Да преправим старите мебели - 8

• 100 763
  • 723
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Не се вижда, защото снимките му се виждат само от приятели. Запази снимката и я покажи отделно моля, че ми стана интересно!
Или дай линк с десен бутон на мишката - копи имидж локейшън, ако си с мозила.

# 556
  • София
Аз си поиграх и качих една ракла, която намерих в една от галериите на момчето. Много красива изработка, ако става дума за раклата на Баст.

# 557
Да видях я и аз на стената после като се разрових, ама не бях сигурна дали е тя  newsm78

# 558
Някой може ли да ме ориентира къде в Пловдив има оказиони за мебели? Търсих в интернет, но нищо не излиза  newsm78
Благодаря!

# 559
Здравейте, момичета!
Следя темата с интерес и черпя вдъхновение от вас! Това лято ще приложа наученото от вас върху мебелите на вилата. Вече започнах с едно фурнировано шкафче. Засега съм махнала фурнира и загладих повърхността, следва лакиране или боядисване /още не съм решила как точно го искам/ Мисля да му сложа и крачета. За това шкафче искам да попитам - Остана малко лепило по вратичките, което белее и не знам как да го махна, имате ли идеи?
Ако не те дразни прекалено много, лакирай го така. По бюфета, който е изтъркал баща ми има същите бели дефекти по разни ъгли и места, където е слепван фурнира, но аз мисля направо да лакирам. Пробвах на скрито местенце да байцвам с череша и кестен, ама тц- не поддава Naughty бялото. Виж тук как стоят "белотиите"  http://www.1kindesign.com/2011/06/28/an-industrial-loft-conversi … in-san-francisco/

Девойки, редят ламината в хола на село, обаче се оказа, че не достигат 6 дъски. Ако някоя от вас работи или има познати в магазин /фирма/ за ламинат, да ми помогне да намеря цвета. Води се № 25613, 8мм., германски, ESSENTIAL- EUROPE Praynig Praynig Praynig Купуван е преди 9мес и в магазина, от където е купен НЯМА!

# 560
mdminko,благодаря ти -  bouquetТочно това е раклата,на момчето му отне само три дни цялата изработка.Както вече споменах,тръгна се от средният мотив и ето я сега в цялата си прелест.Доволна съм,че му се доверих напълно и тук е мястото да си призная,че преди да нанесе цветът, ми идваше в повече ориенталската препратка.Но вчера когато я видях...а бе не мога да и се нарадвам.Сега трябва само да и сложим дръжки от страни. П.П. на снимките цветът не е същият,в действителност е много по-хубав.

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 00:34 от Баст

# 561
  • София
Някой може ли да ме ориентира къде в Пловдив има оказиони за мебели? Търсих в интернет, но нищо не излиза  newsm78
Благодаря!

Не знам какъв точно оказион имаш предвид, но виж тук  http://www.flandria-antique.com/. Имат софийски и пловдивски магазин.Аз съм ходила в този в София-много от нещата не са качени  на сайта им.

# 562
Момичета, въпреки, че темата не е за това, ама ви знам, че тука сте отявлени дизайнерки  Wink мога ли като спам, да ви помоля да ми коментирате проекта за кухнята?! За това става въпрос

Помещението ни е с добри размери, като за само кухня, но е нестандартно - има 3 врати и един прозорец... Проекта, който ни направиха ми харесва. Тъкмо се канех да ви питам как ви се струва следната комбинация:
Чисто бяла кухня; иноксови уреди (наложи ни се, просто няма избор), като съдомиялната е вградена и няма да се вижда. Плота с котлните си е черен, но фурна и микровеле - инокс. Хладилника бял, като кухнята, батерията обичаен цвят. Та, на тази картинка - плот и гръб зебрано, и абсолютно същия под - ламинат зебрано. Вратите бели, первазите бели, дограмите бели, стените евентуално тъмно, но бледо зелено. Наподобява, макар и различно, ето тези комбинация
http://www.kitchen-design-ideas.org/images/kitchen-cabinets-trad … alls-wood-top.jpg
http://www.ivgstores.com/prodimages-cdls/lib/lib-303-YBR-GP113-L.jpg
http://cdn.decorpad.com/photos/2008/03/18/d30d835b1344.jpg

Цвета на плота, гърба и ламинирания под зебрано е точно такъв
http://www.kronoflor.com/gal/photo/1289158351Zebrano-37683.jpg

Моля, коментирайте!?

Какви са ми притесненията - 1) Този зелен цвят на стените да не дойде в повече, но ако го направя бял или нещо бежово- кафевеещо, да не стане пък кухня в 2 цвята - плоско и недостатъчно... 2) Това зебрано, което ми е много красиво и много го харесвам, да не дойде в повече, предвид яркостта му и забележимостта му - хем плот, хем гръб, хем под? Да си кажа, че исках гърба да е с цвета на стените, но няма да стане. Варианта е да сатне бял и той  Thinking  3) Да не стане като къща за кукли?  Thinking Както и да го разборате това, аз като усещане го получавам.

# 563
  • Варна
Трябва спешно да купя бял спрей, ще боядисвам метал, някой има ли впечатления от марка?  Thinking

pina, на мен ми звучи добре, но защо хладилника ти ще е бял, а не като останалите уреди?
Не бой се за зеленото, ще стане чудесно в тази комбинация, само избери такова с повече жълто, да се върже с пода и да стопли комбинацията.

# 564
Да не стане твърде 'топла', че пода, плота и гърба доста топли идват, струва ми се. Сега обмислям все пак гърба да взема бял да го поръчам  Thinking Мноооого зебрано ще стане, много чудо. Само пода и плота да са зебрано, шкафовете и и гърба да са бели.

Хладилника вече го имаме, та за това. Но и хладилник инокс не искам - твърде индустриално ще стои, едно голямо иноксово петно.

# 565
pina,на снимката от първият линк гръбчето и черният плот направо бодат,натрапват се.На вторият фотос няма сблъсък всичко е в хармония.Защо не може и гърбът да е зелено? Доколкото ми е известно и плоскостите могат да се боядисват,не знам каква е цената но предполагам,че е по-евтино  от стъклото.

# 566
  • Варна
Хм, то зависи от много работи, нали каза, че имаш проект, дай да го видим.

# 567
O, черен гръб и плот напълно изключвам. От тази снимка исках да покажа другото, не и точно там, с черната част.
Проекта ми е в съвсем други цветове, за съжаление. Ето го
http://farm6.static.flickr.com/5276/5883165295_13479f01a5_b.jpg

Но, корниза на кухнята ще е бял, не в този цвят. Цвета на плота и гърба тук е показан друг, не въпросното зебрано. Пода също е друг, пак не въпросния цвят зебрано. Дръжките са други и са по друг начин разположени. Електроуредите са бели, а нашите ще са с инокс. Поне хладилника е бял. Стените също тук са бели, а аз не мисля нашите да са бели.
Шкафовете са на две срещуположни стени.

# 568
Разбрахте,но ми се струва почти аналогично с твоят вариант със зебраното.На проекта стои по- добре,но пода там ти е в бяло.Видях фотосите в темата за кухнята,които си харесала,но  там  няма гръб,а само плот.Бях харесала маслина и сега като видях твоето зебрано,/едно към едно са/ първата ми мисъл бе,че си се объркала.Само на карнетката ли си го виждала?Ако е така,моят съвет е да ти го покажат на цял лист.     

# 569
Малко извън темата. Ако мивката е силно отдалечена от печката -  няма да ти е удобно, от собствен опит го казвам. В предишното ни жилище направо километри навъртах в кухнята.

Общи условия

Активация на акаунт