Да преправим старите мебели - 8

• 100 722
  • 723
  •   1
Отговори
# 570
Видях цял плот на мостра.
Няма да е особено отдалечена мивката, даже никак. Проекта заблуждава.

# 571
Пина, да, и аз като Баст смятам, че не е добре и гърбът да е зебрано. Ама аз по
принцип трудно го приемам този декор, малко прекалено ми идва. Има много
подходящи плочки, които ще отиват на стила на кухнята ти.
Риа, имам впечатления само от спрейовете Космо, добре покриват, но аз не
съм много добра в пръскането и все някъде ми протича. За метал знам, че Протекта
е добра боя, предполагам, че Хемърайт е още по-добра, но май е само в кутии.

# 572
Пина, на мен зеленото ми допада. Но това зебрано ми се струва доста, да не кажа прекалено активно. Според мен го остави или само на пода, или само на плота. Гърбът може би също трябва да е неутрален/бял. а ако ме питаш мен, бих избрала по-хомогенна и неангажираща шарка.
Моята кухня е цялата в бяло - всичко и не стои хич плоско. Кухнята е помещение с много предмети, аксесоари и джунджурии и не е трудно да се освежи, промени, разчупи с цвят, форми, акценти, което при неутрална основа е по-лесно.
Но така или иначе ти си знаеш най-добре помещението и плана в съзнанието си. Ние само се опитваме да даваме съвети Wink

# 573
  • Варна
...
Риа, имам впечатления само от спрейовете Космо, добре покриват, но аз не
съм много добра в пръскането и все някъде ми протича. За метал знам, че Протекта
е добра боя, предполагам, че Хемърайт е още по-добра, но май е само в кутии.

Мерси, да ми кажеш ориентировъчна цена. Flutter

Пина, сложи си плот и гръб в някой по-светъл нюанс от цвета на зебраното на пода или светлосив.
Ти с два прозореца и две врати ли си в кухнята? Grinning

# 574
Риа, Космос е точното име на спрейовете, 5-6 лв са. За Протекта, май Седефка
беше изказала мнение преди време, 7-8 лв е кутията, Хемърайт сега прочетох, че
я има и в аерозолна опаковка вече, но не знам цена (скъпа ще е).

# 575
  • Варна
Идеално!
  bouquet

# 576
Три! врати! и един прозорец, но пък на цяла стена - на ширина, не от тавана до пода.

Значи, май реших гръба да е бял. Хоризонталите да са ми зебрано - под и плот; вертикалите бели - шкафове, гръб, врати, дограми, первази. Само стените не знам дали да са бели и те или зеленикаво - цвят каки, може би доста бледо каки. Нещо такова  
 http://elfinstyle.com/wp-content/uploads/2010/11/product_4663.jpg

Благодаря ви, че ме изтърпяхте в момент на почти истерия!  Confused Видях се с консултант- дизайнера и ми даде 2 дни време, да реша, докато бездруго пресмятат.

Felicidad, ако е удобно, бих видяла снимки на кухнята ти! Може на лични, ако прецениш.

# 577
Значи, май реших гръба да е бял. Хоризонталите да са ми зебрано - под и плот; вертикалите бели - шкафове, гръб, врати, дограми, первази. Само стените не знам дали да са бели и те или зеленикаво - цвят каки, може би доста бледо каки. Нещо такова   
 http://elfinstyle.com/wp-content/uploads/2010/11/product_4663.jpg

Pina, тъкмо се канех да ти предложа почти същото. Simple Smile

Плотът да е като пода, но в по-тъмна тоналност, да не е абсолютно същият цвят и с по-леко изразена шарка.
Шкафове, врати, дограми, первази - бели.
Стените, ако не искаш да са бели, аз предлагам мнооого светло сиво, студено. Неутрализирай малко топлата гама на дървото, ще седи добре с инокса.
Гърбът - същото сиво като стените (ако решиш да боядисваш в сиво).
Хладилника и аз бих го сложила иноксов като уредите, но щом вече си го имаш, остава за в бъдеще. Wink

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 12:04 от Barbabeau

# 578
Само набързо минавам Wink да кажа, че аз работих с аерозолен Хемърайт, много съм доволна и цената му е нормална- 10лв го взех от Баумакс. Цветовете си отговарят от тези на каталога 1:1 Peace За лампиона купувах "старо злато", сега и за единия стар куфар, за металните части го ползвах, пак стои добре.
Баст, душицо, ако ти върши работа моя обков- подарявам ти го от сърце Heart Eyes, само да видя довечера колко дръжки са цели и колко са без самите накрайници.

Довечера повече, сега много ви здраве от мен Hug

# 579
  • София-в сърцата на моите деца
Хайде да си "преправяме" старите мебели, а не да оформяме новите си кухни, може ли? newsm78

# 580
Това можеше и да е въпрос относно преправяне на стари шкафове от кухня!

Какъв е проблемът? Shocked

# 581
Pina,

Ето една идея:

За твоите цветове може би нещо подобно?

# 582
Цвета на плота, гърба и ламинирания под зебрано е точно такъв
http://www.kronoflor.com/gal/photo/1289158351Zebrano-37683.jpg

Pina, позволявам си да ти пусна снимка на моята кухня. Подът е подобно зебрано, плотовете също са тъмни. Не се вижда, но и хладилникът е вграден в зебрано–шкаф. На косъм е от прекаляването със зебраното. А мислех и аз като теб да сложа повечко – добре, че се отказах. Така че хубаво си решила, зебраното освен, че натежава, бързо омръзва.
http://media.snimka.bg/5754/017764173.jpg

# 583
Искрено се извинявам за спама, моля ви, не коментирайте повече моята кухня!

kotkovo, благодаря за съдействието, всяка снимка ми е от полза.

# 584
  • София
Аз да се включа с моето шкафче. Живи да сте, че ме "светнахте" за белия лак на джениус про.
преди
изшкурен
първи пласт
втори пласт
след изсъхване
не си личи на снимката, но дървото прозира, а цветът е със сатенен блясък, но матов. Като го сглобим и монтираме, ще покажа.
ауу, станаха ми големи снимките, съжалявам, но не знам как да ги намаля Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт