Да преправим старите мебели - 8

• 100 781
  • 723
  •   1
Отговори
# 315
Виждала съм дамаски от една серия, ама с различни фигури - едните на цветя, другите на точки, трети на райета, четвърти на кубове.... И всеки стол може да е с различна дамаска, а дървената част да е в някой от цветовете на дамаските. Или всеки стол с различна дамаска и различен цвят /от палитрата на серията дамаски/, или пък една дамаска, а дървенията - в различни цветове от дамаската. Особено, ако столчетата са различни, може да се получи доста свежо.
Аз не съм достатъчно смела в подобни цветови решения, но като видя някъде много ми харесва.
Не знам дали ви се похвалих, но от магазина за дамаски на розички си купих една дамаска, която впоследствие реших, че няма да върви за вилата /уж щях да шия калъфи за външните столове/. Ще задържа плата за вкъщи - за декорни възглавнички за дивана. От там, ще трябва да сменя и възглавничките на трапезните столове, а дори да добавя и някаква цветна покривка /или поне тишлайфер/ за масата. С една дума - в голямо приключение се вкарах, но ще го мисля наесен.
Сега вече съм на лятна вълна - след 10 дни се пренасям на вилата и там ще се вихря с всичко налично, което съм трупала през годината. Примирам от кеф и при това там си имам едни съседки, с които сме в съзидателно съревнование - пет-шест гърли се надпреварваме да бачакаме, а привечер си пием коктейлите и се кефим на постиженията си.

# 316
И на мен много ми харесва идеята с различните столове, срещала съм доста такива снимки из нета  Simple Smile

baibibi, а на вилата имаш ли нет за редовно документиране във форума на свършената работа  Wink,
"благородно" Simple Smile ти завидях

# 317
Аз предлагам baibibi да предава "на живо" от вилата  Grinning

# 318
Laughing Ако не успея да си набавя такива, обмислям и тази идея http://multiply.com/mu/valeriika/image/1/photos/12/500x500/22/ch … mp;nmid=450160726
Аз пък имам и еднакви, и различни, но съм си заплюла тази идея още преди да сме започнали същинския ремонт  Mr. Green Ето едни и от мен  Party
 Само че моите всички са с дунапрен поне на седалката, а досега всички шарени, които съм гледала из нета са били изцяло дървени. Та си мисля, че тази шаренийка няма да стои добре на столове с  тапицерия, пък била тя и в същия цвят като лака..Вие как си ги представяте, хем шарени, хем с тапицерия?  newsm78 Thinking

# 319
# 320
Ааа ето! Но ще трябва да се оцелят цветовете на тапицерията и на лака. .И все пак на мен изцяло дървените ми харесват повече за тази идея. Мерси ла линка, LaValetta  bouquet

# 321
LaValetta,и аз ги виждам в бяло тези столчета.За дамаската, никакви ограничения.А за цветните столчета, примерно на жълтият лайм столовка,на зеления жълта столовка,на белият синя.

# 322
baibibi, а на вилата имаш ли нет за редовно документиране във форума на свършената работа  Wink,
"благородно" Simple Smile ти завидях

И аз си завиждам, да знаеш! Нет имам и редовно "предавам наживо", всяко лято.
Че аз, ако тук не споделя, бе момичета, все едно, че не съм направила нищо!
Честно, радвам се на всяко творение, което е публикувано тук. Така са ми омръзнали тия "конфекции", че всяко неконвенционално изпълнение ми пълни душата. Разтапя ми се сърцето от красотата и фантазията, която се демонстрира в тази тема.
Ама показвайте по-често снимки, де!

# 323
... ще се вихря с всичко налично, което съм трупала през годината. Примирам от кеф и при това там си имам едни съседки, с които сме в съзидателно съревнование - пет-шест гърли се надпреварваме да бачакаме, а привечер си пием коктейлите и се кефим на постиженията си.

това ме изкефи за добро утро  Peace Simple Smile
Хубав ден, дами !!  bouquet

# 324
http://multiply.com/mu/valeriika/image/1/photos/12/600x600/23/im … mp;nmid=450160726

Момичета, имаме същата маса в кухнята, която е на над 40 години. Здраво нещо ей, само отгоре се отлющи лака. Направо ми идва да я насека на парчета, но в момента не мога да си позволя нова. Миналата година подновихме кухнята, но за масата не стигна ooooh!. Както и да е - върти ми се в главата на я преправя, защото както казах е много здрава и голяма най-вече. Моля за съвет - тя е с лаково покритие, което е как да го кажа - като лист залепен в/у дървения плот. Като се отлющи се видя отдолу бяло дърво, но не изглежда добре. Имате ли идея как да я преправя?

# 325
  • София
dafinov list, по много начини може да се обнови, но по-важно е да се впише в обстановката.
Моето мнение е, че когато не може да се наподоби фурнирът на останалите мебели, по-добре да се засили контраста.

# 326
Спунк,  Hug. Въпроса не е в цвета, а в технологията. Както казах горния лакиран слой се отлепя и отдолу се показва дърво, което не изглежда добре. Как да го поправя? За цвета не се притеснявам - мога да я направя венге и ще се впише.

# 327
  • София
Докато разбера, че горният слой няма да стои добре лакиран ...  doh
Ами това, което ми хрумва е да боядисаш плота с подходящ цвят, да залепиш от същия материал, от който е плота или гърба на кухнята, да залепиш плочки /ако се връзва с останалото в кухнята/.

# 328
Момичета, имам малко нужда от идеи - ще се опитам да обясня какво ми трябва.
В единия кух.бокс вкъщи се получи лека засечка на долните шкафове, защото ги разместих, за да ми е по-удобно - значи остана една отворена етажерка - долен ред - все едно шкаф ама без врата. Чуда се какво да сложа там, не стават украси и джунджурии, защото е точно до печката, която е под ъгъл. Та си мислех - нещо панери от тези плетените ли, кутия за хляб дървена и още нещо...въобще не знам какво да измисля, за да го уплътня пространството. Видях в един сайт, че продават релси за кух.шкафове ето http://www.rosi.bg/roletna-shtora-za-shkaf-2115.html, но цветово не ми се връзва, защото ми се вижда да е бяла, пък и нямат в наличност сега, а за вратичка няма възможност да се сложи. Та.... Thinking

# 329
  • Варна
Може да наредиш пластмасови контейнери в подходящ цвят и големина. Те се изтеглят като чекмедже и всичко хем е прибрано и не се праши, хем е лесно достъпно. Нещо като това, вдясно от чекмеджетата.

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 13:04 от кали 08

Общи условия

Активация на акаунт