Предложения за странни, необичайни и интересни имена - 2!

• 39 577
  • 841
  •   1
Отговори
# 135
Ъшъл
Златен
Енислав
Хрисия
Велисария
Мойра

# 136
Онзи ден мярнах някъде името Весеслав.
Аз от съседна тема се подсетих за една баба - съседка на баба ми и дядо ми ведно друго време... Ваца!
Друга съседка беше Къна (името, което ме подсети, всъщност) Simple Smile

# 137
Аз от съседна тема се подсетих за една баба - съседка на баба ми и дядо ми ведно друго време... Ваца!

Ваца е съкратено от Иванка. Вероятно се казва Иванка, но я наричат галено така и така си е останала...Едната от сестрите на моята баба се казваше така..

# 138

Ваца е съкратено от Иванка. Вероятно се казва Иванка, но я наричат галено така и така си е останала...Едната от сестрите на моята баба се казваше така..

Нямам представа, а вече няма и кого да попитам. Никога не съм чувала другояче да я наричат. Наоколо всички възрастни се наричаха с целите си имена, вкл. моята собствена баба Иванка и мъжът на Ваца - Никола. Но е възможно, което не знам - не знам Simple Smile
Но това потвърждава мнението ми, че някои абсурдни и архаични от наша гледна точка имена са възникнали именно от някакви умалителни. Просто в други времена правилата за умаляване са били други. Напр. сега една Цветана ще е Цвети, преди време е била Тана, Гергана - сега Гери, преди Гана.

# 139
Права си кръстена съм Евгения на баба си  - Евгения. На бабчето умалителното беше Гека. Имам по-голяма братовчедка, кръстена на същата баба - умалително Гечка. Аз съм Женя  Mr. Green Братовчедката колко сълзи изплака докато отучи хората да и казват с това грозно умалително име

# 140
Аз пък познавам една Гизда-20-25 годишно момиче!

# 141
А на хората как им е хрумнало да я наричат така? Не бих се сетила за друго умалително на Евгения, освен Жени. Thinking

# 142
А на хората как им е хрумнало да я наричат така? Не бих се сетила за друго умалително на Евгения, освен Жени. Thinking
Нали е на бабата на която умалително казват Гека... А на бабата как са го измислили вече не знам. Но както казахме вече, по време на нашите баби са умалявали имената по друг начин.

# 143
На Евгения може да се казва Ева,Ния..

# 144
Имах съученичка Евгения и й казвахме Ена Simple Smile Съученик Евгени - Гени, Гена, друг познат Евгени - Ечо... Има как, имааа Wink
---
А, да - Ния от "Железния светилник" също е Евгения.
Всъщност, единствената Жени, за която се сещам, се казва... Жанет Simple Smile

# 145
О!Познавах една бабичка преди доста време и се казваше Смарайда/със ударение на второто,,А''/.

# 146
Само по себе си името е доста екзотично.

# 147
Това го има в един разказ на Елин Пелин - http://letera.hit.bg/pelin/pelin3.htm Жената със златния косъм Simple Smile

# 148

Аз се сещам за Ния Simple Smile

Съседката на село, баба Вътка, била всъщност Вълкана  Thinking

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.
 Joy

# 149
  • някъде по морето
О!Познавах една бабичка преди доста време и се казваше Смарайда/със ударение на второто,,А''/.
В нашия регион има доста гърци и името се среща , най-вече като Смарайди.
Даже се използва за нарицателно на жена, която обича да ходи по гости и не е добра домакиня. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт