БГ- МАМА е вече и литературен герой!

• 28 494
  • 362
  •   1
Отговори
# 330
Свърших я преди малко-хареса ми Peace
В един момент и на мен ми дойде в повече себеанализа..може би защото никой не го прави в процеса на комуникация с другия и затова е някакси странно и непривично Rolling Eyes но пък именно това кара да се замислиш и дефакто в последствие ми хареса Laughing
Наистина по-различен начин на писане-поздравления Saule   bouquet-ще прочета и другите ти книги Peace

# 331
  • Варна
И аз я прочетох и харесах. Peace
Останах учудена от начина, по който няколко човека в темата я бяха описали - аз не видях нищо тежко изживяно и мъчително, просто една чудесна любовна история. На моменти почти се влюбвах и аз - толкова добро беше писането. И ми хареса адски много да се почувствам съпричастна към нещо толкова красиво и истинско.
Единствено краят ми се стори претупан някакси - аборта и последвалите събития се изгубиха, не ги усетих почти...
Ще си купя и другите ти книги, Saule, приеми и моите комплименти за стила и емоциите!

# 332
  • София
Прочетох я. Много е далечна авторката от моето “усещане“ на нещата. Ще ми трябват ден-два да отлежи и да я осмисля. По-интересно ще ми е какво ще каже майка ми за книгата, защото нейният брак започва с една много дълга любовна кореспонденция по интернет.
Поздравления за новата ти любов, Сауле!   Grinning

# 333
В един момент и на мен ми дойде в повече себеанализа..може би защото никой не го прави в процеса на комуникация с другия и затова е някакси странно и непривично Rolling Eyes но пък именно това кара да се замислиш и дефакто в последствие ми хареса Laughing
Наистина по-различен начин на писане-поздравления Saule   bouquet-ще прочета и другите ти книги Peace

Странно. Аз непрекъснато се самоанализирам в процеса на комуникация с другите. Поставям се на тяхното място, опитвам се да погледна през техните очи, после пак се връщам на моя начин...

Скоро и аз ще я прочета:)

# 334
Наистина по-различен начин на писане-поздравления Saule   bouquet-ще прочета и другите ти книги Peace

Странно. Аз непрекъснато се самоанализирам в процеса на комуникация с другите. Поставям се на тяхното място, опитвам се да погледна през техните очи, после пак се връщам на моя начин...

Едва ли в степента, както е в книгата Laughing

# 335
Наистина по-различен начин на писане-поздравления Saule   bouquet-ще прочета и другите ти книги Peace

Едва ли в степента, както е в книгата Laughing

Интересът ми расте:) Като я прочета, ще видим (аз съм малко особена според повечето хора, които мислят, че ме познават) Simple Smile

# 336
  • Казанлък of all places
Дано да не е против правилата на форума,  да си кажа :
В сряда, 05.10., в 18.30 Сауле ще бъде в Хеликон 2 на главната в Пловдив.
След още една седмица, на 12.10, ще бъде в старозагорския Хеликон. За часа не съм много сигурна.
Мисля,че ще ни се зарадва на всички,  Hug които можем да отидем.

# 337
  • Казанлък of all places
И пак аз да кажа, извинете. Стара загора се отлага. Лицето Автор е болно. Мероприятието ще се актуализира пак по зимно време( за зимно винопиене).

# 338
А някой, който я е прочел и я продава или заема?  Hug

# 339
  • Казанлък of all places
Аз, Пате. Да се разберем на лични? ( давам на заем)

# 340
Подновявам тази стара тема, защото излезе новата книга на нашата съфорумка - Инцидентът.
http://books.janet45.com/books/790

"е история с класическата структура на детективски роман. С една разлика – престъпление няма, поне не в обичайния смисъл на понятието. Един мъж хвърля на една жена ключовете от общия им дом заявявайки, че не иска да я види никога повече. И изчезва. Поведението му е толкова нетипично за него, че вместо да се разгневи, жената се впуска да го търси. След като го намира, в продължение на повече от година се разбулват пластове от тайни и неизговорени неща, които никой от нас не би искал да открие за любимите си хора. В хода на историята, мъжът и жената многократно сменят позицията на насилник и жертва, докато стане ясно, че това са просто роли, а не непроменим житейски избор. Точно, когато читателят си мисли, че е стигнал до дъното на мрачната история за един уж случаен инцидент между двама души, следва финален обрат, който отново повдига въпроса кой всъщност е „престъпникът“."

# 341
  • Казанлък of all places

Новият роман на Сауле излезе точно за Панаира на книгата , на 04.12.2012, а самата авторка можеше да бъде видяна на щанда на "Жанет 45" на 07.12. за около час, когато се скъса да раздава автографи и усмивки.

Като читател бих казала, че тази книга е по-динамична от всичко, излязло изпод "перото" на авторката досега. Структурата на книгата е много интересна , езикът е съвременен , а героите са живи, толкова, че  е абсолютно възможно всеки от нас да се идентифицира с който и да е от тях в  някакъв момент.
Като родител бих казала,че книгата ме остави замислена на няколко пъти. Тези 165 странички вървят със скоростта на бърз влак през равно поле и все пак ми се струва,че не можеш да я прочетеш наведнъж. Отношенията вътре в двойката, отношенията  майка - дете, родители-дете, родители -възрастно дете, липсата на конкретен географски фон ме караха да се поровя в главата си и опита си и като партньор, и като родител, и като дете за паралели в живота си. И като ги откривах се сепвах. Както сигурна съм и много от вас ще.
Прочетете книгата! Няма да съжалявате!

# 342
  • Galaxy 13197853088
Ако я намеря пак за 'женска' книга...
ще и стана редактор следващия път!

# 343
  • Казанлък of all places
На 18.12.2012 от 18.30 ч в Софийска Градска Художествена галерия ще бъде официалното представяне на книгата. Моля, заповядайте!

Лабрадор, какво е сега пък това "женска"?

# 344
 От жена, или за жени?

Общи условия

Активация на акаунт