С много цветна красота ще оцветиме ний света

• 59 278
  • 722
  •   1
Отговори
# 570
  • на североизток от Рая
     Здравейте!  Hug

popii, mumita, благодаря ви за поздравите  и милото посрещане!  Hug Зарадвахте ме!

Аз ще покажа няколко снимки само. Не съм качвала други. Прибирам багаж, пера, нямам време, а и настроението ми е скапано. Не мога да се адаптирам тук все още, спи ми се...Така ще е няколко дни, няма как.

Първата снимка ще е близо до темата, за да не ме обвинят в спам.
 На една прекрасна полянка имаше нацъфтели маргарити. Толкова много бяха...Имаше и мащерка, набрах малко.

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 06:38 от neli mar4

# 571
  • Варна
Нели,
добре дошла Grinning
Много хубави снимки, ще ги покажа на моя мъж, да си припомни емоциите Simple Smile Той ме навива да ходим до Рилския манастир, ама много път ми се вижда, ще се скапем. А и така ме е страх, то по пътищата на милата ни родина не е за пътуване ooooh! Ама хайде да не предизвиквам съдбата Blush
А ти как си се докарала с тази капачка, еййй, ще се осакатиш. Минава ли вече?

# 572
Здравейте момичета!Можете ли да ми кажете какво символизира белия лилиум?Е той уж е бял,но в средата на листата е жълт,така че не знам бял ли го водят.

# 573
Здравейте момичета!Можете ли да ми кажете какво символизира белия лилиум?Е той уж е бял,но в средата на листата е жълт,така че не знам бял ли го водят.
През Ренесанса лилиумът става символ на чистотата и затова го наричат цветето на Дева Мария. Според французите са символ на смелост и благородство.

Но според различните народи и легендите, и символа на цветето са различни.

# 574
През Ренесанса лилиумът става символ на чистотата и затова го наричат цветето на Дева Мария. Според французите са символ на смелост и благородство.

Но според различните народи и легендите, и символа на цветето са различни.

Благодаря  Simple Smile

# 575
  • София
С известно забавяне - ето и снимки на въпросното сакъзче. По Делиормана му казват "америка"
тук е още бебе де Simple Smile
А онзи ден съседката ме снабди с клончета сакъзи, че кършила нейните. Дано се хванат, че всяко година ми дава и аз качествено ги уморявам зимата ooooh!
мушкатце
Нещо не се справих със снимките Sad От тази са новите снимки

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 22:37 от Доника

# 576
  • Варна
Доника,
това не е ли индрише newsm78

# 577
  • София
Месечинке, замислиме newsm78 Но май си права - и чичо Гошо това ми показа...Моето е с кремави цветове

# 578
  • Видин
Да, това е индрише  Heart Eyes Напомня ми на покойната ми баба, може би защото тя гледаше такива  Heart Eyes

# 579
  • Варна
Мда, и на мен ми навява спомени от детството. Бях забравила това цвете, а е толкова нежно и красиво Heart Eyes А как само ухаят листенцата му Hug

# 580
Мда, и на мен ми навява спомени от детството. Бях забравила това цвете, а е толкова нежно и красиво Heart Eyes А как само ухаят листенцата му Hug
.....и ги хващаш с ръчичка, че да накараш мама да подивее послеееее Laughing
 Здравейте.
 Нели добре завърнала  се. Много хубави снимки.
Момичета прекрасни цветя.
И аз си мисля, че на Доника китчето е индрише. Ето моето http://media.snimka.bg/8789/023833964.jpg?r=0
Аз се изгубих, но така е. Ангажименти от всякъде. Не мога да стигна до основния компютър, че да пусна снимки.
Цветятя ми растат с пълна сила, много са големи всички. Имах едни бебешки бегонии, в момента са полудели.
Бях давала на майка семена от далии и слънчоглед. Каза, че са прекрасни цветове. Също и на една четирилисна детелина се радва.
Момичета имам въпрос. След около 20 дена ще си пътуваме. Скоро си разделих бананчето. Имам 4-5 малки издънки. Ако някой иска ще му изпратя като си дойда.
Ако искате нещо дребно кажете. Надявам се да мога да донеса.
Обещавам ако мога в четвъртък или петък да пусна снимки. Лека вечер. Hug

# 581
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
по мои спомени индришето беше с дребни, бели не впечатляващи цветчета.  Thinking да не са направили и на индришето някакво ГМО?

...
Ако искате нещо ...кажете. Надявам се да мога да донеса.

Joy Joy на такъв въпрос обикновено ми отговарят "ами донеси чувал картофи, тенекия сирене и каквото можеш да вземеш без да те хванат в магазина"  Joy Joy

опит за шегичка Wink лек път и весело изкарване при мама  Hug

# 582
Добре дошла на Нели! Hug Доника,чудесни цветя!   bouquet Много ми хареса онова червеното мушкатце ,кичесто ,като розичка ,страхотно е!  От мен едно ново мушкатце и разцъфтял хибискус . Simple Smile   

# 583
  • Варна
по мои спомени индришето беше с дребни, бели не впечатляващи цветчета.  Thinking да не са направили и на индришето някакво ГМО?
Бледорозови и дребни, но много нежни според мен:
http://www.gradinata.bg/_images/i007709.jpg
Обаче със сигурност има и други видове, освен този, който масово се отглежда от бабите ни.
Снощи от вятъра пак ми изпопадаха саксиите, крайно време е моятт мъж да направи някакви прегради, които да ги държат на местата им Crossing Arms

# 584
  • гр.Златица
Да,това е индрише! Но аз миналата година гледах мини-индрише,така ,че сортовете му са много - сега имам класическо в къщи и такова,което цъфти бяло,но то е на село при мама. Аз използвам индришето в сладка и компоти,както правеше баба. 1 листенце,хубаво измито,сложено в компот от круши или череши,придава такъв невероятен аромат! А за сладкото от круши е просто задължително,така се прави по нашия край.

Общи условия

Активация на акаунт