Познай коя е книгата - 3

• 27 254
  • 774
  •   1
Отговори
# 570
вълшебница, ти си.  Hug
Авторът е Джейми Форд.

# 571
"Сладостните аромати, които обгръщаха всичко в Сан Салваторе, бяха достатъчни да възцарят мир и хармония. Те долитаха в дневната от цветята върху бойниците и срещаха тези от цветята в стаята, и човек почти, мислеше си госпожа Уилкинс, ги виждаше как се поздравяват със свята целувка. Кой може да се гневи сред толкова много изящност? Кой може да бъде користолюбив, алчен, по стария, груб лондонски начин в присъствието на такова изобилие от красота?"

# 572
  • София
Eлизaбет фон Apним  - "Вълшебният април"

# 573
Точно  Peace
Много красива книга. Кари, давай.

# 574
  • София

"Аз проектирах Кортланд. Аз ви го дадох. Аз го унищожих.
    Унищожих го, защото не аз бях причината той да се появи на бял свят. Той беше двойно изчадие. И по форма, и по предназначение. Длъжен бях да унищожа и двете. Формата бе осакатена от двама посредствени хора, позволили си да подобряват нещо, което не бяха създали, и което не са в състояние да създадат. Позволиха им да го сторят заради общоприетото убеждение, че алтруистичното предназначение на сградата е по-важно от всичко друго, и че аз нямам право да възразя.
    Приех да проектирам Кортланд, за да бъде построен по моя проект. Не съм имал никакъв друг мотив. Това бе цената, която определих за работата си. Тя не ми бе изплатена. "

Последна редакция: пн, 10 окт 2011, 14:55 от kari

# 575
Айн Ранд - "Изворът"?

# 576
  • София
Даниеле, "Изворът" е! Ти си! Simple Smile

# 577
Simple Smile
Не мога да ви опиша в какъв кошмар този моряк обръщаше съня ми. През бурните нощи, когато вятърът блъскаше къщата ни от четири страни, а прибоят ревеше в заливчето и отекваше в скалите, виждах моряка в хиляди образи, в хиляди демонични форми. Кракът му биваше отрязан ту до коляното, ту до бедрото или пък той целият се превръщаше в някакво еднокрако чудовище с крак по средата на тялото. Когато ме преследваше и гонеше през плетища и трапове, подскачайки на единия си крак, преживявах най-страшния кошмар. Изобщо с тези ужасни съновидения аз заплащах скъпо монетата от четири пенса, която получавах всеки месец.

# 578
  • на североизток от Рая
   Здравейте!
 Отдавна не съм се включвала в темата. Сега погледнах и предполагам, че откъсът е от "Острова на съкровищата". Права ли съм?  newsm78

# 579
Да, права си Simple Smile Твой ред е   bouquet

# 580
  • на североизток от Рая
     Всъщност всичко е много просто. Проблемът е, че децата вярват на думите на възрастните и когато на свой ред пораснат, си отмъщават, като лъжат собствените си деца. "Животът има смисъл, който възрастните са прозрели" е всеобща лъжа, в която всички трябва да вярват. И когато в зрялата си възраст човек разбере, че това не е така, е вече много късно. Тайнството остава ненакърнено, но целият резерв от енергия е отдавна изчерпан в глупави дейности.

# 581
Напоня ми на стила на Анди Андрюс. Blush

# 582
  • на североизток от Рая
   Не е Анди Андрюс.

# 583
  • на североизток от Рая
  Здравейте!

Темата отива назад, а никой не се опитва да познае отговора на загадката. Ще издам името на авторката - Мюриел Барбери. Книгата е доста популярна напоследък.
 Ако ви затрудни отново, довечера ще кажа и заглавието й.  Peace

# 584
Ако е "Елегантността на таралежа", то тя е популярна и в темата.
И пак ако съм познала, нека някой, който скоро не е пускал ме замести. Че инак става скучно.

Общи условия

Активация на акаунт