. Там, където ние си поръчахме кухнята, имаха около 5-6 връзки с карнетки, общо към 100-тина десена плотове и гърбове и имаше доста такива, които наподобяват технически камък. Може би трябва да обиколиш мебелни магазини, където правят кухни и да видиш при тях. Ако друг ви прави кухнята, може от съответния мебелен магазин само плота да си поръчате.

# 668
Таси, кухнята ти е страхотна.

# 669
Здравейте момичета,
Какво ще кажете за проектчето на кухнята ни https://picasaweb.google.com/105187732364359241708/IUBJcH?authke … 29511511522219602. Надявам се да се оринетирате, нямаме пространствена визуализация.
Корпусът ще е от ПДЧ, а вратичките и видимите части от МДФ с буков фурнир, цвят бреза.
Гранитогресът е тъмничък http://www.imolaceramica.it/en/pubblico/888-risultati-della-ricerca.htm, но много го харесахме и се надяваме със светлата кухня да компенсираме цветово.
Ще се радвам на мненията ви Simple Smile

# 670
Разпределението на плота ти е така, както го дават по правилата - плот - мивка - плот - котлони - плот - хладилник, така че да ти е удобно и винаги да има къде да си сложиш нещата. Ако беше за мен, бих си сложила колона и да вградя фурната горе - за мен е необяснимо, защо хората продължават да си вграждат фурните долу, като дават пари за уред за вграждане. Може да се мине със свободно стояща печка, ако няма да се вдигне фурната нагоре - много по- удобно е.
Телевизора ми е необясним на това място  Thinking Едно, че може да пръска от чешмата, друго, че може да пръска ако режеш на плота под него сочни плодове или зеленчуци... Ако си оставяш някакви предмети от домакинството на плота, те ще го закриват и няма да се вижда добре... Според мен и ще нарушава хармонията - кухня, мивка, печка и... телевизор.

# 671
Разпределението на плота ти е така, както го дават по правилата - плот - мивка - плот - котлони - плот - хладилник, така че да ти е удобно и винаги да има къде да си сложиш нещата. Ако беше за мен, бих си сложила колона и да вградя фурната горе - за мен е необяснимо, защо хората продължават да си вграждат фурните долу, като дават пари за уред за вграждане. Може да се мине със свободно стояща печка, ако няма да се вдигне фурната нагоре - много по- удобно е.
Телевизора ми е необясним на това място  Thinking Едно, че може да пръска от чешмата, друго, че може да пръска ако режеш на плота под него сочни плодове или зеленчуци... Ако си оставяш някакви предмети от домакинството на плота, те ще го закриват и няма да се вижда добре... Според мен и ще нарушава хармонията - кухня, мивка, печка и... телевизор.

хладилник- мивка - печка

защо вграждат фурна като не е в колона - под аспиратора е Simple Smile визуално е по-красиво.
повдигната фурна - винаги съм си мислела, че ще си залепя корема на вратата й:)))

ТВ-то - бих минала без него, или евентуално на някакво друго място.

# 672
За подредбата ли имаш предвид, че е правилна хладилник - мивка - печка? Може така да е, аз съм запомнила, че трябва да има плот между всяко от тях, като започва с плот. За мивката трябва да има плот от двете страни, струва ми се, то и за котлоните би било добре.

За красотата на вградената фурна долу е въпрос на вкус, явно... На аспиратора слабо разчитам, но ако е ефективен, дори фурната да е пак под него, но леко встрани - същата работа ще върши. Не разбирам защо ще си залепяш корема за фурната  Thinking но ти си знаеш  Simple Smile

# 673
  • Русе
Въпрос на виждане, имам място, но не искам на високо фурна, макар че съм висока. Да, по-удобно ще ми е, но ми затваря пространството повече, а и ширма не е толкова ефективен за фурната, ако е в страни от нея.
Та така, конкретно на въпроса. Какви ъглови механизми ще имаш, за да използваш ефективно ъгъла? Фурната няма как да ти е точно на самия ъгъл, първо защото няма как да я отваряш, и второ, мисля, че е много близо до страничните вратички и парата ще отива направо в тях. Бих сложила механизма за бутилки там и веднага след него фурната. Шкафа, вдясно от фурната, бих го направила изяло на чекмеджета. За ТВ-то - наистина там не му е много мястото, но не мисля и че чак толкова много ще пречи, ако е по-малко, и ако наистина нямате друг вариант къде да се сложи. Мисля и че малко се разминават горните и долните шкафове на лявата част от печката  newsm78.
Пак казвам, че това е мое мнение и никого не ангажирам с него.

# 674

Това, което мога да ти кажа е, че категорично има такъв десен и е лесно достъпен. Знам, че не се намира в Практикер или подобни, ако търсиш по такива места. Там, където ние си поръчахме кухнята, имаха около 5-6 връзки с карнетки, общо към 100-тина десена плотове и гърбове и имаше доста такива, които наподобяват технически камък. Може би трябва да обиколиш мебелни магазини, където правят кухни и да видиш при тях. Ако друг ви прави кухнята, може от съответния мебелен магазин само плота да си поръчате.

Не търся в Практикер  Rolling Eyes Обиколих Салекс, Роси, гледах Егер, Кроношпан, Акритас, Геталит, Орма, габровница и т.н., но няма това което търся, единствено на Акритас днес открих нещо почти отговарящо и съм малко по обнадеждена Rolling Eyes това http://www.rosi.bg/kuhnenski-plot---4100g---glantc-2505.html

И като казвам, че търся подобно на технически камък нямам предвид десен на камък, а бяла основа с все едно вмъкнати парчета прозрачен камък, слюда и дребни парчета-дано стана ясно  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт