По разходки потеглили са всички, ЯНУАРЧЕТА с грейнали очички /12/

• 26 766
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Сакси, разкажи някоя нова смешна история ако има, че много ми е кофти.

днес направихме една тягосна за мен разходка с малкия и баща му.казвам му това така, не така, и прочие, а той :само ме критикуваш.не съвет е,не си гледал бебе незнаеш, не ,не ти вярвам. по-късно: казвам му,че ми е неприятен вече,той :нямаше ме 3 месеца и вече съм ти станал неприятен. казвам му ,че  още не му се е събудило бащинското чувство,а той ми да не го събуждам изобщо  ooooh! не искам да го виждам.да минават 2 месеца и да се маха

та каква беше смешката?

Емо цяла вечер,късната вечер,че се прибрах в 9.30ч, ми се смя ,толкова закачливо и сладко, с глас, ейййй, няма такова щастие. да го гледам, да го гушкам, да му говоря, да си играя с него, и той да ми отвръща с гукане, усмивки и смях  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 661
Здравейте и от мен ,честити месечинки ,честит рожденик  на патерици Нощни,честити зъбчета на озъбилите се бебоци  tooth tooth tooth и на всички,които имаха повод за празнуване днес,а за нямащите- beer beer3 beer2  наздраве.
Пепи,честито  ви зъбче,а дано и другите излязат бързо и безпроблемно,честито ви и обръщане  Hug
Лелееее каква е тая млечна кухня след 4 месец,в Бургас най-рано след 10 месец може да се запише детето,за каката преди 6 години беше от 6 месец  Shocked Shocked Shocked
Все забравям кой беше  писал за запушения сълзен канал,но на истина секретите са доста трудно лечими,а капките само временно му помагат,а както и в случая е открит по-късно проблема,те са по-упорити и зелени и почти невероятно ще е да се излекува само с масаж,сондирането е почти задължително и е след 6 месец до годинката.След годинката успявоемоста е по-малка,може да се наложи и втори сондаж.
Чопи  Hug Hug Hug
Шана,добре си се завърнала   bouquet
Лека нощ на всички smile3524

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 00:19 от nina_tita

# 662
  • Сливен
Вие говорите за постижения. Емилия прави "боц" и дава ръчички  Crossing Arms  Wink
А, и в Бургас от 10 месеца... за кухнята говоря.... та както казах и в Сливен май ще го правят. Общината да си пести пари...  Thinking

# 663
  • Пазарджик
Чопи Hug Hug Hug

Отивам да да си взема на мъжо от бирите,ще се уча да пия,няма да се цепя от колектива. Laughing
И лека вечер от мене!!!

# 664
Е, добре де, извинете ме, ама как ги учите тия деца  newsm78 според мен е прекалено рано. Аз се забавлявам с Ели по цял ден и вярвай ми тя никак не разбира като се опитам да й покажа как да пляска ...

Чопи, на теб може да ти е криво, ама аз си мисля че мъж ти (таткото на Емо) започва да го е яд че ви е загубил и се чуди как да те дразни  Peace

# 665
Жоржи, може и така да е,въпреки че не вярвам. с дразнене още повече ще ме отблъсне, така и детето. на мен ми е криво, защото ми е неприятно като се виждаме,и се дразня от него, и си мисля че и детето може да ме усети,или поне като ме слуша. и се чувствам виновна пред детето
 Stop стига вече

аз показвам на Емо здрасти с ръка от поне 2 месеца. аха да си дигне ръката като мен, но неееее.
като плесна с ръце се стряска в началото.това засега го избягвам като игра.
проверих- няма зъбче.  hahaha

лека и спокойна нощ

# 666
  • София
Mirrabella  Praynig добре че не сте алергични. Дано детенце се оправи!

Честити ви зъбчета!!! Ние зъби още нямаме, но и нямаме симптоми за никнене. Само дето много лиги пуска.

Бенджолина, пробва ли ти да ядеш круши? При нас действа безотказно. Най-късно на следващия ден Никол се е изходила поне веднъж...

# 667
Добро утро!

Мирабела, как ви прегледаха?

Не знам защо така наскачахте всички. Всяко бебе се развива различно. На една позната детето на 6 месеца пълзеше и само се изправяше по мебелите, а моето въобще не е пълзяло, и какво като му било рано на детето, то вас ще слуша какво да прави и да не прави  ooooh! Вместо да се радвате на детето, веднага кусури търсите....

Сега пробвах моята и като и дам ръката за пет - ми я хваща...

Бенджи, сутрин я слагам на "кукото" - столчето за кола - веднага след като се е събудила - и ака всеки път.

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 07:57 от Бебешондел

# 668
Прекрасна неделя!
Сега за всички по една заслужена закуска в леглото-

За млечната кухня- мисля, навсякъде го направиха със закон да е след 10 навършен месец!
И не е за пестене на пари!  Naughty

В  НАЦИОНАЛЕН ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ “ХРАНИ И ХРАНЕНЕ” - МЗ
 Има препоръки за захранване и хранене на кърмачетата

....

Автори:
Ст.н.с. д-р Стефка Петрова, дм
Ръководител на направление “Храни и хранене”, НЦООЗ
Национален консултант на МЗ по хранене и диететика
Д-р Лалка Рангелова, специалист по хранене и диететика,
лаборатория «Хранене и обществено здраве», НЦООЗ

Необосновано ранното захранване, преди 16-седмична
възраст, създава рискове за здравето и развитието на кърмачето,
свързани със следното:
• Майчината кърма може да бъде изместена от захранващите
храни.
• Бебетата са изложени на микробни агенти от храните и
течностите, които са потенциално замърсени и могат да
увеличат риска от болести, свързани с диария и хранителни
дефицити.
• Повишен риск от болести, свързани с диария и хранителни
алергии, поради незрялост на стомашно-чревния тракт на
бебето.

Ноеми, аз най-вече дадох линка заради тази част на статията-

Много често майките не се справят с въвеждането на твърди храни именно защото много им се иска да нахранят малчугана с друга храна. В съзнанието на съвременните майки упорито стои убеждението, че майчиното мляко по качествен състав е не твърде надеждна течност и е нужно да бъде допълвано с друга храна. Съвършено се игнорира фактът, че млякото е съвършеният продукт, създаден от еволюцията именно, за да се изхранват човешките деца и е абсолютно съвършен по своята усвояемост и хранителност.

Изследванията доказват, че ранното въвеждане на друга храна влошава усвояемостта на хранителните вещества от млякото, а детето започва да усвоява тези вещества от други храни едва след една година. Поведението на детето към храната не е изкуствено измислено, а е обусловено от особеностите на развитието на организма му, най-вече на стомашно-чревния тракт. Майките трябва да помнят, че задачата им е не да нахранят детето с храна, а да го запознаят с нея и да поддържат интереса му към яденето. Ако искате в бъдеще детето да има добър апетит, никога не се старайте да го храните след като е изгубило интерес към процеса на хранене. На майката, изгубила половин ден да сготви пюре или отворила готово бурканче, й е тежко да гледа как детето бяга, след като изяло две лъжички. Иска й се да го хване, да му отвлече вниманието с книжка, играчка или телевизора, само и само да си отваря устата. Не правете това! Детето, което има възможност да суче от майчината гръд никога няма да страда от глад и жажда! Ако кърменето е правилно организирано, всичко, от което се нуждае детето, си го доставя от майчината гръд.

# 669
 Добро утро!
 Мила, благодаря за закуската!
 За ДК и аз знам, че е от 10мес. възраст. От моя опит, а и доколкото слушам майките около мен, в повечето държавни такива , не готвят добре или поне децата не ги харесват...
 Да ви попитам отново, колко време смятате само да запознавате със вкусове и горе долу от кой месец мислите да заместите хранене?
 Хубав ден и още по-хубаво настроение!

# 670
Добро утро!

Мила, за пореден път благодаря за хубавата закуска!
За съжаление моята не е в леглото, но и това ще стане.

Адис, аз мисля само да запознавам с вкусовете до края на петия месец и в шестия вече да започна заместване на хранене. Но не се заричам, защото не знам какъв акъл ще ми дойде утре  Mr. Green

В Бургас имаме държавна ДК и две частни, аз определено ще се насоча към една от частните, още повече едната има доставка до дома, което е супер удобно през зимата.

Нали вчера се похвалих, че Кали вече се обръща от гръб по корем. И вече имаме проблем Laughing започна непрекъснато да пробва новото умение, но не и харесва да стои по корем и започва да реве. Тъкмо свикна да стои по малко сама в кошарата със играчките и мислех че ще мога поне да имам време да отида до 00, и започна да се върти. Няма миг спокойствие за мама  Mr. Green Даже нощес докато спеше няколко пъти се обръщаше по корем и се събуждаше с рев.

Сега ви пожелавам хубав и слънчев ден, аз ще бягам, че малката пак е гладна!

# 671
Да ви попитам отново, колко време смятате само да запознавате със вкусове и горе долу от кой месец мислите да заместите хранене?
 Хубав ден и още по-хубаво настроение!

Каката замести хранене след годинката...Основно на кърма и за десерт-това което и сготвя аз  Peace После обърна режима. Водех се от нея. И сега ще е така. Каквото покажат децата  Peace

# 672
Добро утро
Мила,от твоите закуски винаги ми става много ведро и приятно  bouquet
chopi Hug таткото ще загуби от цялата работа.
адис аз мисля да запознавам с вкусовете до 6 месец и тогава може би да заместя хранене но още не съм решила Peace
ДК -сигурно ще запиша след 11 месец и пак не съм сигурна дали ще го направя тогава.Всеки сам си решава кое е най-добро за детето му.
За моториката на децата ами ни сме си от марзеливичките още не можем дори да се обръщаме.Това на мен не ми пречи.Всяко дете е строго индивидуално.
Честито на всички бебенца които днес имат месечинка, tooth,които правят боц и дават пет.Да радват много мама и тати.

# 673
Добро утро! Hug

Мила, отново приятна закуска за неделя сутрин....  bouquet

Jorjianaaa благодаря ти, че ми писа за Веси и Катето, радвам се всичко е ОК, липсва ми тук.

Нина Тита аз писах за запушен слъзен канал, а после и ral сподели за същия проблем. За съжаление аз съм много притеснена, тази сутрин Самуил се събуди с напълно залепнало оченце, трих го доста време с преварена водичка докато се отвори и махне секрета, правих масажче, капнах пак капки, и ще се надявам да се оправи. Praynig Ако не стане, ще търсим лекарска помощ!
Браво на всички за новите постижения  Hug - и аз знам, че всяко дете е индивидуалност и когато му дойде времето ще направи всичко, което трябва, затова не се тревожа! Да са живи и здрави!
Благодаря момичета за пожеланията за успех на дъщеря ми в понеделник!

# 674
  • Велико Търново
Добро утро
Мила,от твоите закуски винаги ми става много ведро и приятно  bouquet

Мила, и на мен ми действат супер ободряващо картинките ти! Все едно фреша съм го изпила, а не видяла на екрана! Благодаря ти за което!   bouquet

Въпрос към момичетата, които ще ползват услугите на детските кухни. Знаете ли как става контрола на качеството и хигиената на тези обекти? По-точно на частните детски кухни? Подлежат ли ня някъкав контрол и от кого? Ей това ме е притеснявало винаги и досега на двете по-големи деца все съм им готвила, защото мине се не мине време и току стане инцидент с детската кухня в някой град.
В нашия град има частна и държавна кухня. И особено сега, когато и свободните ми секунди са кът, започвам да се замислям дали да не прибягна до услугите на частната, че ще ми ги кара и на адреса?  Thinking   

Общи условия

Активация на акаунт