СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012

• 48 271
  • 780
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Сега всъщност продължава ли приемането на хартиени молби в СЯ до края на годината или вече хлопнаха кепенците?

Съгласна съм с Ели Х за яслите. Там пък директори и друг персонал май са си правили съвсем каквото си искат без абсолютно никаква яснота.

# 706
  • София
Съгласна съм с Ели Х за яслите. Там пък директори и друг персонал май са си правили съвсем каквото си искат без абсолютно никаква яснота.
Абсолютно точно.
За 2 от яслите, в който кандидатствах за каката, определено си редяха номерата както си знаят - след сравнение на инфото с др. майки от квартала.

tediata, при нас предните 2 години родителската среща беше в края на септември. И се провеждаше в стаята на децата. След приключването, ни разведоха и ни показаха и леглата, и тоалетната. И 2-та пъти го направиха, за ни покажат, че е ремонтирано - 1-вия път имаше нова дограма, а 2-рия - само беше боядисвано, но ли личеше че са се старали.

Но при зълва ми - детето е от тази година в 55ЦДГ - са имали родителска среща в края на юни, били уведомени по мейл. И вчера са ги пуснали да разгледат стаята, където ще е детето.

Та малко за срещите и разглеждането на стаите е въпрос на организация и желание.  Питай за всичко, какво те интересува, за да не излезе после - ама вие защо не сте питали.

# 707
  • София
Deni-meni - благодаря за отговора Hug,не знаех че така се процедира аз освен кабинета в който се записахме друго от градината от вътре не съм виждала и ми е някак притеснено как ще тръгне малкия без да познавам учителката,лелката(дори незнам  една учителка и една лелка ли са или има и още персонал отговорен за групата),не съм виждала помещенията където играят,спят децата....

tediata, в яслените групи няма учителки, а две медицински сестри (първа и втора смяна, засичат се на обяд, з. д. нахранят децата) и леличка. Има и педагожка, к. обслужва цялата ясла (в ОДЗ-тата не знам има ли такава или директорката/ някоя учителка изпълнява тази функция).  Peace Директорката на нашата ясла беше медицинска сестра с второ висше мениджмънт (социален или здравен, не помня вече, но добре се справяше). Едната ни сестра беше и с педагогика, и свиреше на пиано (купихме на децата йоника), но това си беше просто чист късмет, иначе заплатата й не беше по-висока (въпреки стажа, ми беше казвала, че й е под 300 лв. чисто, това 2007 г.).

# 708
Здравей, desita_maminka. Ние също сме приети във Зайчето Куики, набор 2009 г. За съжаление нямам яснота от коя дата ще тръгне.  Rolling EyesКогато разговарях с директорката по телефона преди месец и половина тя ми обясни, че постъпването е по реда на записване, т. е. записалите се последни като нас ще тръгнат последни. Когато й обясних, че все пак синът ми е посещавал ясла вече 1 година, а и аз съм на работа, тя ми каза да отида със всички изследвания на 7-ми и тогава ще уточним датата на постъпване. Все пак днес в обедната почивка ще отида до градината да видя дали няма изнесен някакъв график.
Ако разбереш нещо повече, моля те пиши.  Simple Smile

# 709
Днес ходих до градината, директорката още е отпуск, не можаха да намерят сестрата на втора яслена група(закусвала в момента, чаках половин час). Една друга жена ми каза, че наистина ще ни приемат по седмици според дните на записване. На седми да отидем с изследванията, първо при директорката после старшата сестра щяла да провери всичко (най-важното биле ваксините). Вече не знам, кой, кога и какво определя... Ела, върви си, ела пак, не ги е грижа кой ти гледа детето през това време, на работа не си ли...

# 710
Привет, момичета,
три въпроса имам, предполагам, че са коментирани по-рано, но предвид деня... трудно ми е да намеря отговорите им.
1. Кога / в колко часа се затваря системата за предстоящото класиране?
2. Ако трудовия договор на единия от родителите е с днешна дата дали се посочва в профила?
3. Автоматично ли се променят списъците с чакащи дечица ако някой родител направи разместване на градините? Или се отразява след известно време?

Благодаря предварително на отзовалите се   bouquet

# 711
  • София
irchik,
1. В 18ч.
2. Щом има трудов договор- посочете го.
3. Отразява се веднага.

# 712
Много благодаря за отговорите   bouquet

# 713
  • София
Сега всъщност продължава ли приемането на хартиени молби в СЯ до края на годината или вече хлопнаха кепенците?

до юни е било приемането на хартиени молби, вече само през системата Peace

# 714
Да попитам че нещо не ми е ясно с чистите ясли.Подала съм хартиена молба и сме в списъците с чакащи, там пише Текуща възможност * - общ брой посещаващи деца плюс свободни места за следващо класиране, тоест всички места са заети, но децата тръгват по дати и номер през септември, това означава че ако не са се записали първите 10 деца които тръгнат ще обявят нови места ли? Или директно ще издърпват деца от списъците?

# 715
  • sofiq
v_spasova,Спящата - благодаря за отговорите  Hug,прегледах си пощата,нямам съобщение от градината,предполагам по-натам ще ми кажат...

# 716
  • София
Да попитам че нещо не ми е ясно с чистите ясли.Подала съм хартиена молба и сме в списъците с чакащи, там пише Текуща възможност * - общ брой посещаващи деца плюс свободни места за следващо класиране, тоест всички места са заети, но децата тръгват по дати и номер през септември, това означава че ако не са се записали първите 10 деца които тръгнат ще обявят нови места ли? Или директно ще издърпват деца от списъците?

Ще се гледат списъците.
От нова година всички ще минат на точковата система.

Виж и инфото от 1-ва страница на темата:
4.Неудовлетворените молби/заявления, подадени до 30.06.2011 г., продължават да се класират по фактор време до края на 2011 г. Заявленията на деца, които не са били класирани до 31.12.2011 г. се анулират.

# 717
  • София
Привет, тук има ли мами в 86-то ОДЗ в Люлин? Опитвам се да се свържа с такива, за да обменим опит.

# 718
  • София
Здравейте,
А мен ме интересува има ли мами на дечица набор 2009, приети и ще посещават 98 ОДЗ Слънчево зайче?

# 719
Класирането вече е излязло.

Общи условия

Активация на акаунт