Раждане вкъщи 9

• 22 092
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Има си статистика и тя е показателна-еднаква смъртност в болница и у дома. Да -има починали и вкъщи, точно както има починали и у дома.

Сега, и да го пишеш на всеки пост - това няма да стане истина.

Има статистика, която твърди, че асистираните домашни раждания са съпоставими като смъртност с болничните.

Има съвсем сериозна и обилна статистика, че дори асистираните домашни раждания могат да бъдат в пъти по-опасни от болничните.

Но няма статистика, която да твърди, че неастираните домашни раждания са сравними като смъртност с болничните.

Айде стига си повтаряла лъжи.

# 436
Джуличка,

Леле... хаха:))) След като и ти не си разбрала, значи може би има нужда да обясня. Който там говореше за 4те бебета говореше в цифри-4 броя, не в проценти. Това беше моят отговор на такава глупаа методика да се доказва как видите ли нещо е много опасно-виждаш ли цели 4 бебета починали, без да се обърне внимание на стотиците други починали в болница. А статистиката си е такава-приблизително равна смъртност и дома или в болница. Peace

# 437
Ясно е казано какво се сравнява и това не са фетуси.

Мхм, казано е - Perinatal deaths comprise all fetal deaths (of at least 20 weeks gestation or at least 400 grams birth weight)...

Между другото, кой ти каза, че тези статитики се отнасят за болнични раждания?

# 438
Персимон, недай Боже да станеш здравен министър. Сигурно ще затриеш всички неонатологични отделения.

# 439
Ти да не би да си Бат Бойко или Буш? Мислех че само политициет са способни на такива умопомрачителни лъжи и обръщане на истината на 180 градуса!!!! Има безброй статии, които показват смъртност която в никой случай не е по-голяма от болничната и един тотално прецакан метаанализ, които обра подигравките и възмущението на цялата световна АГ общност, който показва нещо различно и ти и разбира се Прасоната обявиха само него за истинен и всичко останало за лъжа! За сигурно 5ти път се убеждавам, че с теб човек ако говори само остава омърсен и отвратен. Послено-ф офф и не ми пиши повече.

Има си статистика и тя е показателна-еднаква смъртност в болница и у дома. Да -има починали и вкъщи, точно както има починали и у дома.

Сега, и да го пишеш на всеки пост - това няма да стане истина.

Има статистика, която твърди, че асистираните домашни раждания са съпоставими като смъртност с болничните.

Има съвсем сериозна и обилна статистика, че дори асистираните домашни раждания могат да бъдат в пъти по-опасни от болничните.

Но няма статистика, която да твърди, че неастираните домашни раждания са сравними като смъртност с болничните.

Айде стига си повтаряла лъжи.

# 440
  • София
Не, сега сериозно. Ясно е, че бебета умират и вкъщи, и у дома... опс, в болницата.

За мен дори процентите не са толкова представителна извадка... Всеки случай е уникален, за да се направи извод, трябва да се знаят и всички обстоятелства около смъртта, състоянието на бебето, това на майката - ОК.

Друг е за мен важният въпрос - този с отговорността. Когато бебе умре в болница, се правят разследвания. Вдига се шум. искат се обяснения, понякога - линч. Лекари се включват в Черен списък.

Когато бебе умре вкъщи - мълчание. Майката - мълчи, макар че месец и половина преди това си е развявала плановете по ТВ, убеждавайки други жени колко е безопасно да си родят вкъщи. Помагачите й - мълчат. И се тресат от страх. Наемат адвокати да заплашват хора, чието голямо престъпление е, че помнят думи, които въпросните помагачи са "забравили". Някаква там "звезда", лице на движението, обяснява как "не носи отговорност". Другаде същата пише как то било работа на бебето ще се удуши, или не.

И след месец-два няма да ги е срам да постнат статистика "5 бебета умряха в болница" и да кудкудякат около нея, щото тия бебета, в болниците, не решават да се удушат сами, ами лекарите ги душат.

Извратено, не мислите ли?

# 441
Джуличка,

Леле... хаха:))) След като и ти не си разбрала, значи може би има нужда да обясня.  

Аз те разбрах, ама погледни какво си написала - имало починали и вкъщи, имало и починали у дома.  Laughing
Иначе съм далеч от мисълта, че има нещо смешно в обсъжданото, просто грешката ти ме разсмя.

Колкото до статистиката - ми, не й вярвам, бе жена, това е!  Crossing Arms
Пак ще ти кажа - тя и статистиката за ваксините си е О.К., в смисъл, че нямало кьорава странична реакция Outta Joint и едва ли не пострадалите дечица се броят на пръстите на едната ръка в цял свят  Outta Joint, ама точно пък на теб няма да обяснявам, че това НЕ е така.

# 442
Персимон, недай Боже да станеш здравен министър. Сигурно ще затриеш всички неонатологични отделения.

А не бой се, не че има изгледи да стана, но ако стана бих направила АГ и неонатологичните отделения да светят. Не да ги затривам, а тъкмо наопаки. И бих обвързала заплащането с доброто отношение към пациентите и професионализма. Мисля, че по тоя начин мога да спестя и доста пари от заплати, като начало, а после, като се усетят, че не става така, да вдигна нивото на грижа, което се дава там.

# 443
Не беше грешка, а беше сарказъм:) Щото другия довод е точно такъв.

Ама Джули, никой не кара никого да ражда у дома си бе! Ако не вярваш на старистиката ок, няма проблем, раждай в болница. Ама какво общо има това, с желанието ни да се регламентира домашното раждане, че да може да стане асистирано и да спре да се изкарва все едно мрат като мухи всички, ако са родени у дома си?

Джуличка,

Леле... хаха:))) След като и ти не си разбрала, значи може би има нужда да обясня.  

Аз те разбрах, ама погледни какво си написала - имало починали и вкъщи, имало и починали у дома.  Laughing
Иначе съм далеч от мисълта, че има нещо смешно в обсъжданото, просто грешката ти ме разсмя.

Колкото до статистиката - ми, не й вярвам, бе жена, това е!  Crossing Arms
Пак ще ти кажа - тя и статистиката за ваксините си е О.К., в смисъл, че нямало кьорава странична реакция Outta Joint и едва ли не пострадалите дечица се броят на пръстите на едната ръка в цял свят  Outta Joint, ама точно пък на теб няма да обяснявам, че това НЕ е така.

# 444
Ти да не би да си Бат Бойко или Буш? Мислех че само политициет са способни на такива умопомрачителни лъжи и обръщане на истината на 180 градуса!!!! Има безброй статии, които показват смъртност която в никой случай не е по-голяма от болничната и един тотално прецакан метаанализ, които обра подигравките и възмущението на цялата световна АГ общност, който показва нещо различно и ти и разбира се Прасоната обявиха само него за истинен и всичко останало за лъжа! За сигурно 5ти път се убеждавам, че с теб човек ако говори само остава омърсен и отвратен. Послено-ф офф и не ми пиши повече.

Ще пиша на когото и каквото поискам, благодаря ти иначе за предложението.

Ето ти друга статистика: http://www.bbc.co.uk/news/10465473, или пък друга - http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=2392

Всъщност са десетки.

# 445

Ама Джули, никой не кара никого да ражда у дома си бе! Ако не вярваш на старистиката ок, няма проблем, раждай в болница. Ама какво общо има това, с желанието ни да се регламентира домашното раждане, че да може да стане асистирано и да спре да се изкарва все едно мрат като мухи всички, ако са родени у дома си?

Не напразно те попитах - докато узаконят асистираното домашно раждане какво да правим - да раждаме НЕасистирано и да мрем ли?
Ма ти не ми отговори, та не знам...  Rolling Eyes
Иначе това е общото.

# 446
Flip, Отговорността за живота на бебето, ако се ражда неасистирно вкъщи е на майката. Но дори то да почине, няма да ти казвам на теб точно, че тя не  е отговорна пред закона, стига да не го е убила или съзнателно оставила да умре. Ако е починало в болница, по вина на лекар, то лекарят има отговорност.Ако е починало без вина на лекар, то отновно на никой не се търси отговорност. Просто това са рисковете да си жив. Може и да умреш.

# 447
Правиш каквото искаш, Джули. Ти няма да родиш вкъщи, дори сто закона да са въвели, които го регламентират. Ражда вкъщи, който иска да поеме този вид рискове свръзани с домашното раждане и всеки е наясно, че той си носи отговорността и риска. Точно както при болнично раждане, впрочем.

Не напразно те попитах - докато узаконят асистираното домашно раждане какво да правим - да раждаме НЕасистирано и да мрем ли?
Ма ти не ми отговори, та не знам...  Rolling Eyes
Иначе това е общото.

# 448
Flip, Отговорността за живота на бебето, ако се ражда неасистирно вкъщи е на майката. Но дори то да почине, няма да ти казвам на теб точно, че тя не  е отговорна пред закона, стига да не го е убила или съзнателно оставила да умре.  

Е, какво го е направила, след като при това преносено, 12 часа мъчещо се да излезе бебе, не са се получили нещата и накрая е починало, горкото?
Тя е знаела всичко, тя е виждала, че не й се получава, но не е отишла никъде.
Или това е несъзнателно?
 Rolling Eyes

# 449
Цитат на: jp
[/quote

Ще пиша на когото и каквото поискам, благодаря ти иначе за предложението.

Не и на мен.

Общи условия

Активация на акаунт