Кърмене навън

• 9 586
  • 118
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Аз съм кърмила навън миналото лятото и може би есента един-два пъти. Вече само вкъщи, защото и моята е много любопитна и лесно се разсейва, не мога да я чакам половин час да се наяде.

# 46
Кърмя постоянно навън.
Намирам го за нещо естествено.
Не ме притесняват другите. Peace

В слинг е доста удобно, да! Simple Smile
Но позата трябва да е по-хоризонтална.

# 47
  • T"A
Здравейте,

искам да попитам:  кърмили ли сте в слинг навън? Някъде четох, че е много удобно и бебето е вътре в слинга и нищо не се вижда, дори може да се кърми докато се разхождаш прав...

Аз нося бебето във вертикална поза (тип жабка) и не мога да си представя как
ще се получи номера с кърменето...

Някакви идеи или предложения?

edonna, с какъв слинг си? За кърмене си има поза, не се слага бебето вертикално, а хоризонтално  Peace Ето за пример снимката в този сайт: http://www.carrymeaway.com/pages/Breastfeeding.html
Ето тук има инструкции на английски: http://zolowear.com/WearingNursing.aspx
Пиши ми, ако нещо не ти е ясно, мога да ти изпратя и клипче, а и да потърся за другите видове слингове, но по принцип тези с халки са може би най-удобните за кърмене   Grinning
(разхождането не съм го практикувала обаче, но съм виждала майка да кърми в крачка бебе в слинг тип шал, но това изисква майсторство, според мен  Wink http://www.peppermint.com/moby-nursing.html)

И това е вариант: https://www.mayawrap.com/l_breastfeeding.php

---
По темата: кърмя навън, не ползвам нищо да ме покрива, блузките за кърмене определено улесняват. Не се притеснявам, никога никой не ми е правил забележка, единствено собственият ми баща, мисля, се чувства малко неловко, та пред него не кърмя. Т.е. готова съм да се съобразя, ако на някой персонално причинявам неудобство, но мисля, че такива хора в средата ми са по-скоро рядкост  Peace

# 48
  • Пловдив
И аз кърмя в слинга, ако съм с него - много по-удобно ми е, пък и диването вече си тежи Whistling
Моят е нещо подобно на Премакс - слагам дребния седнал в него, почти в поза на хълбок и той си суче, но става при по-големи бебенца.
Докато беше по-малък, така и не се научих как точно става номера, но пък с кенгурото се бях специализирала дотолкова, че си го кърмих в движение, без никакви ядове

# 49
Здравейте,

искам да попитам:  кърмили ли сте в слинг навън? Някъде четох, че е много удобно и бебето е вътре в слинга и нищо не се вижда, дори може да се кърми докато се разхождаш прав...

Аз не успявах да кърмя в слинг.И въобще,слинг сме ползвали много малко.И двете ми деца го понасяха трудно.

# 50
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ние до 3-4 месец сме ползвали количка 2-3 пъти, само в слинг го носех. Ползвам и дълъг слинг шал и с халки.
 За да се кърми в слинга, бебето се поставя в позиция люлка, като в дългия бебето се поставя във вътрешния джоб (т.е. в лентата, която се пада най-отдолу). Тъй като първите месеци Стоян си живееше на гърда, слинга направо ми спаси живота - готвех, чистех и тн. със слинг с бебе в него.

Ето тук има клипчета за слинговете на бг., доста неща са описани.

И за да съм съвсем по темата, да кажа, че вече съм кърмила и на концерт.

# 51
Изпадах в паника винаги, когато си помислех, че може да ми се наложи да кърмя навън. Така беше с дъщеря ми и тя естествено не сука дълго...
Сега кърмя навън без притеснение на всякакви места. Бебчо е все още малък и успявам да се покрия, докато порастне ще имам солидна практика. Laughing

# 52
Миналото лято постоянно бяхме навън и съответно ми се налагаше доста често. Приех го за нормално!

# 53
  • Den Haag
И аз кърмя на вън от както излизаме на  разходка, понякога се покриваме с пелина,понякога не. Мисля,че е нещо напълно нормално.  Grinning

# 54
Ние до 3-4 месец сме ползвали количка 2-3 пъти, само в слинг го носех. Ползвам и дълъг слинг шал и с халки.
 За да се кърми в слинга, бебето се поставя в позиция люлка, като в дългия бебето се поставя във вътрешния джоб (т.е. в лентата, която се пада най-отдолу). Тъй като първите месеци Стоян си живееше на гърда, слинга направо ми спаси живота - готвех, чистех и тн. със слинг с бебе в него.

Ето тук има клипчета за слинговете на бг., доста неща са описани.

И за да съм съвсем по темата, да кажа, че вече съм кърмила и на концерт.

Аз използвам слинг-шал, вртикално слагам бебчо, защото само така реално мога. Слингът с халки ползвах в поза люлка, когато Калоян беше до към 5 кг. Сега е вече 6+ и му е тясно в поза люлка. Затова търся варианти да го кърмя навън ползвайки слинг-шал...

Не съм,, под 'дълъг'слинг имаш предвид "слинг-шал ли"... Той е 5 метра...

Можеш ли да обясниш как точно бебето се слага в най-долнич джоб? Седнало ли се слага, с обвити крачета около мен? Предполагам,че това става за по-големи бебчета 6+ месеца...Калоян е само на 2,5, така че не мога да го слагам седнал...

# 55
Аз съвсем случайно си налучках подходяща поза за кърмене в слинг - както си е застанал като жабче, само отпускам слинга лекичко, така че малчо да слезе малко по-надолу и устичката му да е на подходящото ниво  Wink, вдигам блузата, разкопчавам сутиена и от там нататък той си знае работата passifier

# 56
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
edonna , да слинг шал! Слагам бебето в поза люлка за кърмене, даже се бях специализирала да го местя с едно движение от поза люлка в поза жабче, само премествам едното краче и нагласям бебето.  Mr. Green
 Поза люлка е легналата поза в слинга, подходяща е от раждането и удобна за кърмене. Бебето се слага не в най-долния, а в най-вътрешния джоб, нали при шалът бебето се придържа от 3 пласта плат - има една кръстоска на гърдите, за да кърмиш бебето трябва да е във частта, която е отвътре, крачетата му, когато е по-голямо не влизат в слинга, висят отвън.

# 57
  • София
В летните жеги да сложите бебето в слинг, за да го кърмите едва ли е най-разумното решение. Синът ми бе на 4м, когато се наложи да пътувам сама с него във влак в компанията на 6 мъже. Колкото и да бях кърмила в парка, в купето на влака се притесних от всички мъже наоколо. Реших да сложа бебето в слинга, но то милото започна да се поти и се наложи да се откажа от тази идея. Беше страшно задушно и когато човечето даде сигнал, че иска да похапне се извиних на присъстващите и го сложих на гърда. Всички тактично си намериха занимание през това време и не ме притесняваха по никакъв начин. След като похапна бебчо най-възрастния пътник ме поздрави, че кърмя бебето и дълго време след това разговорът се въртя около кърменето. През целия 8-9 часов път (София-Варна) кърмих 4-5 пъти необезпокоявана от никой.
Моят съвет за тези, които се притесняват от кърменето на открито да седнат с бебето пред огледало и да се огледат как изглеждат отстрани. Шаманката, предлага всяка година дрехи специални за кърмачки, с които кърменето е съвсем дискретно. Не се налага да вдигаш блуза и да показваш паласки. Ако нямате от тези специални блузи и една по-свободна ще ви свърши работа.
Кърменето не е срамно, кърменето ви дава свобода. Не се налага през час - два да препускате към дома си, когато можете да се насладите на прекрасното време в парка, мола, в заведение с приятели или в планината. Кърмих сина над 2г, дъщеричката ми е 1г и 5м и все още я кърмя там, където пожелае. Благодарна съм на съпруга си, че ме окуражи и ми помогна да преодолея първоначалния си страх от кърменето на открито.

# 58
Не успях да се престраша с това кърмене навън  Tired
Нито преди, нито сега.  Tired
Живеем в малък град и когато огладнее се прибираме. Не ни отнема повече от 5-10 минути.

# 59
През уикендите почти всички кърмения са ни навън, много-много не се заседяваме у дома.
Най-често кърмя в колата, през първите месеци носех пелена, която премятах през рамо и върху главата на бебето, та нищо да не се вижда през прозореца. В един момент просто си дадох сметка, че няма защо да ме е срам от това, че си храня детето (кърмих и в един мебелен магазин, на по-скритичко, какво да се направи)...
Налагало ми се е да кърмя в болница, права, до търпана от чакащи пред лекарския кабинет. Застанах леко в страни, дребчо беше в слинга вертикално, главичката му леко на една страна и си сучеше без проблем. Изпитано е, че нищо не се забелязва, освен ако някой не ти наднича в пазвата. А и един виреещ из пространството разсеян поглед изтрива разните съмнения  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт