Кухните - 37 тема

• 113 897
  • 780
  •   1
Отговори
# 120
Между другото обръщали ли сте внимание, в тези комедийни американски сериалчета от рода на "Всички обичат Реймънд" или "Двама мъже и половина" като дават кухненското обзавеждане, кухненските плотове са с плочки, но някак ръба им е заоблен, предполагам са като тези завършващи плочки за стълби или подобно, но си е много готино  Peace

Моята мивка е от мозайка, а отпред и стената около мивката е с плочки, но вече няма точно такива и щеше да ми е грозно с едни плочки мивката, с други останалите плотове и затова не сложихме плочки.
На приятелка  кухнята е с плочки отгоре като плот, но при нея е бетонен плот и частично итонг т.е. масивно е и дори да пропусне фуга, не е проблем  Peace

# 121
Здравейте и от мен. Най-накрая след многократна промяна на концепцията, май стигнахме до нещо почти финално. Ето модела: https://picasaweb.google.com/107803140510611736401/KitchenAndLivingRoom#

Още се чудя дали да не сложа стъклени вратички горе, но и така ми харесва.
Няма ли да ти е малко неудобно за хладилника?

Едно скромно мнение /говоря от личен опит/ - много е хубава кухнята, но хладилника е много отдалечен и за една домакиня няма да е удобно да заобикаля постоянно плота, за да взема продукти. Няма ли начин да се вмъкне в пространството вътре?

# 122
Ако се махне барплота, ще има лесен достъп до хладилника, но пък вратата се отваря надясно и пак ще е малко неудобно, а и трябва място микровълновата да се търси  Thinking
Освен да мине навътре хладилника и да раздели шкафовете, като след него останат S - образните полици и барплота  newsm78 А за да не седи като присаден, може над него да се направи продължение на полиците с още една над него, а и няма да имаш снаждане там на чупката на барплота, щото той ще си е съвсем отделно и плота ще си е цял, просто шкафовете си ги представи разделени от полиците като удариш вертикална линия и всичко мърда с метър за да се събере хладилника, отгоре се добавя нещо подходящо да го свърже с кухнята и готово  Peace

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 13:25 от rosy_bosy

# 123
  • Живее на Луната
Здравейте и от мен. Най-накрая след многократна промяна на концепцията, май стигнахме до нещо почти финално. Ето модела: https://picasaweb.google.com/107803140510611736401/KitchenAndLivingRoom#

Още се чудя дали да не сложа стъклени вратички горе, но и така ми харесва.
Няма ли да ти е малко неудобно за хладилника?

Едно скромно мнение /говоря от личен опит/ - много е хубава кухнята, но хладилника е много отдалечен и за една домакиня няма да е удобно да заобикаля постоянно плота, за да взема продукти. Няма ли начин да се вмъкне в пространството вътре?

Така е наистина, но не виждам къде другаде да го сложим - до мивката е миялнат машина, а до печката ще е грозно. Отделно от това там на барплота има комин а до него още една чупка и ще стане много сложно. Там където е хладилника ще бъде трапезарията, така че ще е удобен за хората които се хранят.

# 124
Bella,
а какво има след мивката и миялната?

# 125
  • Живее на Луната
Bella,
а какво има след мивката и миялната?

Там е вратата, а до нея стена - няма начин  Tired

# 126

Ако все пак преместиш "плота" при мивката ... като сложиш миялната вляво на мивката и там да ти стане П-то?

# 127
  • София-в сърцата на моите деца
Между другото обръщали ли сте внимание, в тези комедийни американски сериалчета от рода на "Всички обичат Реймънд" или "Двама мъже и половина" като дават кухненското обзавеждане, кухненските плотове са с плочки, но някак ръба им е заоблен, предполагам са като тези завършващи плочки за стълби или подобно, но си е много готино  Peace

Моята мивка е от мозайка, а отпред и стената около мивката е с плочки, но вече няма точно такива и щеше да ми е грозно с едни плочки мивката, с други останалите плотове и затова не сложихме плочки.
На приятелка  кухнята е с плочки отгоре като плот, но при нея е бетонен плот и частично итонг т.е. масивно е и дори да пропусне фуга, не е проблем  Peace
Моят плот е , на шкафчето отгоре са  залепени плочките върху плоскостта му Peace

# 128
  • В центъра на моретата
Момичета,
Някой ползвал ли е 3 D програма за проектиране на кухня? Бихте ли ми дали линк за програма, която е лесно достъпна за работа и да е на английски, че с немския не се оправям.

# 129
  • Варна
KITCHENDRAW. Лесна е за ползване. Аз така задобрях вече и такъв проект съм си направила сама!  Peace Само не ми е ясно как мога да направя проекта с цветове, които искам (т.е. да ги въведа, ако ме разбирате), а не със зададените в програмата.  newsm78 newsm78 newsm78

# 130
  • в града на атомното слънце :)
Момичета, кой смесител за кухня е по-удобен - http://www.siko.bg/product/3625.html или обикновените - по-ниските?
Благодаря ви предварително.

# 131
  • Русе
Твърдо за по-висок, да можеш да миеш спокойно и дето се вика едно шише с вода да напълниш.

# 132
  • На село
Момичета, кой смесител за кухня е по-удобен - http://www.siko.bg/product/3625.html или обикновените - по-ниските?
Благодаря ви предварително.
[/quotе]

Висок е по-удобен - ползвах от по-ниските 5-6 години - после като сложих висок, разбрах каква е разликата.

# 133
  • в града на атомното слънце :)
Благодаря ви, момичета   bouquet

# 134
Почти сме готови вече.Остана да сложим хладилника и микровълновата на местата им http://momomo.snimka.bg/family/nov-dom.583114.23691506
На две от вратичките, от фирмата която ги е изработила са писали с маркер.Моля за съвет, с какво да го почистя?

Общи условия

Активация на акаунт