Чакаме и последното МАЙ-ско човече и в "родени" ще се местим вече! - Тема 26

• 29 643
  • 714
  •   1
Отговори
# 405
  • Den Haag
skrech благодаря много за отговора. Гърдите ми се пълнят и са напрегнати само преди ядене и изцеждам малко за да засучи,а после са меки и спокойни, това значи че няма нужда от още цедене нали?

Да, щом не изпитваш дискомфорт,  цеденето вероятно е излишно, ако желанието ти е да имаш мляко според нуждите на бебето, а не и за складиране.
Благодаря newsm51

# 406
И аз утре ще ходя на тонове при доктора, при който мисля да раждам, в други ден при този на ЖК и не знам какво да правя, май ще се примоля на двамата да ме взимат в болницата и да раждам. Пък дано все един от двамата да ме вземе. Нямам никакви, ама абсолютно никакви признаци. Нито болки, нито контракции. Що за чудо е това - инатливи деца  #Crazy от сега с характер.

# 407
Нелкааа, ами айде дее, толкова много искам  ooooh!
В четвъртък съм на запис на тонове, ако до тогава не родя, което се съмнявам, че ще стане. Мисля да се помоля моята доки да предизвикаме раждане, да видим дали ще ме огрее  Praynig

# 408
  • До морето :)
Брилянтин,честито бебче:)
Нелка мислиш ли,че ако си поискаш системата преди 7мия ден,ще ти включат?
Въпреки,че аз нямам избор на екип и тряя дежурния да моля,пък на него ще му е все тая.
И аз нямам избор на екип  newsm78 Все пак ще опитам... евентуално. Иначе чак в събота трябва да ходя и то в паталогия и не знам кога ще ме свалят долу в родилно. Пффффф, както обичам да чакам..........  smile3507 Rage
ПП: Хахахаха, ама сме и ние едни търпеливи всички   Joy Joy Joy Всички доктори ме успокояват с това, че щом е влязло, ще излезе, ама пък ме не ме грее, като не ми казват час и дата  Mr. Green

# 409
ПП: Хахахаха, ама сме и ние едни търпеливи всички   Joy Joy Joy Всички доктори ме успокояват с това, че щом е влязло, ще излезе, ама пък ме не ме грее, като не ми казват час и дата  Mr. Green
Не че съм нетърпелива, мога още толкова да си го нося, не ми тежи, просто ме дразни неизвестността и аз искам да знам кога  Grinning

# 410
И аз съм така, не ми пречи, не ми тежи, просто искам да знам КОГА ще излиза. Пък и на никой не мога да се обадя по телефона, всички скачат, мислят, че съм родила, а и отпуската на ММ си минава...
Даная_лв,
Нелка,
Десинце,
ВикторияМГ,
Елфи,
Myst,
Мис Монк,
Деси_Шиша,
Теди
Мариетта_г

# 411
Оооо,Нелка,аз неискам да ме слагат в патология и там да лежа..по добре да мога да се разхождам,да ме вкарват в предродилна да пускат системата и да се почва.Онзи ден една акушерка ми каза да пия 2 лъж.рициново масло...помагало за раждането,пак и някоя мама тук го сподели,че така е родила  newsm78

# 412
От къде да се сдобия с такава отвара?  Mr. Green
И аз предпочитам в родилна да ме сложат.

# 413
И аз не искам в патология  Crossing Arms

На 28-ми в събота /терминът ми/ ме извикаха за първи път на записа на тоновете,ама аз ще ида с багажчето за всеки случай,че да не се окаже,че имам индикации.А и док е дежурен тогава.Та ще видим.Иначе сама в патологията не искам ,то ще се проточиии  Rolling Eyes

# 414
И аз мисля,че оставят ли ме в патология ще се проточи,затова неискам,а рициново масло от аптеката се купува мисля.Четох,че засилвало контракциите  newsm78 ама ме е шубе...в тоалетната ще си вися цял ден сигурно

# 415
А тези хапчета за предивикване - само от докторите ли се слагат  Rolling Eyes
Да ми пуснат на мен една системка, пък да пробваме само.  Rolling Eyes Или поне да ме бръкнат, да знам дали има някакво развитие  Crazy
Цитат
в тоалетната ще си вися цял ден сигурно
- аз без това го правя  Rolling Eyes Embarassed

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 20:09 от nelka_bg

# 416
Ми от това,което прочетох хапчетата се слагат от лекар......уффф да вземат да тръгнат тия бебета....

# 417
Пожелавам ви утре всички бебета да тръгнат да се раждат...на моя термин 25.05. Сега и аз щях да тръпна в очакване и да се питам кога ли ще започне.... Mr. Green Peace Немога да и се нагледам. Вече ме е страх да не я урочасвам и затова вечер да неможе да спи  newsm78

# 418
25ти е много хубава дата - хайде, момичета!!!  newsm53

# 419
Честити бебчета на бонбонката мая, полето и маманадвама! Да са ви живи и здрави, много обичани и да носят радост в семейството!

Гледам, че е ставало дума кой колко кила оставил в болницата Laughing. Аз там оставих скромните 5 кила, което ме вбеси, предвид, че 2 дни стоях гладна, а останалите 3 почти не ядях. Обаче бях ужасно подута в деня на изписването - крака, бузи, ужас. 3 дни по-късно "спихнах" от подуванията, претеглих се, и о чудо - още 5 кила бяха изчезнали, явно съм имала 5 кила задържана вода. Та сега съм минус 10 общо и имам още 6-7 да свалям от бременността, отделно обаче си имам и други излишни килца  Embarassed.

Да питам майките с опит - наистина ли е мисия невъзможна да се свалят килограми, докато се кърми? Нямам намерение да пазя драстични диети, просто ще наблегна на плодовете и зеленчуците, ще огранича тестото и сладкото и като мине месец от секциото мисля да започна разни упражнения в нас /че сега имам забрана за коремни преси и др. подобни/. Та да очаквам ли ефект, или да се сбогувам с надеждата да отслабна скоро newsm78.

Здравей, Maria I,

Предполагам, че въпросът ти за кърменето и отслабването вълнува много майки тук.

Отслабването по време на кърмене е възможно и много майки отслабват, докато кърмят. Само по себе си производството на кърма изразходва между 500 и 800 калории на ден и има кърмачки, които без много усилия успяват да отслабнат. Все пак периодите на бременност и кърмене са и периоди на сериозни хормонални промени в организма на жената. Понякога тези промени могат да намерят отражение и в теглото на жената.

При всички случаи за кърмещата майка е важно да се храни достатъчно и разумно. Не е нужно да се храни за двама, но е добре все пак да се храни, така, че да получи допълнителните калории, необходими за кърмене. При някои майки това може да значи да добавят филийка пълнозърнест хляб, плод и чаша кисело мляко към това, което обичайно хапват през деня. Ако жената не прекалява с твърде много мазни, тестяни и сладки храни, храни се сравнително здравословно и балансирано, би следвало постепенно да намалява теглото си към обичайното.

Включването в менюто на повече плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, ядки, и намаляването на приема на захар и рафинирани храни би могло да подпомогне здравословната загуба на тегло след раждането, която се смята, че е около 500 гр на седмица, или не повече от 2 кг на месец. Имай предвид, че често отслабването след бременност е на етапи, не съвсем равномерно. Може да има период, в който жената отслабва, след това задържане на теглото, след това пак отслабване. Освен това, след като организмът ни 9 месеца и трупал запаси, можем да очакваме, че ще му отнеме пак приблизително толкова да ги изразходва. Т.е. натрупаните килограми не се свалят наведнъж и често се случва за 9 месеца след раждането да си възвърнем приблизително теглото от преди бременността.

Много кърмещи майки отслабват постепенно, в рамките на тези до 500 гр. на седмица, именно благодарение на калориите, които се изразходват за кърмене. Други успяват да намалят теглото си като включат и някаква допълнителна физическа активност (например бутане на количка по един час дневно Wink , или изключат определени не-най-здравословни храни. При всички случаи отслабването след бременност е много индивидуално, свързано с особеностите на организма, които са различни при всяка от нас. В редки случаи, ако около година след раждането, въпреки добрия си хранителен режим и обичайната активност около детето, някои майки не успяват да отслабнат, може да се консултират с лекар, за да се изключи евентуален хормонален или друг проблем.

Общи условия

Активация на акаунт