Да преправим старите мебели - 8

• 100 749
  • 723
  •   1
Отговори
# 210
К-А-М,  аз дървена кутия за бижута боядисах няколко ръце с бяла акрилатна боя Aquis (на опаковката пише, че е подходяща за дърво, метал, бетон, пластмаси и др.), отгоре минах с бял полупрозрачен лазурен лак за дърво на Genius pro (на водна основа е).

Само не разбрах защо искаш да използваш точно латекс за стени, а не за дърво?

Сигурно има останал, а може и да иска нещата да са с цвета на стената  newsm78

# 211
Защо латекс? Защото:
- е по- евтино за голяма площ мебели от която и да е акрилатна боя
- може да се използва остатъ4ен, който може да се съ4етае със стените (за вратите например)

Кам, да ре4ем през 4ас между ръцете за по- сигурно, а лака след 3 (след напълно изсъхнал латекс). Аз съм мазала и през 20мин. Wink но ти не експериментирай така. Лака, който си купила ще има гланц, но няма да лъщи като блажна боя, гаранция Peace

# 212
Ами седефка е отговорила....защото мога да го вържа с тонове от стените и е по - евтино, да...само дали е практично ме гложди. Ако не, не бих направила компромис. Вие ще ме посъветвате  Wink

# 213
Така и неразбрах какво значи - лъщи като блажна боя. Е, моята грам не лъщи  newsm78

# 214
Така и неразбрах какво значи - лъщи като блажна боя. Е, моята грам не лъщи  newsm78

Има боядисани неща из гаража с блажна боя и не ми харесват. Тук срещнах мнения, че боята за дърво наподобявала блажната за това. Ама който има опит в боядисването на  мебели с латекс за стени нека каже, дали иждържат на миене с обезмаслител примерно.

# 215
Ще си миеш мебелите с обезмаслител ли  newsm78 Тотално вече ме шокира...
Боята за дърво алкидната не лъщи, само това искам да кажа.

# 216
viliko , запълнила си си кутията, не мога да ти изпратя ЛС.

# 217
 Embarassed Готово, поизпразних я!

# 218
Оооффф, и защо да не си ги мие с обезмаслител? И то с Меглио, който е агресивен само към мръсотията. Аз с него вадя петна от дрехи.
Кам, ще можеш Peace Peace Peace
Не лъщи боя (лак) само, ако е мат, без зна4ение дали е за дърво, метал или бетон Naughty и без зна4ение дали е алкидна (блажна) или "водна".

Последна редакция: пт, 03 юни 2011, 15:15 от СедеФка

# 219
Ами защото се учудих - какво толкова ще чистите - аз бърша прах или с влажна кърпа или с прост препарат пръскалка. Та затова обезмаслител ми се видя странно  Laughing
И да - именно - не вида на боята - дали на водна или не - определя лъщенето, точно това казвах и аз.

# 220
Ами защото се учудих - какво толкова ще чистите - аз бърша прах или с влажна кърпа или с прост препарат пръскалка. Та затова обезмаслител ми се видя странно  Laughing
И да - именно - не вида на боята - дали на водна или не - определя лъщенето, точно това казвах и аз.
Ела в нас да измиеш така Simple Smile Не се заяждам, но двамата ми калпазани правят пълен хаос! Не знам как супяват но за няма и половин час все едно не съм чистила  Crazy Аз лично обезмаслител ползвам за облегалките на столовете лятото, понеже мъжа ми обожава да се мота гол до кръста  Whistling

# 221
 Joy
Съжалявам, явно съм заблудена  Wink Ама никога не ми се е налагало да чиста мебелите с нещо повече, та затова  Peace

# 222
Защо латекс? Защото:
- е по- евтино за голяма площ мебели от която и да е акрилатна боя
- може да се използва остатъ4ен, който може да се съ4етае със стените (за вратите например)

Кам, да ре4ем през 4ас между ръцете за по- сигурно, а лака след 3 (след напълно изсъхнал латекс). Аз съм мазала и през 20мин. Wink но ти не експериментирай така. Лака, който си купила ще има гланц, но няма да лъщи като блажна боя, гаранция Peace

Подкрепям!

Една част от вратите си боядисах с бяла блажна боя - да не разправям колко миризми, сваляне от пантите, минаване 2-3 ръце.

Друга част ги минах с латекс, друг цвят поради това да са еднакви с первазите на пода и стана идеално. Нито се е повредила боята вече една година, нито има други поражения, като едната ми врата е на банята. Сега съжалявям, че не съм ги направила всички врати с латекс.
В Северна Америка всичко боядисват с латекс и аз отначало се чудех, но е по-лесно, не мирише и има почти неограничен избор на цветове.

Шкафчетата в кухнята ми са също с латекс но и с лак отгоре, че там нали се цапа повече и се мие повече.
Латексът беше на Бенджамин Мур, ако това има някакво значение.

# 223
 viliko, на теб никога...на мен по три пъти на ден ми се налага  Crazy такова цапане цапат, че милото не ще и да боядисваме, щото на третия ден пак щяло да стане такова  Joy

# 224
viliko, на теб никога...на мен по три пъти на ден ми се налага  Crazy такова цапане цапат, че милото не ще и да боядисваме, щото на третия ден пак щяло да стане такова  Joy

Абе аз да си призная - секция  дори нямам  Joy
Не ми харесва, само скринове ще сложа  Wink
Разбирам сега каква съм аз щастливка - преди няколко седмици тръгвам да чистя - прахосмука заби, ни звук-ни стон. Побеснях. Отивам поне препарат да сложа и да ударя един парцал на паркуте - ее, опаковката седи, ама празна. Е, отказах се ядосана. Прибира се мъжът ми - какво прави днес - ами казвам чистих, не виждаш ли...Той се огледа - и вика, да, браво  Joy

Общи условия

Активация на акаунт