Чалга мацка ли съм?

• 28 137
  • 467
  •   1
Отговори
# 210
Тези неща са част от народната мъдрост. Не трябва да си професор за да разбереш принципите на пазарната икономика  - http://www.youtube.com/watch?v=84GRP-GsVgA

Този клип показва икономическите взаимоотношения между различни субекти. Магистралата и постоянното движение символизират епохата на глобализация. Костюмираният певец играе агресивната и бързо набираща скорост мултинационална компания. Автомобилите, моторите и джетовете са символ на ролята на потреблението в глобален мащаб. В своя край клипът показва рисковете на пазарната икономика и мъчителното приспособяване към неочакваната капиталова неадекватност.
Тоя клип фетишизира кинтите. Създава се илюзията, че решават всички проблеми.
Е да де, но свирката от магистралка едва ли има допирни точки с любовта с любим.

# 211

Скоро може да доживеем такъв обрат в образованието, в който в часовете по български език да се прави литературен анализ на музикална творба. Какво е искал всъщност да каже лирическия герой и каква е метафората в песента на Ивана за кварталната кръчма. Все пак това е любимата певица на премиера, да не забравяме!!!
  Тя всъщност е крадена, оригиналният стих е този:
Хайде тази нощ да се напием
в някоя най-долнопробна кръчма!
Все едно с вино или с ракия -
дявол взел! – какво да е!
Поръчвай!
Хайде да строшим във пода чашите!
Да запеем стара тъжна песен...
Удари дори с юмрук по масата –
нека всички да ни гледат стреснато!
Нека зад гърба ни да говорят -
целуни ме силно пред очите им!
Направи скандал на сервитьора
и хвърли в лицето му парите!
Нека си шушукат укоризнено,
че вървиме из града прегърнати!
Съблечи насред площада ризата си!
На ръце ме изнеси по стръмното!
Нещо направи веднъж, за бога!
Изкрещи в нощта „За мен си всичко!”...
Иначе не знам дали ще мога
утре пак така да те обичам.

# 212
Ами прехвалената текстописка на чалга звездите що не я съдят за плагиатство? На кого е това произведение? Макар, че и като стих от него вече ми лъха чалгата, след като веднъж е интерпретирано в песен от този стил.

# 213
  • София-Лагера
На тази песен на Руслан и аз съм ревала.
http://vbox7.com/play:9a7df094

Клипа е много хубав.Как едно момиче си ''отива'' от наркотиците.

# 214
Щом ви харесва, ревете си! Аз лично не мога да си причинявам зорлем такива сърцераздирателни емоции! Не знам коя е песента на Руслан и няма начин да изгледам клипа, за да се разстройвам по собствено желание.

# 215
На тази песен на Руслан и аз съм ревала.
http://vbox7.com/play:9a7df094

Клипа е много хубав.Как едно момиче си ''отива'' от наркотиците.

Ох, толкова банална тема. Аз не мога да си представя да се разчувствам на някоя чалга балада. Винаги едно мазно извиват, винаги са с едни уж дълбоки текстове, а всъщност така нескопосани и еднотипни. Обикновено хората, които слушат чалга, просто нямат достатъчно широки познания върху другите стилове музика.

# 216
 Маргарита Петкова се казва. Ами той е променен текстът, не е дословно преписан Simple Smile

# 217
Маргарита Петкова се казва. Ами той е променен текстът, не е дословно преписан Simple Smile
От кого го е преписала тази Маргарита Петкова!? Кой е автор на оригинала?

La donna è mobile, и аз не мога да си представя как си пускам балади и сядам да си рева на дълбоките и затрогващи текстове, придружени с "изумителна" актьорска игра в клиповете, ама на - на някои хора това им пречиства душите! Laughing

# 218
Маргарита Петкова е авторката, а крадлата е писачката на чалгарките, май Мариета се казва.

Едни мои приятели, мъже, са ми разказвали как се напили по мъжки в казармата преди години, слушали "Две очи разплакани" и ревали. Като си представя гледката ме напушва на смях  Mr. Green

# 219
Маргарита Петкова е авторката, а крадлата е писачката на чалгарките, май Мариета се казва.
Аааа, сега вече разбрах!  Laughing Hug
Ами Маргарита Петкова(хм, братовчедка ми се казва така, ама не знам да твори стихове Laughing ) Laughing защо не я съд тази Мариета! Това си е кражба на интелектуална собственост!!! Crossing Arms

# 220
Едни мои приятели, мъже, са ми разказвали как се напили по мъжки в казармата преди години, слушали "Две очи разплакани" и ревали. Като си представя гледката ме напушва на смях  Mr. Green

Sick Не мога да си представя що за наивитет трябва да притежава човек, колко точно еднопластова и елементарна трябва да е душевността му, за да може така лесно, и с такива подръчни средства, да се изкара извън строя.

# 221
Ето я

[ Не мога да си представя що за наивитет трябва да притежава човек, колко точно еднопластова и елементарна трябва да е душевността му, за да може така лесно, и с такива подръчни средства, да се изкара извън строя.
Е аз като прекаля с алкохола и без песен рева, просто ми е смешно като си представя големи мъже ревнали на този фон. Те с песен и без песен пак до там са щели да я докарат.

# 222
Aз понякога и от абсурдни неща рева, при това без алкохол, но за това ли е темата Rolling Eyes Смятам на всички е ясно, че човек не се разстройва заради самата песен, а заради нещо лично, за което тя му напомня.

И на документален филм за наркомани съм ревала. Понеже беше озвучен с песен на БТР сега колкото пъти я чуя нея, толкова пъти ми се доревава.

Иначе жанрът си има няклко ключовеи думи, които имат двойно значение ( като например 'ще ти вкарам от любовта ми' в песен на фона на боксов мач) и редовно се употребяват, цели се някакво заиграване със слушателя. Прекалено елементарно, но работи явно.
Същото го има и в първата песен на Кристина Агилера- 'gotta scrub me the right way' уж за духа от бутилката, която трябва да потъркаш.

# 223
Обикновено хората, които слушат чалга, просто нямат достатъчно широки познания върху другите стилове музика.
Laughing Бих казала, че обикновено е точно обратното. Мнозина не слушат чалга /или поне така твърдят/ само за да изглеждат извисени и интелектуални. А слушащите чалга не се срамуват да слушат и всичко друго - тъй или иначе са считани за прости с тези свои музикални вкусове. Laughing

# 224
Мнозина не слушат чалга /или поне така твърдят/ само за да изглеждат извисени и интелектуални.
Няма такова нещо! Просто този стил е далеч от душевните ми потребности! И ужасно, ама ужасно много ме дразни Rage

Общи условия

Активация на акаунт