Познай коя е книгата - 3

• 27 239
  • 774
  •   1
Отговори
# 630
  • на североизток от Рая
  Еееее, българска литература, тъй ли?!

Със сигурност откъсът е от "Тютюн".
 Отстъпвам реда си на някой друг.  Peace

# 631
Simple Smile Точно така Simple Smile

# 632
Хм, ами да взема да ви предложа още една книжка, като гледам, че от сутринта насам никой не е изявил желание да задава?

Независимо от сегашните си пристрастия към всичко, което засяга правата на жените, освобождението на Третия свят и изделията от камъшит, тя не виждаше причина да закрива сметката си във "Фортнъм и Мейсън". За нея това беше една от малкото останали и облаги от брака, към които си струва да се придържа, особено като се има предвид фактът, че по някакво странно стечение на обстоятелствата съпругът и продължаваше да и плаща сметките. Според нея нямаше никаква причина да се задоволява с по-нискокачествена храна, отколкото преди да получи недотам желаната си свобода само защото в момента не живееше в толкова добър квартал и (с помощта на сестрите си по съдба) беше проумяла истината за потиснатите съпруги. Дъщерята знаеше от личен опит, че през по-голямата част от годината поръчките се състояха от джин "Гордънс" и от персийско кашу, но когато Маркъс си идваше за ваканциите, кутиите с доставки бяха направо препълнени.

# 633
Ето още едно откъсче от същата:

- Джейми, когото Вики смята просто за фантастичен - добави Тес, а Вики се усмихна малко насила.
- О, да, знам го. Джейми, онзи скапаняк с отвратително дълга коса и противно куче!
- Не, Джейми, той е изключително интересна личност със собствен стил и с красива афганска хрътка.
- Да де, нали това казвам - скапанякът с дългата коса и противното куче!
- Бърт, откакто уча в колежа, открих, че повечето от съучениците ми отдавна са се отказали от това снобско плъзгане по гребена на уличната мода. Всеки във "Фаундри" има свой собствен стил, който е уникална проява на таланта му.
- Бла! - Бърт се престори, че и се повдига. - Вики, понякога си такава сухарка! "Гребена на уличната мода", мноого те моооля! Ако искаш, тръгни с него, но на мен ми изглежда доста шантав. Не идвай да ми плачеш на рамото, ако те накара да правиш секс и с кучето му.
Тес се изхили толкова силно и така внезапно, че от носа и изригна струя бира. Трите избухнаха в истеричен кикот при вида на кехлибарената течност, която се стичаше по лицето и.

Ако до десет довечера няма познали, пускам последен откъс, ако и той не свърши работа, ще я оттегля Simple Smile

# 634
Тъй. Последен опит Simple Smile

Бърт и майка и се заеха с домакинските дреболии и си бъбреха сладко като две стари приятелки, които винаги са се спогаждали отлично. Заедно подредиха масата и за учудване на щерката Анджела се съобрази със съвета и да не слага салфетките вътре в чашите. Непознатото усещане да се разбира с майка си и допадна. По-късно същия следобед, когато всичко най-сетне беше готово, Анджела отиде да си направи косата. Бърт се радваше, че ще се постегне малко, но се боеше да не би да прекали в старанията си. Знаеше, че човек прави грешка, ако допусне да проличи колко силно желае нещо. Знаеше също, че безразличието се отплаща по-добре и че ако позволиш на хората да разберат, че си положил огромно усилие, това само усилва болката от провала и те кара да се чувстваш жалък.

Около седем часа същата вечер Бърт и Анджела седяха в дневната в очакване на гостите си. Отношенията им бяха останали приятелски и Бърт не можеше да се отърве от все по-засилващото се лошо предчувствие. Не беше свикнала на разбирателство с майка си, да не говорим за целодневна хармония, затова не можеше да се пребори със свития си на топка стомах и с паниката, че всичко може всеки момент да пропадне. Знаеше колко много усилия беше положила майка и, което правеше избухването още по-вероятно. Знаеше и това, че ако Анджела усетеше наближаването на провал, тя щеше да бъде първата и жертва.

# 635
Май ще трябва като един популярен професор сама да си отговоря Simple Smile Ето коя е книгата. За да компенсирам, предлагам нещо лесничко:

...искаше да сложи чорапки и шалчета на мандрагорите, а това бе сложна процедура, която тя не би поверила никому, особено след като сега бе толкова важно мандрагорите да пораснат бързо.

М.П. със задоволство съобщи, че мандрагорите започнали да стават по-потайни и нацупени, което означавало, че бързо се разделят с детството.

— Щом им се изчисти и акнето, ще бъдат готови за ново пресаждане — чу я Х. да разправя успокоително на Ф. един следобед. — Съвсем скоро след това ще ги отрежем, ще ги сварим и няма да усетите кога отново ще си имате Г.Н.

През март няколко от мандрагорите си устроиха шумно лудо парти в Трета оранжерия. П. С. беше много щастлива.

— Щом започнат да прескачат от саксия в саксия, значи са напълно узрели.

# 636
  • España
"Хари Потър и стаята на тайните"

# 637
  bouquet

Ти си!

# 638
  • España
"Претърпях злополука на строителната площадка. Нищо драматично — просто когато един пикап, дори да е „Додж Рам“ с всичките му екстри, влезе в стълкновение с грамаден кран, пикапът неизменно губи. Отдясно черепът ми само се пукна. Лявата страна на главата ми се удари толкова силно във вратата на доджа, че получих три фрактури. Или май бяха пет. Паметта ми се възвърна донякъде, но не е силна като преди.

Диагнозата бе мозъчна контузия. Ребрата ми бяха счупени. Костта на дясното бедро бе раздробена. Въпреки че запазих петдесет процента от зрението си на дясното око (има дни, през които виждам и по-добре), загубих дясната си ръка.

Вероятно трябваше да загубя живота си, но оцелях. Очакваше се да остана умствено ограничен (какъвто бях в началото), обаче ми се размина. Донякъде."

Нещо лесно и от мен.

# 639
Напомня ми малко на Нора Робъртс и на една книга на Дийн Кунц... Но не мисля, че е тя.

# 640
  • USA, Steak State
Стивън Кинг- "Дума Ки"?

Не съм сигурна дали съм права, защото съм чела само няколко глави от книгата и то на английски. След това я зарязах, че ми беше неудобна за четене като тежест и размер от естетическа гледна точка. Сега я търся на български, за да преустановя четенето на английски с цел незабравяне на родната реч.

# 641
  • España
TheBlackWidow позна, "Дума Ки" е книгата.

# 642
  • USA, Steak State
Ще ви опиша Алис съвсем просто: тя е щраус. Подобно на тази бягаща птица, тя е висока , дива и скрива главата веднага щом усети опастност. Безкрайните и стройни крака / два на брой/ крепят чувствена гръд с предизвикателни плодове / също два на брой/. Косите и, дълги, черни и прави. Тялото на Алис е направено сякаш специално, за да вади от равновесие благовъзпитани женени мъже, които не очакват нищо или само това чакат. Именно това я отличава от щрауса / като оставим настрани факта, че Алис не снася яйца по 1кг, както можах да установя в последствие/.

# 643
Звучи ми малко в стила на един мъжки "чик лит" - "Гадже номер..." (забравих кой номер беше) на един автор, на-който-му-забравих-името... И главната героиня пак беше Алис, суперсекси etc etc, но откъсът май не е от тази книга, просто прилича като стил. Ама и аз един отговор дадох  Mr. Green ... повече като нова загадка. Е, ако някой ме е разбрал, да се произнесе "топло" ли е.

# 644
  • USA, Steak State
Книгата е джобна, лека и незапомняща се.  Mr. Green
Още един жокер, чистоя бяла обложка има. Wink  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт