Да преправим старите мебели - 8

• 100 734
  • 723
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Разбирам сега каква съм аз щастливка - преди няколко седмици тръгвам да чистя - прахосмука заби, ни звук-ни стон. Побеснях. Отивам поне препарат да сложа и да ударя един парцал на паркуте - ее, опаковката седи, ама празна. Е, отказах се ядосана. Прибира се мъжът ми - какво прави днес - ами казвам чистих, не виждаш ли...Той се огледа - и вика, да, браво  Joy

Това ми хареса много! То и моят мъж е леко късоглед, но не мога да го метна така лесно. Живеем с куче, коте и имаме камина на дърва.

Melany99, това за вратите сериозно ли е. Нашите са си прост талашит вече четвърта година. При миналото боядисване из къщи пак ги прескочихме, но едната я бях цапнала леко с латекса, с който боядисвахме коридора. Всъщност видях късно и боята беше изсъхнала. Едва я махнах. Май точно с обезмаслител я отмих. Та се чудя, латекс или боя за дърво. Те все пак не са дървени...

# 226
Кали,
моите врати са същите... Laughing

И аз бях с такива резерви, но се оказа, че съм грешила. Сега всичко боядисвам с латекс, дори и саксиите на двора.

За вратите обаче - първо леко ги минах със шкурка, после грунд и след това латекс.

Вратичките на шкафовете в кухнята да ми дървени - процедирах по същият начин.

# 227
  • Варна
Кали,
моите врати са същите... Laughing

И аз бях с такива резерви, но се оказа, че съм грешила. Сега всичко боядисвам с латекс, дори и саксиите на двора.

За вратите обаче - първо леко ги минах със шкурка, после грунд и след това латекс.

Вратичките на шкафовете в кухнята да ми дървени - процедирах по същият начин.

Мелани, правя ги така, пък като не станат идвам у вас да живея, че при провал ще ме изгонят.... Joy

# 228
Значе казвате, че латекс ( за стени), отгоре с лак...става да се мие с обезмаслител и не се люпи? newsm78 Mr. Green

# 229
К-А-М,
за обезчаслител не мога да кажа. За обикновени почистващи препарати (Мистър пропър - разреден, течност за стъкла, дори един, който е за под ползвам, че ми мирише хубаво на бор)- става.

# 230
К-А-М,за да не бъда голословна  http://media.snimka.bg/8558/023370737-big.jpg?r=0 , тук се вижда ефекта на лака.Но не съм използвала латекс,това е боя на водна основа  за дърво и метал.

# 231
Момичета,
само да напомня, че блажата боя съхне отвътре навън, т. е. ако на пипане е изсъхнала, значи е изсъхнала напълно. Латексът съхне отвън навътре и му трябват 2-3 седмици, за да е напълно изсъхнал и да е издържлив на надраскване и т.н.
Внимателно просто докато изсъхне напълно.

# 232
  • София-в сърцата на моите деца
А колко ръце грунд Бороконтакт трябва да нанеса върху едни соц секции за по-сигурно? newsm78

# 233
Момичета,
само да напомня, че блажата боя съхне отвътре навън, т. е. ако на пипане е изсъхнала, значи е изсъхнала напълно. Латексът съхне отвън навътре и му трябват 2-3 седмици, за да е напълно изсъхнал и да е издържлив на надраскване и т.н.
Внимателно просто докато изсъхне напълно.

Не знаех. Благодаря за информация  Hug!

# 234
  • густо майна Филибето
Ако по някои мебели шарят детски ръчички, чукат с предмети и търкалят играчки, никой не може да ме убеди, че латекса ще издържи. Имам си боядисана с блажна боя секция, тя е поначукана вече. К-А-М, ти си знаеш хората, ако ти се налага да чистиш с обезмаслител,  ако някога ти се налага да махаш изплют и здраво залепнал смучещ бонбон отнякъде, не боядисвай това място с латекс!  Grinning

# 235
Ако по някои мебели шарят детски ръчички, чукат с предмети и търкалят играчки, никой не може да ме убеди, че латекса ще издържи. Имам си боядисана с блажна боя секция, тя е поначукана вече. К-А-М, ти си знаеш хората, ако ти се налага да чистиш с обезмаслител,  ако някога ти се налага да махаш изплют и здраво залепнал смучещ бонбон отнякъде, не боядисвай това място с латекс!  Grinning

Точно за това говоря  ooooh!... е какво, сега да ходя да търся боя за дърво на водна основа ли? Гледам тук само с една марка боравите....и дали ще намеря в нашия град,,,не знам. А лак трябва ли после? Ех, с такъв мерак се засиллих пък сега  Tired То и да си намеря такава боя, няма да има пепел от рози и мента....май ше си седя съсстарите мебели  Tired

# 236
Здравейте!!Моя съседка има стари мебели ,лакирани  ,на които  покритието на места е повредено.Тя ме помоли да прочета как може да ги реставрира.Много има за четене,нямам толкова време.Моля с няколко думи да обясните !!

# 237
Да ви покажа как преправих едно огледало на нещо като огледало и закачалка.

Така изглеждаше огледалото, но долните три огледала бяха счупени.

Така изглежда сега:

# 238
много  е готино ...браво  Peace

# 239
  • София
Зная, че следите и другите теми за обзавеждане, но все пак ще покажа на какво попаднах.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=578660.msg18878723#msg18878723

Общи условия

Активация на акаунт