БГ- МАМА е вече и литературен герой!

• 28 342
  • 362
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Аз прочетох книгата. Ако някой мисли, че тя  е ЗА форума, да не се заблуждава. Той е като някакъв подтон, дори не е фон на сюжета.

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 09:18 от Приятно ми е - Богиня!

# 286
  • София
Сауле ....
Думи нямам.
Честно, от снощи мисля как да ти пиша за емоциите си покрай книгата и въртя, суча, все стигам до Аз, Моята история, Моят син, Моята късно-срещната-истинска-любов-за-която-не-вярвах-че-съществува, Моята виртуална страна на връзката ми, без която реалната нямаше да е толкова пълна, моето, моето, моето .... А пък не съм чак такъв нарцис, да му се не знае.
Все пак ще ти кажа, че снощи спрях да чета в момента, когато описваш неистовата нужда от признания и обяснения в любов и ги сравняваш с баба, която не изхвърля коричките хляб толкова години след глада. Задуших се от емоция, реших да спра за вечерта, че хептен нямаше да мога да заспя. Толкова пъти съм си задавала въпроса дали първият ми брак не ме е повредил фатално точно от тази страна - да имам нужда непрекъснато да чувам и да виждам, че ме обича и ме желае. Редуват се периоди на спокойствие и сигурност с такива на страх и почти болезнена нужда от думи и жестове и единственото ми успокоение е, че с течение на времето първите стават все по-дълги, а вторите минават все по-кратко и безболезнено.
Сравнението обаче направо ме съсипа.
Толкова са мои тези емоции (знаеш ...), че не мога да чета по много.

# 287
  • Най-сетне у дома
Бърди, домъчня ми, като ти прочетох поста.
Аз, разбира се, имам личен опит с такива ситуации и много от тези размисли и състояния, които назоваваш, са и мои. Повисях немалко в подфорума за родители, отглеждащи сами децата си, докато изчета всякакви истории и ги прекарам през собствения си опит, за да се получи и тази сюжетна линия. Само, че ми е мъчно, защото ми се иска по-малко хора да припознават свои преживявания в книгата. А в реалността, това е една доста често срещана история, само, че в различни вариации... Тъжно. Човек се поврежда, вярно е. Важното е да не се повреди дотам, че да изгуби импулса и потребността да опитва пак. Докато го имаме, все ще се оправим някак си  Hug

Между другото, на 7.6 от 6 ч. представяме книгата в бургаския "Хеликон". Ако има бг-мами, на които им се ходи по такива места, ще се радвам да се видим на живо и да пием после по бира. Доста време прекарвам вкъщи, говори ми се с интересни хора... офлайн, искам да кажа  Laughing   

# 288
  • Казанлък of all places
Аз за какво ти идвам на крака на 07.06 в София, а?  Mr. Green ( за Стинг идвам де и да летя след това...) Няма ли в старозагорско да я представяш пустата му и книга?

# 289
  • Варна
А във Варна представяне? Rolling Eyes

# 290
  • Най-сетне у дома
Варна, Загората и Пловдив - през септември!

# 291
Аз съм до 171 страничка и все не мога да намеря един ден да я прочета вече, защото ми се налага да спирам винаги на най-интересното...да си се оплача, не че ви интересува  Grinning

# 292
  • София
А, не издържах аз, връчих снощи на мъжете един 3Д пъзел да редят след като приспахме дребното и седнах, та си я дочетох Simple Smile
Много се радвам, че я дочетох  Heart Eyes

Чудя се дали разпознах Вилико в една форумска дискусия  Laughing

# 293

Мнението ми за книгата е никакво. Остави ме безразлична.

# 294
  • Най-сетне у дома
Асса, не е твоята книга просто. Дай я на някого, на когото може да свърши работа, "да не ходи зян", както казваше баба ми  Laughing

Бърди... на прав път си в догадката, ама много на прав  Joy
Между другото, вчера снимахме с "Библиотеката" и от екипа казаха, че корицата много я бивало. Казах им, че дружно я мразим!

# 295
  • София
Купих си я.

# 296
Сауле, не знам на кого може да свърши работа, там е работата Simple Smile

# 297
Сауле, не знам на кого може да свърши работа, там е работата Simple Smile

Както виждам от отзивите, поражда емоции в душите на някои. Ти каква работа очакваш да ти свърши. Не съм я прочела все още, но доколкото разбирам, не е справочник.И тъй като съм до корицата и виждам, че мненията за нея са различни -на мен много ми харесва.

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 10:40 от Анонимен

# 298
  • София
В темата за размяна на книги я търсят. Дето се казва, едно добро можеш да направиш Simple Smile

# 299
  • България-Швейцария
Асса, можеш само да се радваш, че размислите и емоциите в книгата са ти чужди.
На някои хора животът по-лесно дава това, от което се нуждаят, на други се налага да повървят повече по пътя, на немалко като мен пък почти половината съзнателен живот минава по този път.
Може би си от първите и ако е така - просто се наслаждавай се на това, което имаш Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт