Познай коя е книгата - 3

• 27 232
  • 774
  •   1
Отговори
# 675
Ее, Свет, много без време си се предала. Някои излизаме преди осем и се прибираме след десет  Mr. Green

Ето една лесничка от мен. Лесничка в смисъл, че няма начин част от съфорумците да не са я чели, предвид напълно заслужената популярност на първата и част:

- Мъкнеш се с Тото, гербовата ти марка е гадже на Тото, ходиш с Льольо, а той, кой знае защо минава за популярна особа - обясни ми Тъпата пръчка един ден, без дори да съм я питала.
- К'во, к'во? - направих се, че не разбирам.
- Такова - засмя се Пръчката. - Скрий тая учудена физиономия, с което се оглеждаш наоколо. Ти си готино парче, макар че доста приличаш на прилеп.
- Прилеп! - изръмжах аз. - Прилеп ли каза?
- Абе, ти слушаш ли ме въобще? - ядоса се Пръчката. - Слушай кака си Мила, тя не е само една проста манекенка.

# 676
Ето още един откъс:

Дядо ми, миличкият, мно'о се връзва. Вечер ме чака на балкона.
- Прибери се, бе дядо! - викам му. - Ще настинеш и ще умреш.
Обаче той - не. Дебне и чака. И се притеснява.
Един ден каза:
- Абе, Графиньо, аз вярно, че съм стар и кьорав, но ми се струва, че всеки ден те изпраща различно момче.  Thinking
А-а-а-а. Ох, ъх и т.н. Наложи се да излъжа:
- Ами, струва ти се само. Това е едно и също момче, но с различни дрехи. Сега момчетата обръщат много по-голямо внимание на дрехите, не си ли чувал за метросексуалност?
- Това не е ли, дето си лакират ноктите? - ужаси се дядо ми.
Знаех си аз, че ще бъде грешка да му показвам как се влиза в нета.
Кой го знае къде влиза и какво чете.

# 677
  • София
Графиня Батори? Или някоя от другите - чела съм само откъси... Simple Smile

# 678
Дева, позна. "Графиня Батори" е. Ти си!

(има ли други с тези герои освен "Графиня"-та и "Тина и половина"?)

# 679
  • София
Не знам. Аз съм чела откъси от тези двете...

Ето моята загадка:

Познавах един човек, благ и кротък. И всички би следвало да му отдадат добрите си чувства, ако не беше един негов печален навик. Просто обичаше, след като похапне, да се оригне добре. Правеше го съвсем естествно, твърдеше, че му идва отвътре и че е от малкото му удоволствия в този скапан живот. Рядко някой споделяше обяда му. Един ден той прочел, че в Ориента тамошните народи не само редовно се оригвали обилно след обеда си, но това било признак на добър тон. Тогава моят познат си стегна багажа и преди да замине, каза нещо, от което му излезе име на умен и разсъдлив мъж. А именно, че онези народи, които от кефа си правят бонтон, знаят какво е кеф и какво - бонтон. И като се оригна за сбогом, обърна гръб и отпраши към Ориента.

# 680
Малко грубичко нахлувам, съвсем непозната в темата ви, но........"Естествен роман" на Георги Господинов Simple Smile

# 681
  • София
Да, melancholia, позна! Simple Smile Това е един от малкото съвременни български автори, които харесвам. Много исках да пусна цитат от любимия ми разказ, но не знаех дали може да даваме цитати от разкази...

# 682
И на мен ми е любим този разказ. Харесвам също и "Кристин, която маха от влака" И изобщо, Г. Господинов ми е любимец.
Ето и моят цитат:
"…С течение на годините ще разберете, че първото условие,
за да бъде този свят едно поносимо място за живеене,
е да признаете неизбежния егоизъм на хората.
Вие искате от хората себеотрицание – това е нелепо;
значи, вие искате те да жертват желанията си заради вашите. Откъде накъде? След като се примирите с мисълта, че на този свят всеки живее за себе си,
ще станете по- малко взискателни към себеподобните си.
Те няма да ви разочароват и вие ще гледате на тях
с повече снизхождение и обич. Хората търсят едно в живота- приятното."

# 683
"Души в окови" на Съмърсет Моъм - много любим автор  Peace

# 684
Да, точно "Души в окови" е Simple Smile

# 685
"Има приказка с името "Дарът на Луцифер".
Духът на тъмнината си мислел: Как още по-здраво да свържа човечеството със Земята? Нека бъдат запазени обичаите и привичките, нищо не свързва така човечеството с обичайните образи, но това средство е годно само за множеството. Много по-опасна е самотата, в нея просветва съзнанието и се градят нови творения. Самотата на духа дава представа за по-нататъшните форми. Трябва да се ограничат гласовете на самотата. Хората не трябва да остават сами. "Ще им дам тяхното отражение и нека привикват към своя образ". Слугите на тъмнината донесли на хората огледалото..."

# 686
Миражче, два дни минаха. Да ни дадеш жокер или нещо?

# 687
"Криптограми от Изтока", Рьорих?

# 688
Извинявайте, че съм се отплеснала  ooooh!
Да, Рьорих е, но книгага е "Седемте велики тайни на космоса".
argun, ти си  Hug

# 689
Хм, а бях почти сигурна.

Ето нещо от мен:

Бил е най-щастливият миг в живота ми, не съм го знаел. И да съм го знаел, възможно ли е било това щастие да се съхрани, възможно ли е било всичко да се развие по-иначе? Да, ако съм можел да осъзная, че този е най-щастливият миг в живота ми, никога не бих избягал от своето щастие. Вълшебният златен миг, овладял с безмерен покой всяка частица от мен, бе продължил секунди, а ми се стори, че щастието се точи с часове, с години.

Общи условия

Активация на акаунт