Кухните - 37 тема

• 113 923
  • 780
  •   1
Отговори
# 150
  • София
rosicapopova, средствата ми са доста ограничени, но от Явор НЯМА да си купя кухня  Mr. Green
Там можеш да намериш и за 500 лв., но какво да харесаш - малките шкафове ли, визията и механизмите като от соц времената ли   Shocked
Това, което са ти дали като оферти въобще не е много ! Знаеш приказката, че евтиното излиза скъпо  Grinning
А новата кухня би трябвало години да те радва и да ти служи без проблем

# 151
  • Банкя
Момичета, виждам доста от вас са с вградени фурни и ми хрумна да питам - като готвите във фурната, къде отиват изпаренията?
При позиционираните на пода - ясно, но виждам, че обикновено над вградените има по някой шкаф.
П.С. Още не съм стигнала до тази фаза и да се разходя до магазин, затова тук първо питам.

Фурните за вграждане имат вентилационен процеп отпред - при мен е над вратата под лентата с дисплея и бутоните. Малко след включване на фурната се задейства вентилатор, който оттам изхвърля въздуха. Обикновено продължава да работи известно време, след като фурната е изключена. Peace

# 152
Aкси, благодаря, разбули ми загадката  Party

# 153
мама Меца,аз много се чудя.Проблемът е ,че много пари отидоха по ремонта на целия апаратамент и ще ни е трудно да дадеме толкова пари само шкафове,защото трябват и маса и столове и още много неща.Та за това ми се ще някакъв по-евтин вариант за момента,колкото да се нанесеме,пък полсе жовот и здраве ще си направим скъпа кухня.А за кухня от мебели Мондо имате ли някави отзиви и мнения.

# 154
...Та за това ми се ще някакъв по-евтин вариант за момента,колкото да се нанесеме,пък полсе жовот и здраве ще си направим скъпа кухня...
От опит мога да кажа, че временните неща често се превръщат в постоянни - разходи винаги ще има за какво ли не и скоро няма да стигнете до кухнята, след като веднъж вече сте дали пари за нея.

Моят съвет е, ако разбира се има такава възможност, да поотложите другите неща, или пък да спестите от тях - примерно прилични маси, столове, холни мебели втора ръка се намират на практика за никакви пари - и да сложите една нормална, функционална кухня, която да не почне да ти бърка в здравето още с монтажа. Всичко останало се подменя лесно, може на етапи, изобщо много по-гъвкаво е, а голям разход като нова, по-скъпа кухня ще го отлагаш дълги години ooooh!

Моята кухня я монтираха преди няколко месеца (ще пусна снимки скоро, само да си прибера фотоапарата Flutter), остатъка от хола и досега си го гледаме празен. Имаме две компютърни бюра и едно малко диванче от квартирата, караме с тях спокойно вече над половин година. Наскоро се повъзстановихме от финансовия удар, който си нанесохме с кухнята и поръчахме мебели за хола, след още няколко месеца ще почна да мисля и за трапезария, осветление (на голи крушки сме), още по-натам за аксесоари, декорация и т.н.

Помисли дали един такъв вариант не ви устройва повече. Уютен дом се прави постепенно и с търпение, не с компромиси Peace

# 155
Пух,имаш право.И аз в един момент така разсъждавам,като теб,в следващият си кажа-абе може да си минеме и с по-евтиното и пак ще стане хубаво.Имам една приятелка,тя все казва-хубаво е,нали е ново!

# 156
  • Русе
Абсолютно подкрепям Пух, временните неща са най-постоянни. Инвестирай по възможност за хубава и най-вече функционална кухня. А маси и столове с времето ще си купите. Вярно, че кухнята и банята са най-скъпи, но както се казва веднъж се правят. За съжаление рядко сменяме кухните на по-малко от 15, че и 20 г. Дано един ден да имаме възможност по-често да го правим. Но кухнята се изплаща. Това е нещо, което се ползва постоянно и търпи най-много амортизация, защото трябва да е качествена.

# 157
Момичета, помооощ с идейки!
Искам да запазя плочките, вместо да слагам гръб на новата кухня.
Но на мястото на старата стенна батерия сега имам две кръгчета, замазани, но грозно стоят.
Не ми се иска само заради тях да слагам навсякъде гръб.

Какво бих могла да сложа, за да ги закрия, а и да е функционално - примерно поставка за гъбата или нещо друго  newsm78

има един милион варианти)))- ако са дюс плочки - може да се сложи декор -изпечен от полимерна глина например- аз така декорирах един безкрайно скъп плот от технически камък - на един клиент- ако кухнята ти има някакъв акцент- например- фрезоване на кръгчета - сложи тук там по плочките тия кръгчета - абе винаги има какво- също погледни и за аксесоари за кухня - има подходящи - които ще ти прикрият дефекта -и ще служат за нещо Mr. Green

# 158
Момичита имам тежката задача да измисля къде и как да е кухнята.Имаме наистина малко  жиище .Едната възможност е да е в стая 2.40 на 3.80 като дневна,а другата да я изнеса на голяма остъклена и изолирана тераса и да я разположа  в ъгъл 1.60 на 2.00.Какво ще събера там, отгоре в ъгъла ще виси ,и бойлер но може да се прикрие някак.Използващите ъглова мивка -доволни ли сте. Моля за съвет!

# 159
Sote при мен е ъглова мивката. Целта ми беше именно да си освободя място за по-голям плот. Недостатъка е, че пак отнема пространство - все още не намирам как да запълня ъгъла, който остана зад смесителя. Може би ако някак сместиш бойлера в ъгъла, така че да отнеме неизползваемото пространство...
Откъм удобство я намирам за много удобна, тъй като щом застана да мия чинии от дясно са ми мръсните, мия и слагам в ляво. Самото порстранство отстрани ми е много удобно.

# 160
Гранит. Мисля че и със стандартните плотове може, когато аз избирах моята мивка, една съфорумничка правеше нейната, ето снимка:

Мен ме разубеждаваха за такъв вариант, защото така срязан плот, залепен със силикон, може да поддаде и водата да проникне в шкафа, но за това не мога да гарантирам, само съм чувала  Embarassed

# 161
Аз искам също такава ъглова мивка ,но ми идва скъпичък този плот,а стандартните ,като гледам няма да имат такава ширина.

# 162
Sote при мен е ъглова мивката. Целта ми беше именно да си освободя място за по-голям плот. Недостатъка е, че пак отнема пространство - все още не намирам как да запълня ъгъла, който остана зад смесителя. Може би ако някак сместиш бойлера в ъгъла, така че да отнеме неизползваемото пространство...
Откъм удобство я намирам за много удобна, тъй като щом застана да мия чинии от дясно са ми мръсните, мия и слагам в ляво. Самото порстранство отстрани ми е много удобно.

А какъв е плотът ти - виждам, че не е рязан около мивката. Камък ли е?

# 163
  • Sofiа
Почти сме готови вече.Остана да сложим хладилника и микровълновата на местата им http://momomo.snimka.bg/family/nov-dom.583114.23691506
Страхотна кухня, със здраве да си я ползвате!
Влюбих се в мивката ви Crazy Можеш ли да ми кажеш модела как се казва?

# 164
  • Cофия
Добро утро момичета Simple Smile
Имам много хубав проект, от кухни Диалог, но трябва да уточня нещата цветово. Проблема е, че трябва да съчетая по някакъв начин бяло и "дърво"  - дограмата и интериорните врати са нещо между венге и махагон. Харесах си бяла боя лак, но не ми седи добре с "дървеното"....
Някакви идеи?

Общи условия

Активация на акаунт