Раждане вкъщи 9

• 21 748
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Да беше дошла да видиш моето куче как ражда, нямаше да приказваш така.
Скимтя от болка почти постоянно, от изтощение не успя да разкъса околоплодния мехур на две кученца, та се наложи да го реже майка ми, защото се задушаваха. Знаеш ли как исках лекар тогава? А кучето на паркинга, уж силно и здраво куче умря при раждане, защото едното кученце заседна и майката почина.

Вие колко пъти сте виждали как се ражда конче или теленце? Защо се вика лекар или акушира някой?
Понякога и вие говорите наизуст!

Бях обещала да не пиша повече, но ей такива постове ме вадят от нерви!

Ох, това ми е в акъла откакто се отвори темата.  Майка ми винаги е отказвала да си гледаме женско куче, само мъжки взимаше, защото пред очите им преди години мъчително умряла Мимата, в едно чуждо мазе, при раждане, без да могат да влязат и да й помогнат.  Казваше, че никога няма да го забрави и не иска да рискува с женски кучета.

# 511
  • София
Отсрелях го, ама съм убедена, че и аз като се видя, освен гняв друго едва ли ще видя. Защото бях бясна, факт.  Confused А това, уви, не е популистично.
Сега си виждам грешката, но първа медийна изява, ако се наложи ще се уча.
 Rolling Eyes

# 512
  • София
Mamacita Bandida, долна ти е кампанийката и на теб... Но и моето мнение е, че Мег не е най-добрия имидж (вече!) за НКК...

# 513
  • Под кленовите дървета
Отсрелях го, ама съм убедена, че и аз като се видя, освен гняв друго едва ли ще видя. Защото бях бясна, факт.  Confused А това, уви, не е популистично.
 Rolling Eyes

Беше страхотно, много искрено и се видя, че това беше изблик на майка, която не иска истината да се покрие. И трите бяхте страхорни!

Роки гледала съм и мъжки кучета, обаче аз пък не рискувам с тях, защото много бягат Rolling Eyes

# 514
  • Куциндрел
 Rolling Eyes
Споко, беше си точно на мястото. Беше си истинско. Все пак ние не сме медийни личности, за да слагаме "скумрийските" физиономии на екрана. Peace

# 515
  • София
...
Беше страхотно, много искрено и се видя, че това беше изблик на майка, която не иска истината да се покрие. И трите бяхте страхорни!
...

Колкото можахме да се включим...  Tired Ами, теб като те заплашваха и нищо не можа да прочетеш там, какво?! - версията за внезапното раждане пак отпада!  Tired Само дето ги разнесохме колко струват...

# 516

Добре тогава, защо тази статистика се вре в очите като доказателство, че има повече смъртни случаи в болницата?!? Едва недоносени бебета и бебета с усложнения ще оживеят при раждане в дома?
Въпросът ми не е конкретно към теб.

Когато се прави статистика НИКОГА не се сравняват несравними групи. Не се срявняват деца починали защото са преждевремнно родени или с маформации със здрави такива. Т.е когато се  сравнява смъртността между болнични и домашни раждания, естествено че не се взимат предвид бебета родени в състояние което не би им позволило да оживеят където и да било. Това вече го говорихме преди около 40-50 страници, като цитирах статистика. Там изрично се казваше, че махнали такива случаи. ... но кой ти гледа и кой ти помни.

# 517
  • Куциндрел
Малко ОФФ от мен... И аз се чудя как ли ще изляза в понеделник на предаването. Дали въобще успях да си формулирам добре мисълта...
После ще се коментирам...

# 518
  • София
Малко ОФФ от мен... И аз се чудя как ли ще изляза в понеделник на предаването. Дали въобще успях да си формулирам добре мисълта...
После ще се коментирам...

Много добре стана, чак ме изненада, честно!  Peace Laughing

# 519
  • Куциндрел

Добре тогава, защо тази статистика се вре в очите като доказателство, че има повече смъртни случаи в болницата?!? Едва недоносени бебета и бебета с усложнения ще оживеят при раждане в дома?
Въпросът ми не е конкретно към теб.
Когато се прави статистика НИКОГА не се сравняват несравними групи. Не се срявняват деца починали защото са преждевремнно родени или с маформации със здрави такива. Т.е когато се  сравнява смъртността между болнични и домашни раждания, естествено че не се взимат предвид бебета родени в състояние което не би им позволило да оживеят където и да било. Това вече го говорихме преди около 40-50 страници, като цитирах статистика. Там изрично се казваше, че махнали такива случаи. ... но кой ти гледа и кой ти помни.
Ми.. пропускам да чета линковете, но може да се преразкаже накратко съдържанието на линка, а после да се даде източника. Вече писах мнение за защита на дадена кауза.
Пусто моята кауза не се обсъжда на страниците на форума, за да покажа какво имам предвид.

# 520
  • София
И мен сега ме разтресе.
Аз по принцип съм ХАДР поддръжник на истината и скачам и хапя всеки, който се опита да излъже. И се усещам, че пак бяха хард.  Embarassed
Какво да направя, като не понасям лъжата? Ще ни дъвчат тук след 23, това е ясно. Дано поне сме успяли да изкажем някаква позиция, а не да излезем като лаещи кучки.
(Говоря за себе си.  Embarassed)

# 521
 Усещате ли на практика идеята? "Империята отвръща на удара" Laughing Твърдолинейните продължават да дъвчат едни  и същи аргументи и разводняват проблема, и отклоняват внимание и сили да им се отговаря. Появяват се хм, безпристрастни, които подхвърлят нови аспекти  и нови посоки за отклоняване на вниманието, появяват се и уж случайно наблюдаващи темата... Изглежда като добре режисирана кампания.

Да метна и аз едно отклонение. Наскоро преглеждах статии за алергии. попаднах на научна статия, в която се казва, че късното захранване отлагало момента за среща с антигени от средата и това водело до увеличаване на алергиите в по-късна възраст. Имаше цитирано мнение на американски професор, алерголог, който казваше, че вече не знаел какво да препоръчва - късно или ранно захранване.

та, всичко се мени. Моди, моди....

# 522
  • София
...Пусто моята кауза не се обсъжда на страниците на форума, за да покажа какво имам предвид.

Малко си назлобена! Учи се от Mamacita Bandida - от нея може да се захрани електрическата мрежа на средно голям български град!  

# 523
Mamacita Bandida , мне...ти не ми вдъхваш доверие да те слушам за кърменето и естествените аспекти на каквото там.... Не ти отричам личните постижения, кърмила си, имаш опит и прочее, но твоята личност, методите ти за селекция на информация и начина ти на разсъждение и комуникация те поставят някъде 10 броя надолу след края на списъка кандидати, който бих искала да слушам да ме просвещава за кърмене. Сори за откровеността.

п.п. Възползването ти от тази трагедия да си пробутваш кандидатурата за не знам си каква си публична личност, правят твоята кандидатура напълно и тотално неприемлива за каквото и да било, камоли  за нещо свързано с майчинството.

# 524
  • Куциндрел
И мен сега ме разтресе.
Аз по принцип съм ХАДР поддръжник на истината и скачам и хапя всеки, който се опита да излъже. И се усещам, че пак бяха хард.  Embarassed
Какво да направя, като не понасям лъжата? Ще ни дъвчат тук след 23, това е ясно. Дано поне сме успяли да изкажем някаква позиция, а не да излезем като лаещи кучки.
(Говоря за себе си.  Embarassed)
Като се замисля, всяка от нас беше водена от вътрешното си усещане и не бяхме ничии подставени лица за дадена кауза. Смятам, че бяхме далеч от лаещите кучки!

Общи условия

Активация на акаунт