Чалга мацка ли съм?

• 28 137
  • 467
  •   1
Отговори
# 195
Чалга, викате, е лоша дума - белег за духовна нищета на почитателите и, тъй ли?
Пет пари не давам, много я харесвам тази музика. Но само в изпълнение на хора, които могат да пеят.
Поздрав с една прекрасна песен:
http://www.youtube.com/watch?v=ygPsp_x-gWg

# 196
Максима, пина, благодаря   bouquet

# 197
Понеже повод за темата е Сашо Роман и Мой ангеле или 'побелях и остарявам' - ето го оригинала
http://www.youtube.com/watch?v=m4VWQzSIuvk

невероятно! Фенка съм на тази жена от години,винаги пее на живо.Тази и песен я чувам за пръв път.Благодаря    bouquet

# 198
  • Paradise
Мен ме кефят ритмите на варненските хора, но те май имат нещо  ориенталско. Според учителя ни по нар.танци те били толкова бавни, защото хората са богати и не си дават много много зор, тежко и бавно стъпват. Ако има някой по в час с етнографията да обясни, ще се радвам.
http://www.youtube.com/watch?v=A-vv_0dCoJ4

Въпросното хоро се нарича още и гагаузки кючек (защото е точно от района на Варна), а как са облечени (като носии) изпълнителите, не е мн. важно, защото същите тези играят и шопски хора.

# 199
  • София
В тази връзка, държа да отбележа, без грам свян, че "Я кажи ми, облаче ле бяло" никога не успя да грабне душата и слуха ми. Не я харесвам тая песен изобщо. То кой ли не я изпя, кой ли не ронИ сълзи на нея...
И аз тъй. Не мога да си обясня какво ще ме накара да си хвана .уя под мишница и някое немско село, да си надробим шопска салата от холандски доматки, да си сипя някой шнапс, па да си пусна "Облаче, ле бяло" и да ревем... да ревем... дорде изтрезнеем. То, дето ще е така, по-добре да си дремя у дома и да си слушам : "Не всичко е пари, приятелю" с усмивка на уста.
Някой пише от профила на buttinsky! Joy Hug
Айде и аз в групата. Когато се правят такива смели признания, по-добре да не съм най-първа. Blush
Т'ва ирония ли е, егати..???!!!
Е, сори, ма облачето си остава извън плейлистата ми и толкоз. Няма да пророня и една сълза на него. Виж, ако ми го пускат няколко часа нон-стоп и съм в компанията на родни емигранти, може и да се разрева в един момент. Не съм от стомана, нито нервите ми са от ластик. След това е ред на Лили Иванова, много ясно. Ракията ще е свършила, Бутински, не се надявай на салата изобщо.

# 200
Майтапа настрана.Но сега слушаме една песен с едно момиче-непознато за мен,но с нея пее и Слави.Ама чалга ми се чува.Пеят нещо-ще се лъжеш нещо,ще  те гледам и т.н.
На мен може да не ми харесва.Но на тези дето харесва Heart Eyes
Всеки си има вкус.И здраве да имаме всички Simple Smile

П.С.Защо я слушам песента,като не ми харесва?
Имам гости от България и си дойдоха с дисковете.
Ама в тях има и други песни....Може и да ми харесат.
Ще пиша.

# 201
Пина,мацката дето пее ''оригинала''  е много сладка.Добре пее и е красиво младо момиче.
Но не мисля,че е това оригинал.
Девойчето през 2007 година е било сладко красиво дете.И като се върнем поне десет години назад до Сашко,става една..........момичето е било дете,как я виждаш ти,за да е пяла оригинала,преди 15-20 години?На колко години е било детето?Ако имаш друг линк с" оригинал",прати ми.
Но това не е....
П.С.Сега се загледах и видях нередности и други.. newsm78

# 202
  • София
Девойчето е на 33. Laughing А въпросната песен е от албума й от 95та година. Laughing

Не знам на колко години е на конкретното изпълнение от клипа, ама със сигурност не мяза на дете, аз и давам към 30те. А и не се знае клипът от коя година е. Wink

# 203
Тези неща са част от народната мъдрост. Не трябва да си професор за да разбереш принципите на пазарната икономика  - http://www.youtube.com/watch?v=84GRP-GsVgA 

Този клип показва икономическите взаимоотношения между различни субекти. Магистралата и постоянното движение символизират епохата на глобализация. Костюмираният певец играе агресивната и бързо набираща скорост мултинационална компания. Автомобилите, моторите и джетовете са символ на ролята на потреблението в глобален мащаб. В своя край клипът показва рисковете на пазарната икономика и мъчителното приспособяване към неочакваната капиталова неадекватност.

# 204
Сарит Хадад е родена 1978 година, а пее от доста малка, както и свири на сума инструменти. Този клип не знам от кога е, това, че е качен в youtube 2007, не означава, че записа от от 2007.

# 205
а как са облечени (като носии) изпълнителите, не е мн. важно, защото същите тези играят и шопски хора.

Е, как да не е важно? Същите танцьори могат и шамански танци да играят, ама си има облекло за тях. За шопските хора си има шопски носии, танцьорите могат да се преоблекат. Още повече, че записа не е на живо, а дори на живи концерти се преобличат зад кулисите.

# 206
В тази връзка, държа да отбележа, без грам свян, че "Я кажи ми, облаче ле бяло" никога не успя да грабне душата и слуха ми. Не я харесвам тая песен изобщо. То кой ли не я изпя, кой ли не ронИ сълзи на нея...
И аз тъй. Не мога да си обясня какво ще ме накара да си хвана .уя под мишница и някое немско село, да си надробим шопска салата от холандски доматки, да си сипя някой шнапс, па да си пусна "Облаче, ле бяло" и да ревем... да ревем... дорде изтрезнеем. То, дето ще е така, по-добре да си дремя у дома и да си слушам : "Не всичко е пари, приятелю" с усмивка на уста.
Някой пише от профила на buttinsky! Joy Hug
Айде и аз в групата. Когато се правят такива смели признания, по-добре да не съм най-първа. Blush
Т'ва ирония ли е, егати..???!!!
Е, сори, ма облачето си остава извън плейлистата ми и толкоз. Няма да пророня и една сълза на него. Виж, ако ми го пускат няколко часа нон-стоп и съм в компанията на родни емигранти, може и да се разрева в един момент. Не съм от стомана, нито нервите ми са от ластик. След това е ред на Лили Иванова, много ясно. Ракията ще е свършила, Бутински, не се надявай на салата изобщо.
Друга любима песен на съвременните гурбетчии съм чувала и съм виждала, че е онази на Ивана: "За какво са ни всичите тези пари?!? Crazy" Голям рев пада и на нея. Абе, голямо нещо е носталгият, като се понапие човек. На мен ми иде с една идейка  в повече лицемерно.

# 207
  • София-Лагера
Поздравления за хубавата тема.
Аз съм чалгарка.
Харесвам и слушам тази музика.
На 80 % всичко ми харесва.Върнахте ме години назад.
И около мен има банкери,бизнесмени и всички слушат.
И не знам какво толкова се крият и притесняват.
Имам си любими песни ,които са ми свързани с дадени моменти Heart Eyes
Обожавам Кирил Маричков и група Сигнал.
Слушам това ,което ми харесва.
Един гръцки хит от мен
http://vbox7.com/play:ba1d5d13

И тази на Румяна
http://www.youtube.com/watch?v=k_3ZGGkF-sg&feature=related

# 208

Я, чалгарки! Чалгарки, или чалгаджийки? Няма значение.
По какъв повод се сбирате, да не наближава някой концерт, на Константин и Елена примерно?
Тия имаха имен ден наскоро. И защо в Клюкарника?

# 209
Тези неща са част от народната мъдрост. Не трябва да си професор за да разбереш принципите на пазарната икономика  - http://www.youtube.com/watch?v=84GRP-GsVgA 

Този клип показва икономическите взаимоотношения между различни субекти. Магистралата и постоянното движение символизират епохата на глобализация. Костюмираният певец играе агресивната и бързо набираща скорост мултинационална компания. Автомобилите, моторите и джетовете са символ на ролята на потреблението в глобален мащаб. В своя край клипът показва рисковете на пазарната икономика и мъчителното приспособяване към неочакваната капиталова неадекватност.
Много хубаво!  bouquet
Скоро може да доживеем такъв обрат в образованието, в който в часовете по български език да се прави литературен анализ на музикална творба. Какво е искал всъщност да каже лирическия герой и каква е метафората в песента на Ивана за кварталната кръчма. Все пак това е любимата певица на премиера, да не забравяме!!!

Общи условия

Активация на акаунт