Да преправим старите мебели - 8

• 100 694
  • 723
  •   1
Отговори
# 585
много са си добре снимките

# 586
  • София
Седефка, благодаря за отговора, а след показаните снимки от missmarina реших точно как ще изглежда и моето шкафче - лакирано с бял лак и отдолу ще прозира дървото.
Успех на всички работнички

# 587
В темата има доста често отклонения (моите сандъчета например Laughing), но всичко в крайна сметка се връзва с основната, не смятам, че е проблем Wink Благодаря за информацията, ще докладвам какво съм свършила;-)

Мисмарина, чудесен е станал Peace

Пина, ще ти пусна на лични, само да я разтребя Laughing

# 588
  • Варна
Седефка, мерси!  Flutter

# 589
  • София-в сърцата на моите деца
missmarina ,много добре се получава .Накрая покажи крайният резултат -страхотно е! PeaceДобре, че ни върна в духът на темата, беше ми домъчняло и с нетърпение чаках някой да се похвали с нещо оригинално и сътворено от собствените му ръце! Peace

# 590
Риа, за спрея върху метал - мисля, че съм боядисвала с този Космос. Внимавай да не наслояваш, защото става неравно. Бързо съхне, но ако долните слоеве са по-дебели и не добре изсъхнали, се напуква. Иначе има доста цветове, доколкото си спомням. Бързо свършва също така  Grinning

# 591
  • Варна
Риа, за спрея върху метал - мисля, че съм боядисвала с този Космос. Внимавай да не наслояваш, защото става неравно. Бързо съхне, но ако долните слоеве са по-дебели и не добре изсъхнали, се напуква. Иначе има доста цветове, доколкото си спомням. Бързо свършва също така  Grinning

Благодарско! Hug

# 592
Имам един дървен стелаж, нелакиран, който искам да направя бял за детската, но по възможност чисто плътно бял. От това, което гледах в табличката излиза, че трябва с бял латекс да го боядисам и после с покривен лак. Правилно ли съм разбрала?   bouquet

# 593
Имам един дървен стелаж, нелакиран, който искам да направя бял за детската, но по възможност чисто плътно бял. От това, което гледах в табличката излиза, че трябва с бял латекс да го боядисам и после с покривен лак. Правилно ли съм разбрала?   bouquet

Съвсем правилно Peace

# 594
Скоро не бях влизала в темата - страхотни сте ги натворили  bouquet
Да ви покажа нещо, случайно изскочило ми в нета, което мисля, че ще ви допадне:

http://inmyownstyle.com/2011/03/how-to-update-a-hand-me-down-dresser.html

Според мен е мн сладко Simple Smile
Нямам търпение да видя и следващите ви произведения на изкуството Peace

# 595
  • София
Като видях тези камъчета, се сетих да ви покажа старото очукано по ъглите огледало, как го натъкмих. 

Камъните са всъщност стъклени за декорация от магазин за левче. Залепих ги с прозрачен силикон за баня.

# 596
  • София и там където не се пуши
Огледалото е суууууупер, аз имам едно ново купено, така обаче с плочки долу и горе, като го видят много му се радват. Имам качена снимка в нета, ако ви иска парола 111  http://media.snimka.bg/8856/023966539.jpg?r=0

# 597
Браво на майсторките! Тъкмо исках да попитам.
Пластмаса може ли да се покрие с латекс? Имам елипсовидно огледало, но рамката е отчайващо пластмасова.

# 598
Браво на майсторките! Тъкмо исках да попитам.
Пластмаса може ли да се покрие с латекс? Имам елипсовидно огледало, но рамката е отчайващо пластмасова.
С латекс направо няма да хване, но е възможно да я боядисаш.
Хубаво е да надраскаш повърхността с фина шкурка (номер 200+), да минеш първо с един слой праймер, подходящ за пластмаси (вид грунд) и след това можеш да боядисаш спокойно с акрилна боя.
И друго предложение: Според формата на рамката (ако не е с прекалено сложни и "трудни" елементи, извивки), може да пробваш да я облепиш в плат. Така ще смениш структурата на пластмасата - и на вид, и на допир ще седи по-различно и непластмасово.

# 599
Обръщам се към вас с молба за съдействие. Къде в София има магазини за дамаски, в които може да се закупят консумативи за пълнене на дивани и възглавници. Вата, топчета силиконов пух и подобни. Ако сте купували, моля споделете и цени.

Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт