Кухните - 37 тема

• 113 902
  • 780
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте отново!
Давам отчет за свършеното през последните дни  Grinning
От тази напред http://momomo.snimka.bg/family/nov-dom.583114.23566322.big
На мен също не ми допадат  гърбовете.Предпочитам плочките, но пък ме дразнят многото фуги.Не заради поддръжка или нещо такова, просто с по-големи плочи ми изглежда по-добре.Затова се спряхме на размер 60/60.
ей супер е станала бравос   bouquet
това с вестника е интересна идея, печката на майка ми е отделна и самата тя си има стъклен капак, който пази плочките от пръскането, мисля си за нещо подобно, но едва ли ще се продава такъв капак за котлоните, които искам аз да сложа  newsm78

# 106
# 107
Има специални капаци от много фина тел за тигани, специално направени да не пръска мазнина, а същевременно парата да излиза, не се излагайте с тия вестници  Crazy

Peace аПсолютно
да не говорим ,че може и пожарче да си оформите с вестник+мазно около котлон.....
ето го 3-7лева струва на различните магазини

# 108
  • На село
Не мога да разбера какъв е проблемът с фугите... За 10 години направих 3 кухни и всичките са с плочки за гръб -  съответно с бели, светло кафяви и бежави фуги. На последните ми две кухни плочките са 10х10 (е, последната още не е използвана). Никога не ми е било проблем почистването на фугите, още повече от мазнотии около печката. Може би защото у нас пържено се хапва мнооого рядко - 1 път месечно, а понякога прескачаме месец. Дори обезмаслители и силни препарати не използвам за ежедневното почистване. Забърсване с влажна кърпа и готово. А не е като да не се ползва кухнята по преназначение - даже напротив, обичам да готвя и го правя и за обяд, и за вечеря, отделно десертите.

# 109
Проблем няма. Нали в крайна сметка си споделяме мненията ?!  Simple Smile 10 години ползвах гръб от плочки, последните 5 години ползвам стандартен кухненски гръб. Имам база за сравнение. За протокола - също не пържа. Но мазнина се отлага и от изпаренията на една супа. Като цяло навсякъде в къщата залагах на практичност, на лесно почистваеми повърхности, особено в кухнята. То за всичко е така,  колко му е - плочките да забършеш с едно Мелио, отпечатъците от пръсти по гланцираните мебели,  праха по венгето и т.н.. И "колко му е" по "колко му е", цял ден с парцала вървиш...Мои си разсъждения, никого не убеждавам. Аз искам да ми е лесно.  Peace
sapfir, впечатлена съм как се справяте сами. Поздравления!

# 110
Натрупват се мазнотии навсякъде, наистина е така, при мен краят на плота се допира до страницата на хладилник и не сме слагали страна от ПДЧ. Та хладилникът като ми е бял, по него си личи много ясно мазнината от готвене.
Ами в месеца веднъж я чистя, има си препарати. А всъщност плочки или гръбче от ПДЧ /гетинаксово покритие т.е. толпоустойчиво/,  те все си се почистват с някакъв обезмаслител, все едно дали Мелио или някакъв друг. И с телта за съдове търкам при нужда.
Но и вкъщи избягваме пърженото или гледам да ползвам фритюрник, така е по - малко парата и отива директно в аспиратора.
Иначе ей на - вчера пържих картофи, ама малко за фритюрника и ги изпържих в тиган, ясно е че има мазно по гърба на плота, но нали не се вижда  Crazy Такъв ми е десена, че трудно се забелязва нещо по него. Та забърсвам  след готвене с кухненска хартия - да обера най - голямата мазнотия, другото ще го почистя в края на седмицата.
В края на краищата тия кухни ги правим, за да готвим в тях нали, не за показ  Wink
Около мивката съм с плочки, те се чистят определено по - лесно - просто им е по - гладко покритието и лесно пада каквото е залепнало, хем са бели. Фугите са малко гадни, но няма как  Peace

Някой пита по - напред за обикновените ПДЧ плотове с гетинаксово покритие - издържат на ТОПЛО, не на горещо. Приятелка си беше сложила горещата кафеварка директно от котлона върху плота и му отлепи покритието  Confused До 100 градуса целзий ги дават т.е. топло, но не горещо.
Примерно тавата от фурната не може директно върху плота да се сложи.
На мокро издържат отгоре, но не и отстрани, колкото и добре да е уплътнен, ако разлееш нещо и то протече във снадките или фугите - раздува, тъй че внимателно.
Но ми е кипяло мляко, разливала съм бутилка олио отгоре, няма проблем  Peace

# 111
  • плевен
здравейте има ли някоя мама на която и плота да е от плочки моля за идеи понеже няма вариант да е друго  Sad  bouquet

# 112
На моята майка плота е от плочки:

Пълнолетна е кухнята вече, има следи от дългия и житейски опит - изтървани ножове, напукани плочки от мнаващите отзад тръби...

Мивката е лята, страниците са облицовани с плочки, а дъното е някъв алуминий или нещо подобно. Където фугите са поддали и е влезнала вода, ето резултата:

Това което харесвам е външния борд, тъй като е 1 см по-висок и няма опасност от преливане ако миеш плота с вода примерно.

Не знам колко по-евтино ще ти излезне, с това мога да помогна, успех!
Сега като се замисля ако плочките са някакви големи 60х60 примерно, почти няма да имаш фуги....

# 113
  • София-в сърцата на моите деца
И моят плот е от плочки с 15 годишна ползваемост, но мивката ми е алпака и е хваната със силикон и не е мръднала! Нямам никакви поражения по плота и отдолу в шкафа.Бих показала , но нямам фотоапарат при мене! Peace

# 114
  • плевен
благодаря  Hug и аз съм се насочила към плочки 60-60 харесах ги тук в албума на една мацка само незнам точно какви трябва да са много сте мили благодаря отново  bouquet

# 115
  • I want it all and I want it now.
Здравейте. Има ли някой, който си е сложил стъклен гръб на кухнята? Лесно ли се подържа ? Доволни ли сте? Благодаря.

# 116
До края на лятото и ние започваме нашата кухня, поне съм решена за плочата- лилаво и бяло, гланц Simple Smile

# 117
  • Живее на Луната
Здравейте и от мен. Най-накрая след многократна промяна на концепцията, май стигнахме до нещо почти финално. Ето модела: https://picasaweb.google.com/107803140510611736401/KitchenAndLivingRoom#

Още се чудя дали да не сложа стъклени вратички горе, но и така ми харесва.

# 118
  • София
Аз бих сложила стъклени вратички. По-компактно, по-малко прах и джунджурии...

# 119
Здравейте и от мен. Най-накрая след многократна промяна на концепцията, май стигнахме до нещо почти финално. Ето модела: https://picasaweb.google.com/107803140510611736401/KitchenAndLivingRoom#

Още се чудя дали да не сложа стъклени вратички горе, но и така ми харесва.
Няма ли да ти е малко неудобно за хладилника?

Общи условия

Активация на акаунт