Да преправим старите мебели - 8

• 100 730
  • 723
  •   1
Отговори
# 240
След като нямам утвърдителен отговор по отношение на латекса...и не намерих боя на водна основа в нашия град, обаче наклепах масата с бороконтакт....питам, може ли да стои така 5 дни примерно, докато отида да си взема боя....Като вземаа боята направо ли да боядисвам, или трябва да мина още веднъж с бороконтакт, или е необходимо да изшкуря стария и да нанасям нов? А след боята минава ли се с лак?

Съжалявам, че много питам....изчетох всичките теми и записки си водих даже, но като почнеш да го правиш е друго  Crazy

# 241
  • София-в сърцата на моите деца
И аз питам колко пъти да  мина с Бороконтактът, ама кой да ми каже??? Peace

# 242
Момичета идея си нямам за бороконтакта и аз съм от питащите  Crazy Моля експертите  Hug за спешна помощ. По моя шкаф има едни страшни драскотини. Намазах с кит за дърво (структурата му е малко като на пясък), но там където резките не са дълбоки се рони като шкуря. Кажете има ли нещо, което мога да използвам, така че едва ли не да моделирам най-горния слой на места и да стане гладко.
Дано някой се включи  Praynig

Simple Smile

Успех на всички творящи  Simple Smile

# 243
И аз питам колко пъти да  мина с Бороконтактът, ама кой да ми каже??? Peace

Мисля, юе един път е напълно достатъчно. Като изсъхне боядисваш.

# 244
  • София-в сърцата на моите деца
Отивам да боядисвам и после ще докладвам... Peace

# 245
  • Пловдив

Melany99, това за вратите сериозно ли е. Нашите са си прост талашит вече четвърта година. При миналото боядисване из къщи пак ги прескочихме, но едната я бях цапнала леко с латекса, с който боядисвахме коридора. Всъщност видях късно и боята беше изсъхнала. Едва я махнах. Май точно с обезмаслител я отмих. Та се чудя, латекс или боя за дърво. Те все пак не са дървени...

Сериозно е. Мога да снимам като отида при майка ми вратата на нашата стая. Аз съм я мазала с латекс някъде... преди 6г, не бях раждала още. Вратата е намазана с латекса от стените. Рамката на вратата е с бял автоемайл лак. Аз си я харесвам много как се получи.

# 246
Бороконтакт - нанася се еднократно, на тънък, но плътен слой /без пропуски и "дупки"/, след час-два трябва да се боядиса. Препаратът образува свързващ, спояващ слой между два разнородни материала. Този слой остава лепкав и затова е добре да не стои дълго на открито, защото се напрашава и губи свойствата си /дори може да има обратен ефект/.
За съжаление обаче явно не е толкова универсален - върху моите ПДЧ шкафчета не се получи. Въпреки, че спазих всички изисквания, боята ми се лющи, само като я почегъртам с нокът. На ПДЧ гардероба пък стана страхотно.

# 247
Оххх двойна работа  Crazy...сега трябва да чегъртам бото значи . Ама казах на мъв ми да не го минава, той бърза...ама кой ми е крив, че ще ми щукне друго.

Благодарско baibibi  bouquet

# 248
До кат си пиша на компа....заваля....масата беше навън, а милото изчезна извън града...ама преди да тръгне ми заръча с най - сериозния тон да не се правя на бояджийка  Mr. Green

Еми сега? Трябваше да прибера масата...ама за да я прибера трябва да мина през един прозорец...сама и то с масата ...напред - назад, напред - назад....голяма картинка бях. при това току що излязла от банята и с хавлия на главата  Joy

Вкарах я аз вътре...мисля, гледам...изпуших две цигари, грабнах мечето и латекса...чак ми се разтрепериха ръцете от притеснение....такова чудо никога не съм пипвала  Joy Мечка страх, мен не страх почнах...добре ама, таз боя гъста да и се незнае...бам, сипах вода, едно към гъотере и почнах да мажа...незнам на кое викате една ръка...ама аз минах няколко сякаш  Mr. Green Crazy Joy

Е ся кат доде милото ще видим кви съм ги изяла  #Crazy

# 249
К-А-М, развесели ме с тоя постинг Joy Браво на теб за смелостта, така се почва. Удари едно фото, че да видим и ние какво се е получило.
Аз съм почти готова с един гардероб /нов, поръчах си го небоядисан/, остава дръжките да сложа. Още един пак такъв ме чака за боядисване, ама нещо ме мързи...Докога ще си стои така незнам...

# 250
Сори за фотото...апарата ми го почупиха..с кабела имам проблем...аз още в началото споделих, че не мога да пущам снимки...то по добре де, че ако можех....щях да запълня темата с мои постове  Mr. Green

# 251
К-А-М, много си ми сладка! Желая ти от сърце да ти се получи добре масата. Първо, за да натриеш носа на мъжа си. Второ, за да си повярваш и по-често да посягаш към шкурките и четките. И трето, за да те кефи и дълго да й се радваш.
Аз все пак не разбрах - тази маса дървена ли е или от друг материал и с нея ли имаше проблеми с люпещия се латекс, или с друга мебел?

# 252
baibibi, проблемът с лющенето е с една пдч соц секция, която шкурих, минах с  бороконтакт и после с латекс. Таз маса ( прощавай, ама съм на светлинни години назад от теб) е с дървени крака...отгоре пдч. Това " отгоре" го обелих на три пласта буквално. Сваляше се на ленти и отдолу останаха (плота) наредени трупчета дърво, които никак не са равни. Т.е., това, което се белеше тънкото беше отгоре...ама как го обясних  Crazy За това ми хрумна идеята за плочки отгоре. Между другото, минахме втора ръка латекс...преди три часа и сега драсках с нокът, но е хванало много добре и не се люпи  Party Laughing

# 253
Ооооххх, КАМ, чета Joy и пак чета, и пак Joy Корем ме заболя с теб, честно hahaha Трябвало е децата да късат билетчета, та и съседите да погледат, да видят що е хоби и има ли почва у ваше село.
Борото ти е хванало добре. Една ръка нещо си, означава да намажеш цялата повърхност и тя да изсъхне, после е 2-ра ръка. Масата не си я ошкурила или просто надраскала, а най- варварски си и обелила фурнира. Е, това да си призная не мога и няма да си причиня- иска бая работа Mr. Green Масата ти е шпервана, т.е. направена е от слепени летвички, които после са облепени с естествен фурнир. Така са правени повечето мебели по затворите едно време- от отпадъците на основното мебелно производство Mr. Green
Мацай с латекс смело и отгоре 3 ръце лак, казах ти още преди 2 стр. По- лошо няма да стане, дори и с малките вандали у вас. После ще можеш да миеш даже и с каша за ръце от вагонното депо Heart Eyes А и нали това положение ще е докато спечелите от тотото /като у нас/, после ще си купиш нови мебели / за по- сигурно железни Peace/
А сега да разкажеш кво се произнесе милото Wink

# 254
Момичета идея си нямам за бороконтакта и аз съм от питащите  Crazy Моля експертите  Hug за спешна помощ. По моя шкаф има едни страшни драскотини. Намазах с кит за дърво (структурата му е малко като на пясък), но там където резките не са дълбоки се рони като шкуря. Кажете има ли нещо, което мога да използвам, така че едва ли не да моделирам най-горния слой на места и да стане гладко.
Дано някой се включи  Praynig

Simple Smile

Успех на всички творящи  Simple Smile

Силикон за дърво
Уплътнител за дърво

По принцип китът се използва за доста по - големи фуги, цепантини, за дребни драскотини - по - добре да опиташ със силикона. А на кита спази ли му инструкциите за работа ? Да не е пресъхнал, затова да се рони като шкуриш ?
За Бороконтакта
Не е само този грунд, ето други контактни грундове- целта е да заздравиш основата отдолу и да не те бърка вече каква е, да не се съобразяваш вече с основата като избираш с какво ще боядисваш, тъй като основата е "запечатана"  с контактния грунд и изолирана т.е. тя няма досег с новата боя, дето ще се слага отгоре, а върху грунда може да се прави на практика всичко, дори плочки да лепиш или да шпакловаш  Mr. Green.
Затова грундът се слага на плътен, тънък слой, на една ръка, за да може върху него спокойно да се боядисва. Не се шкури, не се повтаря.
Лакът върху латекса може да не се слага. Но латексът лесно се цапа /нали имате на стените, като бутнеш с пръсти и се отпечатват/, пък като се лакира, лакът не се цапа толкова лесно. Ако ще се лакира латекс - лак на водна основа, щото латексът е на водна основа. На 2 ръце е достатъчно, що да са 3 ръцете  Thinking Ако стане много "дебел" пластът лак - ще съхне много по - трудно и ще се драска много по - лесно.
Абе вие нокти не сте ли лакирали  Mr. Green ? Като си лакираш лака на ноктите на дебело, как се драска по - лесно  Laughing

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 11:10 от rosy_bosy

Общи условия

Активация на акаунт