По разходки потеглили са всички, ЯНУАРЧЕТА с грейнали очички /12/

• 26 768
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • Велико Търново
И един сутрешен поздрав.

# 676
Ааааааааааа, Тонче с тва парче ме изстреля в Космоса  Hug

Тенк Ю !!!

# 677
  • Пазарджик
Добро утро!!!

МилаИванова   bouquet

За кухнята в нашия град от 10м. не съм проверявала обаче,как стоят нещата.А за пюрета пък сега научавам  newsm78,но мисля ,че такава екстра нямаме.

# 678
  • София, Лагера
Здрасти мацита!

Чопи, аз пък се радвам от ситуацията ти. Така е много по-добре от това ти да го мислиш, сънуваш, страдаш, а той да си вее байрака  Wink  Peace

Адис, аз смятам постепенно да увеличавам количествата на храната след 8-ми месец. Но винаги кърмата първа.  Peace Заместване... зависи от беб.

Детска кухня няма да ползвам. На мен никак не ми пречи да готвя. Така и така почти всеки ден готвя за нас, + - един сварен картоф или морков още няма да ме натовари  Wink

Мацки, относно развитието на дечицата - наистина няма значение кога кой какво е направил  Peace Всички ще се обърнат, седнат, кажат "боц", "мама", ще проходят и т.н. Пресиян се обърна на 8 месеца. Проходи на година и 2 месеца (най-късно от всички наоколо). Двигателното му развитие не е забавено  Laughing, просто не е водещо. Но пък може да чете на 4 години  Wink. Просто всички сме различни - едни изпреварват в едно, други - в друго.

# 679
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=906

Интересна статия за захранването/има и за алергични деца/ по месеци.

# 680
  • София, Лагера
Тонче, мерси за поздрава! Много яка и нежна песен!  Heart Eyes

Ай и аз да ви поздравя с нещо не така романтично, но повдигащо настроението:

Хубав ден на всички!  Hug

# 681
Отчет:
Топчо прави "боц" и дава "пет"
Уау! Браво!  Simple Smile  Моето дете е бавноразвиващо се нещо..  Crazy не помня яна кога започна да ги прави тия неща, но със сигурност не е било на 5 месеца.
Сигурно много се занимаваш с него?
Не, дори ми е съвестно, че не му обръщам внимание, понеже е кротък, а каката луда. Кака  му обаче, по цял ден се занимава с него, а той попива. Играят Simple Smile. Той копира от нея каквото може да се копира. Ревне ли и той почва Simple Smile. Дай 5 го научи, гледайки какво правим с каката, като дигнем ръцете и той ...
Сега е решил, че трябва да стои с пешкир на главата. Като докопа пешкир и си го слага върху себе си. Открихме и как се придвижва в леглото. Прави го, откакто сме вкъщи. Ползваме обща завивка и той се издърпва по нея. Топчо е на 4м.

# 682
Добро утро и от нас!
Мила както винаги с чудесна закуска ни посреща   bouquet
Ето и още една тема за захранването,там е обяснено защо,с какво и кога се започва..на мен лично много ми допада и смятам да се придържам по нея,дано ви бъде полезна.
http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?t=10972
Ние тръгваме по разходки,каката вчера откри сезона на морето и сега иска още но ...ще видим.Хубав ден на всички.  Hug

# 683
  • Сливен
Добро утро! Мила мерси за закуската Simple Smile
Благодаря за приятните клипчета!
Аз за сега няма да заменям хранене, ще мисля в последствие. Може би след месец, след като я запозная с повечето зеленчуци Simple Smile

# 684
  • Сандански
Аз имам една такава чуденка - искам да си кърмя детето дълго по възможност до около 3 год.,да ама като направи годинка трябва да се връщам на работа,където работя на смени/първа - от 8 до 4 и втора от 4 до 12/.Та в тази връзка се чудя как аджеба да стане така,че хем да не си отбивам детето и да преобладава млечното хранене поне до година и половина,хем и да се върна на работа newsm78Както и да го мисля не мога да го измисля,та съвети приемам всякакви.Пак във връзка с този проблем май като почна да захранвам на около 6 месеца ще трябва и да се пробвам постепенно да заместя хранене CrazyУф,главата ми ще гръмне вече от схеми за захранване! #Crazy

Да се похваля - Божидар подава ръчички като му ги търся Heart Eyes

# 685
  • София, Лагера
Мария, май най-добре да питаш ЛЛЛ за това  Peace Аз да споделя малко кофти опит - исках да кърмя по-дълго, но Пресиян сам се отби на година и 2-3 мес. Просто като проходи нямаше начин да го задържа на едно място, дори и за сутрешно или вечерно кърмене. Та едно си мислим, друго се получава...

Честито за ръчичките! И Тервел го прави, но да ти кажа аз не се учудвам  Mr. Green нали моята гадинка само това иска - на ръце да е  Twisted Evil

# 686
Аз имам една такава чуденка - искам да си кърмя детето дълго по възможност до около 3 год.,да ама като направи годинка трябва да се връщам на работа,където работя на смени/първа - от 8 до 4 и втора от 4 до 12/.Та в тази връзка се чудя как аджеба да стане така,че хем да не си отбивам детето и да преобладава млечното хранене поне до година и половина,хем и да се върна на работа newsm78Както и да го мисля не мога да го измисля,та съвети приемам всякакви.Пак във връзка с този проблем май като почна да захранвам на около 6 месеца ще трябва и да се пробвам постепенно да заместя хранене CrazyУф,главата ми ще гръмне вече от схеми за захранване! #Crazy

Да се похваля - Божидар подава ръчички като му ги търся Heart Eyes
Около годинка, детето ти ще е достатъчно голямо. Когато те няма, ще хапва повече твърда храна, а когато сте заедно ще наваксва с млякото. След година кърмене гърдите са достатъчно гвкави, за да отговарят на промени в хранителния режим, особено ако по принцип кърмиш на поискване на произволни периоди. Предполагам, че може и да не се наложи да се изцеждаш, когато не сте заедно.  Можеш да фиксираш едно кърмене по време, по което всеки ден ще си вкъщи. Детето ще си го помни и търси. Аз фиксирах сутрешното, първите думи на каката сутрин са "мамо дай мако". Дори и през деня да не се сети да пита, на сутринта няма да забрави.

# 687
nina_tita аз лично ти благодаря за статията, на мен много ми хареса!!! Hug
Бебеш на теб също - всичко за захранването ми е добре дошло!  Hug
Ноеми, Тонче яки клипчета! Simple Smile

Та едно си мислим, друго се получава...

Така си е... newsm78

# 688
  • Пловдив
Въпрос към момичетата, които ще ползват услугите на детските кухни. Знаете ли как става контрола на качеството и хигиената на тези обекти? По-точно на частните детски кухни? Подлежат ли ня някъкав контрол и от кого? Ей това ме е притеснявало винаги и досега на двете по-големи деца все съм им готвила, защото мине се не мине време и току стане инцидент с детската кухня в някой град.
В нашия град има частна и държавна кухня. И особено сега, когато и свободните ми секунди са кът, започвам да се замислям дали да не прибягна до услугите на частната, че ще ми ги кара и на адреса?  Thinking   

Аз вземах за Виолета от държавната - дават  от 10 месеца навършени  до 3 години. Според мен е по-хубава и детето я ядеше до определен период, но понеже всичко е на много ситно нарязано вече и омръзна и премина към нашата храна. Но няма голямо разнообразие - всяка седмица едно и също - 3 дни пилешко, 2 свинско, рядко има телешко и риба. В частната при нас, от която съм виждала манджички са много рядки, като супа на мен това не ми хареса и затова не и вземах нищо от там. В държавната като приготвяха нещо ново, искаха обратно мнение, дали се е харесало на децата или на нас  Simple Smile
А за контрола в частната кухня съм чувала от кумата добри отзиви - тя е одитор по качеството към сертифицираща организация и каза че им е ходила на одит. Не съм я разпитвала подробно, но щом имат сертификат, значи трябва да поддържат добро ниво и да имат назначени служители, които да следят за спазване и поддържане на качеството  newsm78.

Мацки, относно развитието на дечицата - наистина няма значение кога кой какво е направил  Peace Всички ще се обърнат, седнат, кажат "боц", "мама", ще проходят и т.н. Пресиян се обърна на 8 месеца. Проходи на година и 2 месеца (най-късно от всички наоколо). Двигателното му развитие не е забавено  Laughing, просто не е водещо. Но пък може да чете на 4 години  Wink. Просто всички сме различни - едни изпреварват в едно, други - в друго.
newsm10

# 689
Мерси за поздравите. Повдихнаха ми настроението.

Ох, не ми се излиза, само ми се лежи. Нещо ми е уморено.

Тук кухнята е от 4ри навършени месеца. Както вече казах ,дават картофено пюре и кисел. Вместо да го правя аз пюрето, те ще ми го правят. Така или иначе трябва да купувам от пазара зеленчуците. Ако ми попадне нещо от село... ще готвя и аз. Ама е 50ст на ден. И да го хвърля все ще ми е едно. Детето на една приятелка, с моето са родени на един ден вече си хапва от там.

Общи условия

Активация на акаунт